Τετάρτη 15 Ιουλίου 2015

ΣΥΡΙΖΑ (Φωκίδος) : ΔΙΪΣΤΑΝΤΑΙ ΟΙ (ανακοινώσιμες) ΑΠΟΨΕΙΣ...

 
ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΦΩΚΙΔΑΣ
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Η Ν.Ε. Φωκίδας του ΣΥΡΙΖΑ σε συνεδρίασή της στα γραφεία του κόμματος στην Ιτέα στις 14/7/2015 και σε σύνολο πέντε(5) παρόντων μελών (Κοΐβαρης, Λύτρα, Τσίντζηρας, Μανιώτης και Κλώσσα) κατέληξε με πλειοψηφία τριών (3) έναντι δύο (2) στα εξής:
O ΣΥΡΙΖΑ, που αγωνίστηκε μαζί με τον ελληνικό λαό τα τελευταία χρόνια για έξοδο από τα μνημόνια και την επιτροπεία, σήμερα συγκλονίζει τον ελληνικό λαό με την μεταστροφή του, που παραδίδει την χώρα σε μια συμφωνία ίσως χειρότερη από τους προηγούμενους διαχειριστές της κρίσης . Μια συμφωνία που απογοητεύει τον ελληνικό λαό . Έρχεται σε πλήρη αντίθεση με τη λαϊκή εντολή στις εκλογές της 25ης Γενάρη και με το περήφανο ΟΧΙ του δημοψηφίσματος, όπου το 61% των Ελλήνων αποφάσισε ότι δεν επιθυμεί μια συμφωνία παράδοσης στους δανειστές.
Η απόφαση όπως διατυπώνεται από το κείμενο της συνόδου κορυφής παραδίδει την εθνική κυριαρχία της χώρας στους δανειστές, καταργεί, μεταξύ άλλων, το ελληνικό Κοινοβούλιο αφού προβλέπει ως προϋπόθεση την προσυμφωνία με τους δανειστές όλων των νομοσχεδίων πριν αυτά βγουν σε διαβούλευση και κατατεθούν στη Βουλή.
Προβλέπει την επιστροφή της τρόικας στην Ελλάδα από τις 20 Ιουλίου 2015, η οποία θα αξιολογεί κάθε ενέργεια της κυβέρνησης.
Ενισχύει την επιτροπεία και μετατρέπει τη χώρα σε διαρκή «αποικία» χρέους.
Αναγκάζει την κυβέρνηση να ανακαλέσει ότι έχει νομοθετήσει από τον Φεβρουάριο, με εξαίρεση το νόμο για την ανθρωπιστική κρίση, καταλύοντας κάθε ανεξαρτησία της χώρας και της ελληνικής Βουλής.
Παράλληλα, αναγνωρίζει το σύνολο του χρέους και δεσμεύει αμετάκλητα την κυβέρνηση για την έγκαιρη και κατά προτεραιότητα εξυπηρέτησή του.
Βάζει σε ενέχυρο τη δημόσια περιουσία προς όφελος των δανειστών και των τραπεζών μέσω (ειδικό ταμείο), ανεξαρτήτως πού θα βρίσκεται η έδρα του.
Η συμφωνία αυτή ακυρώνει το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ και όλες τις κοινές και συλλογικές αποφάσεις του κόμματος. Κυρίως, όμως, ακυρώνει τις προσδοκίες, την ελπίδα και την εμπιστοσύνη του ελληνικού λαού στο ΣΥΡΙΖΑ, την κυβέρνηση της Αριστεράς και τη δυνατότητα η Ελλάδα να πατήσει στα πόδια της.
Η λογική της «πάση θυσία συμφωνίας» και του «έντιμου συμβιβασμού», η οποία κυριάρχησε τους τελευταίους πέντε μήνες, μας εγκλώβισε σε ασφυκτικά διλήμματα και μας οδήγησε σε αυτή την ντροπιαστική υποχώρηση. Ταυτόχρονα, ακύρωσε οποιαδήποτε συζήτηση για ένα εναλλακτικό σχέδιο που από καιρό φαινόταν αναγκαίο.
Ζητάμε από την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό, έστω και τώρα, να μη φέρουν αυτή τη συμφωνία στο ελληνικό Κοινοβούλιο. Να πει όλη την αλήθεια στον λαό για την πεντάμηνη διαπραγμάτευση. Καλούμε τον βουλευτή Φωκίδας να μην ψηφίσει τα νομοσχέδια-επιταγές των δανειστών. Καλούμε τη βάση και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και κυρίως τον ελληνικό λαό να υπερασπιστούν το περήφανο ΟΧΙ της 5ης Ιουλίου, απέναντι στους εκβιαστές εντός και εκτός της χώρας. Η μαχητική στάση του λαού τα πέντε χρόνια των μνημονίων ενισχύει την πεποίθησή μας ότι ακόμα και στις πιο δύσκολες στιγμές μπορεί να υπάρξει διέξοδος ελπίδας και αξιοπρέπειας. Η άτακτη υποχώρηση στους ωμούς εκβιασμούς δεν είναι λύση για τη χώρα. Το λαϊκό κίνημα μπορεί να δώσει λύσεις σε φαινομενικά αδύνατες καταστάσεις, αρκεί να το εμπιστευτούμε. Ο εκβιασμός δεν είναι μονόδρομος.
Η μειοψηφούσα άποψη συνοπτικά διατυπώνεται ως εξής:
Θεωρούμε ότι ο Πρωθυπουργός έδωσε μια μεγάλη μάχη και πέτυχε, παρόλο που μας επιβλήθηκαν δυσβάστακτοι όροι, να πάρει ανάσα η οικονομία και παράλληλα στέριωσε συμμαχίες στο ευρωπαϊκό πλαίσιο.
Μια προσωρινή παρέκκλιση τόσο από το πρόγραμμα όσο κι από το ιδεόγραμμα της Ριζοσπαστικής Αριστεράς δεν μπορεί να αποτελέσει την αφορμή να παραδώσουμε το λαό μας πάλι στους ενόχους της καταστροφής του τόπου.
Η μάχη είναι δύσκολη αλλά ο πόλεμος δεν χάθηκε.
Σ’ αυτή τη μάχη δεν περισσεύει κανείς κι είναι βέβαιο ότι ο Πρωθυπουργός και ο ΣΥΡΙΖΑ έχει την εμπιστοσύνη των Ελλήνων πολιτών.
Στην παραπάνω λογική συντασσόμαστε με την Ελληνική κυβέρνηση και τον Πρωθυπουργό αρκεί να μη χαθούν οι στόχοι μας για κοινωνική δικαιοσύνη, ανακατανομή των βαρών σε βάρος του πλούτου, δημοκρατικές τομές στην κρατική μηχανή, το χτύπημα της διαπλοκής και της διαφθοράς κ.α.
Μπορούμε να τα καταφέρουμε ως Ελλάδα, αρκεί να μείνει όρθια κι ενωμένη η κυβέρνηση της αριστεράς.
Η Ν.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ Φωκίδας


4 σχόλια:

  1. ΔΩΣΤΕ ΜΑΣ ΓΡΑΜΜΗ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΑΧΗ ΣΤΑ ΚΑΦΕΝΕΙΑ..ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΒΓΩ ΕΞΩ, ΝΑ ΠΙΩ ΕΝΑ ΚΑΦΕ..ΜΟΥ ΤΗΝ ΠΕΦΤΟΥΝΕ ΔΕΞΙΟΙ-ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ ΚΑΙ..ΟΥΔΕΤΕΡΟΙ !!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΑΛΕΞΗ, ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΙΝΕΤΑΙ Η ΙΔΕΑ, ΝΑ ΒΑΛΕΙΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΣΤΗ Ν.Δ ???? ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΑΠΟ ΣΕΝΑ ??????
    ΘΑ ΕΧΕΙΣ ΣΥΝΟΛΙΚΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 180 ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ !!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ουδείς της Νομαρχιακής δε συμμετείχε στη συνάντηση των μελών.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ ΕΝΩΜΕΝΟ ΔΥΝΑΤΟ ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή