Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου 2016

ΑΡΧΙΣΕ Η ΑΦΥΠΝΙΣΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ;... (άρθρο)


ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΑΝΑΠΕ ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ.

Γράφει ο Προκόπης Μπίχτας.

Οι κινητοποιήσεις των αγροτών και των ελευθέρων επαγγελματιών εναντίον του ασφαλιστικού και του φορολογικού νομοσχεδίου έρχονται σαν συνέπεια
των μνημονίων που επιβάλλουν την συνεχόμενη καταστροφή της ελληνικής οικονομίας και την εξάπλωση της πλήρους φτωχοποίησης, η οποία απειλεί και τμήματα του πληθυσμού που, μέχρι τώρα, κατάφερναν και διατηρούσαν ένα σχετικά ανεκτό επίπεδο διαβίωσης. Από την πολιτική της σημερινής κυβέρνησης που αποτελεί γραμμική συνέχεια των πολιτικών των προηγούμενων πλήττονται, εκτός από τους εργαζομένους, οι αυτοαπασχολούμενοι, τμήματα των μικρομεσαίων, καθώς και των διανοουμένων και των ανθρώπων του πολιτισμού. Η συνειδητοποίηση του γεγονότος ότι η πολιτική των μνημονίων και τα μέτρα που απορρέουν από αυτήν είναι αδιέξοδη, η συνεχιζόμενη και εντεινόμενη καταστροφή και η εξόφθαλμη απειλή της ολοσχερούς οικονομικής και κοινωνικής απαξίωσης έχουν απελπίσει τους πληττόμενους και τους έχουν οδηγήσει στις σημερινές κινητοποιήσεις.
Τα θλιβερά μνημονιακά κόμματα που απαρτίζουν τη σημερινή βουλή, με αιχμή του δόρατος την κυβέρνηση έχουν εξαπολύσει θύελλα γκρίζας και μαύρης προπαγάνδας με σκοπό να συκοφαντήσουν και να ευτελίσουν τις σημερινές κινητοποιήσεις.
Οι αγρότες και οι ελεύθεροι επιχειρηματίες «κατηγορούνται» για φοροδιαφυγή όταν η μόνιμη πολιτική των περασμένων κυβερνήσεων καθώς και της σημερινής εξέθρεψαν την φοροδιαφυγή με την ανυπαρξία μονίμου φορολογικού καθεστώτος, την ατιμωρησία των υπευθύνων για φοροδιαφυγή τεραστίων ποσών ενώ μέλη της εκάστοτε κυβέρνησης έδιναν και δίνουν το παράδειγμα της ατιμώρητης λοβιτούρας.
Πρώτοι απ’ όλους πρωτοκλασάτα στελέχη της εκάστοτε κυβέρνησης και των κομματικών μηχανισμών μονίμως «ξεχνούν» να δηλώσουν στην εφορία δεκάδες ακίνητα και εκατομμύρια ευρώ, ενώ άλλα στελέχη τρέχουν να «διορθώσουν» πρακτικά συμβουλίων εταιριών τους την τελευταία στιγμή και αφού πρώτα πιάστηκαν με την γίδα στον ώμο. Όμως γι αυτούς ο νόμος «δεν ισχύει» και μένουν ατιμώρητοι, ενώ συλλαμβάνονται και καταδικάζονται με εξοντωτικές ποινές καφετζήδες, τυροπιτάδες, γέροι καστανάδες, άπορες γυναίκες που πουλούν μαϊντανό και άνεργοι που δεν πλήρωσαν εισιτήριο στο λεωφορείο.
Οι αγρότες κατηγορούνται ότι δεν αξιοποίησαν παραγωγικά τις επιδοτήσεις, όταν όλοι γνωρίζουν ότι από την εποχή του 1ου Πακέτου Ντελόρ οι αγροτικές επιδοτήσεις «τρώγονταν στο πόδι» μέσα σε κυβερνητικά και κομματικά γραφεία και το ελάχιστο που έφθανε στον παραγωγό δεν επαρκούσε για καμμιά επενδυτική προσπάθεια και τον έσπρωχναν σε κάθε είδους παρανομία για να μπορέσει να επιβιώσει. Κατηγορούνται για φαινόμενα τύπου μαύρης εργασίας και «Μανωλάδες», όταν η μαύρη εργασία και οι απάνθρωπες «Μανωλάδες» έχουν γενικευθεί εδώ και χρόνια και πλήττουν όλους τους εργαζομένους ανεξαρτήτως εθνικότητας ενώ όλοι οι αρμόδιοι ξέρουν την ύπαρξή τους. Καμμιά κυβέρνηση δεν ενοχλήθηκε ποτέ και, συχνά-πυκνά, αυτά τα φαινόμενα ενθαρρύνονταν και συνεχίζουν να ενθαρρύνονται με κάθε τρόπο, άμεσο και έμμεσο.
Η βρώμα του χαλασμένου ψαριού αρχίζει από το κεφάλι κι έπειτα εξαπλώνεται στο σώμα.
Και η σημερινή κυβέρνηση παρά τις γνωστές, υποκριτικές κορώνες της δεν ενοχλήθηκε από τα προηγούμενα. Ενοχλείται μόνο από τις κινητοποιήσεις που γιγαντώνονται και ελκύουν όλο και περισσότερες μερίδες του ελληνικού πληθυσμού. Ενοχλείται και φοβάται τόσο η ίδια όσο και τα κόμματα της αντιπολίτευσης που συνεργάζονται άτυπα μαζί της, επειδή βλέπουν ότι ο ελληνικός λαός αφυπνίζεται και αρχίζει να ενεργοποιείται πάλι. Αυτό είναι το πιο επικίνδυνο στοιχείο για τους ίδιους και για τις πολιτικές των μνημονίων που υπηρετούν σαν πιστά σκυλιά.
Σε αυτές τις κινητοποιήσεις αλλά και στις επόμενες που έρχονται πρέπει να συμμετέχουν όλο και περισσότεροι φορείς και ανένταχτα άτομα και είναι βέβαιο ότι θα συμμετέχουν. Θα συμμετέχουν σε μια κοινή προσπάθεια για να αλλάξει δρόμο η ελληνική κοινωνία, ανεξάρτητα από τους ιδεολογικούς τους όρους, τις κομματικές τους τοποθετήσεις και την προσωπική τους συμπεριφορά.

ΠΡΟΚΟΠΗΣ ΜΠΙΧΤΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου