Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου 2016

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ-ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ ΑΡΙΣΤΕΙΔΗ ΠΑΠΑΛΑΪΟΥ ΣΕ ΑΡΘΡΟ ΜΑΣ


Πλατειάζοντας...
   Ελάβαμε από τον νυν Σύμβουλο στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Δελφών και πρώην (δις) Δήμαρχο Ιτέας Αριστείδη Παπαλάϊο, το παρακάτω δημοσιευόμενο σχόλιό του, το οποίο και θεωρούμε ως παρέμβαση στο από 10-2-2016 άρθρο μας, με τίτλο  ''ΘΕΑΤΡΟ ΣΚΙΩΝ'' ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΘΕΑΤΡΟΥ ΙΤΕΑΣ..., καθώς και ως απάντηση στα δημοσιευμένα σχόλια αναγνωστών του άρθρου.

   Δεν θα ασχοληθούμε τώρα με την ορθότητα των αναφερομένων από τον κύριο Παπαλάϊο.  Τα γεγονότα και η ιστορική τους αλληλουχία είναι γνωστά σε όσους έχουν εμπλοκή με το ζήτημα, ή απλά και μόνον ενδιαφέρονται για την τύχη της Πλατείας Θεάτρου.  Εξ άλλου, θα επανέλθουμε σύντομα με σχετικό άρθρο, περιγράφοντας περιστατικά και εντυπώσεις από την πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, όπου και εσυζητήθη το θέμα.

Προς το παρόν, θα σημειώσουμε ότι :
-  Μια πόλις, δεν χρειάζεται να έχει τίτλους ιδιοκτησίας για τις πλατείες, τους δρόμους και τους κοινόχρηστους χώρους της.  Και μάλιστα όταν έχει εγκεκριμένο σχέδιο πόλεως, όπου όλα αυτά αποτυπώνονται και καταγράφονται.  Όπως και η Ιτέα μας, με σχέδιο από το 1929.
-  Οι τίτλοι χρειάζονται σε μια πόλη για να αποδείξει τα δικαιώματά της επί ακινήτων, όταν κάποια περιουσιακά της στοιχεία  προέρχονται  από δωρεές, παραχωρήσεις και αγορές.
-  Το αντίθετο : Ο οποιοσδήποτε διεκδικεί οτιδήποτε από μια πόλη, πρέπει να κατέχει και τίτλους ιδιοκτησίας για το συγκεκριμένο.

*********************************************

Αγαπητέ κ. Επίκουρε
Σε απάντηση των ανωτέρω σχολίων, σας ενημερώνω τα παρακάτω:
O τότε,2002,Δήμαρχος Ιτέας έχει ονομα και ήταν ο Αριστείδης Παπαλάιος.
Σύμφωνα λοιπόν με τις οδηγίες,του υπεύθυνου και ορισμένου για την υπόθεση αυτή αειμνήστου Δικηγόρου μας Γεωργίου Κάββουρα (συμπολίτη μας και περίοικου της Πλ.Θεάτρου), ΔΕΝ ΔΗΛΩΘΗΚΕ η πλ.Θεάτρου στο κτηματολόγιο διότι ο Δήμος μας ΣΤΕΡΟΥΜΕΝΟΣ τίτλων ίδιοκτησίας και χωρίς τελεσίδικη υπέρ του απόφαση, ΘΑ ΕΧΑΝΕ ΙΟΟ/ΙΟΟ την ένσταση και θα έκανε δώρο ένα ατράνταχτο στοιχείο στους αντιδίκους μας να το χρησιμοποιήσουν στο δικαστήριο εις βάρος μας.
Επίσης ήμαστε τυχεροί που η ένσταση που έγινε (οχι από εμένα το 2003) δεν έγινε δεκτή ως εκπρόθεσμη (άραγε γιατί έγινε?),διότι αν εκδικαζόταν θα είχαν οι αντίδικοι δώρο με περιτύλιγμα.
Να θυμίσω επίσης το όνομα του Δημάρχου το έτος 2007, όταν έγινε και το έτος 2009 όταν εκδικάστηκε η Αγωγή του Δήμου μας που κερδισαμε την Πλατεία ήταν του ίδιου Δημάρχου του Αρ.Παπαλάιου.Ομως το αίσιο,τότε,αποτέλεσμα οφείλεται καθαρά στον άριστο και σοφό μπορώ να πώ χειρισμό της υπόθεσης αυτής,στην αρχή από τον αείμνηστο δικηγόρο συμπολίτη μας ΓΕΩΡΓΙΟ ΚΑΒΒΟΥΡΑ και στην συνέχεια από τον έγκριτο και ικανότατο δικηγόρο κ.ΑΘΑΝΑΣΙΟ ΣΑΝΙΔΑ που κέρδισε την πρωτόδικη απόφαση το έτος 2009
Την δυσάρεστη συνέχεια την γνωρίζετε και εύχομαι να έχει η υπόθεση αυτή το επιθυμητό απότέλεσμα και για την Ιτέα και για τους περιοίκους συμπολίτες μας.(Μόνο έτσι, δηλ. με δικ. απόφαση, μπορεί να καταχωρθεί στο Εθν.Κτηματολόγιο η Πλατεία ως ιδιοκτησία του Δήμου, γιαυτό και ο περι ού ο λόγος δικαστικός αγώνας)
Ευχαριστώ
Αριστείδης Ηλ.Παπαλάιος


1 σχόλιο:

  1. Εάν οι" φερόμενοι ως ιδιοκτήτες" είχαν "τίτλους" στο Υποθηκοφυλακείο, ο Δήμος επικαλούμενος χρησικτησία (οπως στη πλ.Ηρώων π.χ.)έπρεπε να έχει δικαστική απόφαση γιατί άλλως θα έχανε την ένστασή του και θα έχανε και τό δικαστήριο .... Εάν και οι φερόμενοι ως ιδιοκτήτες επικαλούντο χρησικτησία τότε έπρεπε να την δηλώσει σαφώς

    ΑπάντησηΔιαγραφή