Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου 2016

...ΚΑΙ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ (περιοίκου) ΜΕ ΜΙΑ ΕΡΩΤΗΣΗ.


Ενώπιος, ενωπίω!...

   Μετά από την εχθεσινή γραπτή θέση, του τέως Δημάρχου Αριστείδη Παπαλάϊου για την Πλατεία Θεάτρου, λογικό ήταν να υπάρξουν αντιδράσεις.  Τουλάχιστον από θιγόμενους κατοίκους, διαμένοντες πέριξ της Πλατείας Θεάτρου στην Ιτέα.  
Κατ' ανάλογο τρόπο δημοσιεύουμε επιστολή της κας Σωτηρούλας Θανασούλη-Σχοινά, μέσα από την οποία σχολιάζονται και κρίνονται οι ενέργειες και η στάση του τέως Δημάρχου, ο πρωταγωνιστικός ρόλος του οποίου για την υπόθεση της Πλατείας, δεν αμφισβητείται από κανέναν.

Καταλήγει δε η επιστολή της κας Θανασούλη-Σχοινά, με την διατύπωση ενός ερωτήματος :

Υπήρξαν πελατειακές σχέσεις ανάμεσα στον Συμβολαιογράφο Αριστείδη Παπαλάϊο (εργασιακή απασχόληση του τέως Δημάρχου) και τους κληρονόμους της οικογένειας Παπαθανασίου (διεκδικητές της Πλατείας Θεάτρου);...

**********************************************


ΣΩΤΗΡΙΑ ΘΑΝΑΣΟΥΛΗ ΣΧΟΙΝΑ                                       Ιτέα 15/02/2016
Περίοικος από το 1940 της πλατείας Θεάτρου                 

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΜΕ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ 15/02/2016 ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗΣ, ΤΟΥ Κ. ΑΡΙΣΤ. ΠΑΠΑΛΑΪΟΥ, ΣΧΕΤΙΚΗΣ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΗΣ ΠΛΑΤΕΙΑΣ ΘΕΑΤΡΟΥ ΙΤΕΑΣ

Προς
Επίκουρο Ιτέας

Δυστυχώς μέχρι σήμερα ο κ. Παπαλάϊος, ένας εκ των κύριων συντελεστών της απώλειας κοινόχρηστου χώρου της πόλεως Ιτέας, αντί να ζητήσει συγνώμη για τα προσωπικά ατοπήματα που υπέπεσε ως Δήμαρχος Ιτέας, τα οποία καταδίκασε ομόφωνα το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Δελφών της 11/02/2016, συνεχίζει να δείχνει αμετανόητος για τις απαράδεκτες ενέργειές του, χωρίς να διστάζει να καπηλευτεί,  ψευδόμενος, την μνήμη του αποβιώσαντος δικηγόρου Γεωργίου  Κάββουρα, οι θέσεις του οποίου ήταν καταπέλτης εις βάρος του.

Από το 1995 ο Δήμος βρίσκεται σε αντιδικία με τους κληρονόμους Παπαθανασίου.
Στην αντιδικία αυτή στο πλευρό του Δήμου βρίσκονταν και οι περίοικοι της πλατείας Θεάτρου, μεταξύ των οποίων και ο αείμνηστος δικηγόρος Γεώργιος Κάββουρας.
Ο αγώνας του συνεχίζεται σήμερα από τους κληρονόμους του.

Καθ’ ον χρόνο ο επίσημος Δήμος Ιτέας βρίσκονταν σε αντιδικία με τους κληρονόμους Παπαθανασίου, ο τότε Δήμαρχος Ιτέας κ. Αριστείδης Παπαλάϊος, έκανε δύο πολύ σοβαρά ατοπήματα εις βάρος του Δήμου που ήταν Δήμαρχος, ενεργώντας υπέρ των αντιδίκων του ίδιου του Δήμου  και μάλιστα ΕΝ ΑΓΝΟΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ.

Τα δύο αυτά ατοπήματα ουδέποτε ανακάλεσε, με αποτέλεσμα να παίξουν καθοριστικό ρόλο στην εις βάρος του Δήμου έκδοση της 174/2014 Απόφαση του Εφετείου Λαμίας.

2α)   Κυκλοφόρησε το υπ’ αρίθμ. 2077/10-08-2000 έγγραφο του Δήμου Ιτέας στο οποίο, ψευδέστατα, αναφέρει ότι η από αμνημονεύτων χρόνων  πλατεία Θεάτρου Ιτέας, ή λαϊκής αγοράς όπως είναι γνωστή,  ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΚΟΙΝΗ ΧΡΗΣΗ, παίρνοντας την θέση των αντιδίκων του Δήμου, εναντίον των θέσεων του επίσημου Δήμου Ιτέας που ήταν Δήμαρχος. Και το έπραξε ΕΝ ΑΓΝΟΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ που εκπροσωπεί την επίσημη θέση του Δήμου.
Το έγγραφο αυτό το Εφετείο Λαμίας ΕΞΕΛΑΒΕ ΩΣ ΑΛΗΘΙΝΟ, αντίθετα από το Πρωτοδικείο Άμφισσας  το ΟΠΟΙΟ ΤΟ ΞΕΠΕΡΑΣΕ ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΒΑΣΙΖΟΝΤΑΝ ΣΕ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ.

 2β) Επέτρεψε, επί δημαρχίας του, να εγγραφεί ο από αμνημονεύτων χρόνων κοινόχρηστος χώρος της πλατείας Θεάτρου στο κτηματολόγιο στο όνομα των αντιδίκων του Δήμου, ΠΑΛΙ ΕΝ ΑΓΝΟΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ, καπηλευόμενος ακόμη και τον νεκρό Γεώργιο Κάββουρα ο οποίος ωρύονταν  εναντίον του για τα ατοπήματά του αυτά.

Οι περίοικοι, μεταξύ των οποίων και ο κ. Κάββουρας, εξεπλάγησαν με την «αδράνεια» του Δημάρχου κ. Παπαλάϊου, ο οποίος, γνωρίζοντας τις προθέσεις των αντιδίκων του Δήμου Ιτέας, δεν υπεραμύνθηκε των συμφερόντων του Δήμου του, επιτρέποντας την εγγραφή στο κτηματολόγιο, του αναμφισβήτητου κοινόχρηστου χώρου της πλατείας Θεάτρου, ως ιδιοκτησία των αντιδίκων του Δήμου που ήταν Δήμαρχος.

Ο κ. Παπαλάϊος ολοκλήρωσε την υπεράσπιση των συμφερόντων των αντιδίκων του Δήμου Ιτέας, που ήταν Δήμαρχος, υποσχόμενος στους περίοικους της πλατείας Θεάτρου και στον ίδιο τον αείμνηστο δικηγόρο Γεώργιο Κάββουρα, ότι θα υποβάλλει ένσταση κατά της εγγραφής στο κτηματολόγιο της πλατείας Θεάτρου του Δήμου Ιτέας, από τους κληρονόμους Παπαθανασίου.
Δυστυχώς κορόιδεψε όλους τους περίοικους και τον αείμνηστο Γεώργιο Κάββουρα, του οποίου την απουσία, λόγω θανάτου, προσπαθεί να καπηλευτεί.
Έλεος κ. Παπαλάϊε, συμβάλλατε, μαζί με άλλους, στην απώλεια δημοτικής περιουσίας καταστρέφοντας τον ίδιο τον Δήμο και περισσότερες από σαράντα οικογένειες περίοικων της πλατείας θεάτρου.
Αντί να αναλάβετε τις ευθύνες σας, ζητώντας από τους ανυποψίαστους περίοικους της πλατείας Θεάτρου Ιτέας και όλους τους Δημότες που καλούνται να πληρώσουν το τεράστιο ποσό των δύο εκατομμυρίων ευρώ (2.000.000,00 €) και πλέον, με το δημοσίευμά σας αυτό δείχνεται αμετανόητος και ηδονιζόμενος για τις ντροπιαστικές για Δήμαρχο πράξεις σας, εις βάρος του ίδιου του Δήμου που ήσασταν Δήμαρχος.
Την μομφή αυτή σας απέδωσε ομόφωνα και το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Δελφών στην συνεδρίαση της 11ης Φεβρουαρίου 2016.

Τέλος επειδή υπηρετούμε την αλήθεια και μόνον αυτήν, προς ενημέρωση των δημοτών μας, αναφέρουμε ότι οι παραλείψεις σας, ως Δημάρχου Ιτέας, εις βάρος της υπερασπιστικής  γραμμής του επίσημου Δήμου, που ήσασταν Δήμαρχος και υπέρ της υπερασπιστικής γραμμής των αντιδίκων του Δήμου, θέλουμε να μας γνωρίσετε:
Οι κληρονόμοι Παπαθανασίου είναι ή όχι πελάτες της ιδιωτικής σας απασχόλησης; 

Με εκτίμηση

Σωτηρία Θανασούλη - Σχοινά

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου