Παρασκευή 31 Ιουλίου 2015

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΔΕΛΦΩΝ (σε α' ενικό πρόσωπο...) ΠΕΡΙ ΤΗΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΕΩΣ ΤΗΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΟΣ ΤΩΝ ΔΕΛΦΩΝ ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ 2021

                                                                                              
ΑΜΦΙΣΣΑ, 31.07.2015

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ     
ΝΟΜΟΣ ΦΩΚΙΔΑΣ
ΔΗΜΟΣ ΔΕΛΦΩΝ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Διεύθυνση:Πλατεία Κεχαγιά
Τ.Κ. : 331 00 Άμφισσα
Τηλέφωνο: 2265350027
FAX: 2265350021

Α.Δ.Τ.: 38/2015
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


ΘΕΜΑ: Ισχυρή και ομόθυμη στήριξη της Στερεάς Ελλάδας στην Υποψηφιότητα των Δελφών για Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης 2021.

Την απόλυτη στήριξη και συστράτευσή της στην προσπάθεια του Δήμου Δελφών για την ανακήρυξή του ως «Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης» για το έτος 2021 προσφέρει η Αυτοδιοίκηση Α΄ και Β΄ βαθμού της Στερεάς Ελλάδας.

Την Τετάρτη 15 Ιουλίου, κατά τη συνεδρίασή του, το Περιφερειακό Συμβούλιο Στερεάς Ελλάδας εξέφρασε με σχεδόν ομόφωνη απόφασή του (πλην μίας περιφερειακής συμβούλου) την στήριξή του στην ανωτέρω προσπάθεια του Δήμου Δελφών.
Χθες, Πέμπτη 30 Ιουλίου 2015, το ίδιο έπραξε με ομόφωνη απόφασή του το Διοικητικό Συμβούλιο της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων (Π.Ε.Δ.) Στερεάς Ελλάδας.

Και οι δύο φορείς δεσμεύτηκαν για την υιοθέτηση τους εγχειρήματος ως ενός κοινού αγώνα της Στερεάς Ελλάδας, καθώς και για στήριξη της υποψηφιότητας με κάθε απαιτούμενο και πρόσφορο τρόπο.

Εισηγούμενος το θέμα τόσο στο Περιφερειακό Συμβούλιο, όσο και στο Διοικητικό Συμβούλιο της Π.Ε.Δ. Στερεάς Ελλάδας, οφείλω να ευχαριστήσω όλους τους συναδέλφους αυτοδιοικητικούς της Περιφέρειάς μας και ιδιαιτέρως τον Περιφερειάρχη, Κώστα Μπακογιάννη και τον Αντιπεριφερειάρχη Φωκίδας, Κώστα Μίχο, καθώς και τον Πρόεδρο της Π.Ε.Δ. και Δήμαρχο Ορχομενού, Λουκά Υπερήφανο και τον Αντιπρόεδρο της Π.Ε.Δ. και Δήμαρχο Δωρίδας, Γιώργο Καπεντζώνη, για την ενθουσιώδη υποδοχή του αιτήματός μας και για την ολόψυχη συμπαράταξή τους στο δύσκολο και ιδιαιτέρως απαιτητικό εγχείρημά μας, που πλέον αποτελεί εγχείρημα και πρόκληση για ολόκληρη τη Στερεά Ελλάδα.

Απευθυνόμενος ιδιαιτέρως προς τους συνδημότες μου, θέλω να τους τονίσω ότι η υποψηφιότητα των Δελφών για πολιτιστική πρωτεύουσα της Ευρώπης 2021 αποτελεί ένα στρατηγικό όραμα με μεγάλη αξία για το Δήμο μας. Παρά τις σοβαρές δυσκολίες της εποχής, που συνθλίβουν την ψυχολογία μας και απορροφούν το μεγαλύτερο μέρος της ενέργειάς μας, οφείλουμε να δώσουμε έμφαση στα μακροπρόθεσμα αναπτυξιακά σχέδια, που έχουν ολοκληρωμένη λογική και προσφέρουν δυνατότητες σε όλους τους τομείς.

Υπ’ αυτήν την έννοια ο αγώνας για τη διεκδίκηση της πολιτιστικής πρωτεύουσας της Ευρώπης 2021, αποτελεί μια σημαντική και ωραία πρόκληση. Τυχόν ευόδωση της προσπάθειάς μας και απόδοση του χρίσματος στο Δήμο Δελφών θα αποτελέσει μια πολύ μεγάλη αναπτυξιακή ευκαιρία, για την αξιοποίηση της οποίας θα απαιτηθεί η συμμετοχή σύσσωμης της τοπικής κοινωνίας και η επιστράτευση όλων των ικανών δυνάμεων της περιοχής μας. Σε κάθε περίπτωση όμως, η οργάνωση του φακέλου της υποψηφιότητάς μας εν όψει της κρίσης της αντίστοιχης επιτροπής στις αρχές του 2016, θα αποτελέσει μια πολύτιμη παρακαταθήκη, ως ένα συνεκτικό και σύγχρονο επιχειρησιακό σχέδιο για το Δήμο μας στους τομείς του Πολιτισμού, των αστικών υποδομών, της βιώσιμης κινητικότητας και της δικτύωσης με αναγνωρισμένους φορείς της γνώσης και του Πνεύματος.

-------------------------------------------------------------------------------------------------

Ο Δήμαρχος Δελφών
Θανάσης Παναγιωτόπουλος


6 σχόλια:

  1. Σωστά το επισημαίνετε. Το Γραφείο Τύπου ενός Δήμου εκδίδει Δελτία Τύπου για να ανακοινώσει στους δημότες του Δήμου, τις όποιες δραστηριότητες του Δημάρχου και του Δημοτικού Συμβουλίου, των Υπηρεσιών, προγραμματισμούς και άλλα γεγονότα τα οποία χρειάζονται κοινοποιήσεως. Αυτό γίνεται σε γ' ενικό πρόσωπο. Δηλαδή : Ο κος Δήμαρχος επεσκέφθη κτλ, κτλ. Ή ακόμη : Η Οικονομική Υπηρεσία απεφάσισε κτλ, κτλ.
    Εάν όμως ο ίδιος ο Δήμαρχος θέλει να ανακοινώσει κάτι σε α' ενικό πρόσωπο (π.χ. Εισηγήθηκα στην Περιφέρεια για πολιτιστική πρωτεύουσα κτλ, κτλ,), τότε θα πρέπει να βγάλει Ανακοίνωση ο ίδιος και όχι Δελτίο Τύπου. Εαν πάλι νομίζει ότι αυτό το οποίο αναγγέλει είναι σπουδαίο και έχει και την σύμφωνη γνώμη του Δημοτικού Συμβουλίου, αλλά επιμένει να είναι σε α' ενικό πρόσωπο, τότε θα πρέπει να εκδόσει Δελτίο Τύπου το Γραφείο του Δημάρχου και όχι το Γραφείο Τύπου του Δήμου.
    Μικρολεπτομέρειες όμως. Η ουσία είναι ότι ο Δήμαρχος φάνηκε ότι αυτός κίνησε τα νήματα για την υποψηφιότητα της πολιτιστικής πρωτεύουσας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Προς τον ανώνυμο σχολιαστή μας 17:03'.
    Δεν πρόκειται για το ίδιο άτομο. Είναι αδέλφια!...
    Η είδηση όμως είναι άλλη : Η αντιδήμαρχος αποφάσισε σε μια ημέρα, 4 (τέσσερεις) απ' ευθείας αναθέσεις έργων... Και για αυτό θα επανέλθουμε.
    Ευχαριστούμε για το σχόλιο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε ποιο σχόλιο απαντάς?

      Διαγραφή
    2. Έχετε δίκιο. Υπήρξε σχόλιο στις 17:03' από ανώνυμο σχολιαστή, μη δημοσιευθέν και άσχετο με το θέμα στο οποίο το είχε στείλει (σε αυτό εδώ). Είχε να κάνει με δημοσίευση στο diaygeia με απ' ευθείας αναθέσεις έργων από αντιδήμαρχο του Δήμου Δελφών.

      Διαγραφή
  3. ΡΕ ΠΑΙΔΕΙΑ ΑΣΧΟΛΗΣΤΕ ΜΕ ΤΟΝ ΑΣΧΕΤΟ ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΑΙ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟ ΜΕ ΤΙΣ ΜΑΛΑΚΙΕΣ ΠΟΥ ΛΕΝΕ. ΑΥΤΟΙ ΖΟΥΝΕ ΣΕ ΑΛΛΟ ΚΟΣΜΟ . ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΝΕΙΡΑ ....... ΔΕΝ ΜΑΣ ΕΙΠΑΝΕ ΠΟΥ ΘΑ ΦΙΛΟΞΕΝΙΣΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΠΙΣΗΜΟΥΣ ΣΤΑ ΔΩΜΑΤΙΑ 2Χ2 ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΟΙ ΔΕΛΦΟΙ.........Η ΘΑ ΑΝΑΚΑΙΝΗΣΟΥΝ ΤΟ ΒΟΥΖΑΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΡΗΠΙΟ ΣΤΟΥΣ ΔΕΛΦΟΥΣ.
    ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΕ ΠΟΥΛΑ ΚΑΝΕΝΑ ΚΑΦΕ ΣΤΗ ΚΑΦΕΤΕΡΙΑ ΚΑΙ ΣΤΑΜΑΤΑ ΝΑ ΜΑΣ ΤΟ ΠΑΙΖΕΙΣ ΞΕΡΟΛΑΣ................
    ΚΑΙ ΕΣΥ ΔΗΜΑΡΧΕ ΑΝΟΙΞΕ ΠΑΛΗ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΣΟΥ ΓΙΑΤΙ ΜΕΧΡΙ ΕΚΕΙ ΦΤΑΝΕΙΣ ΓΙΑ ΠΙΟ ΠΕΡΑ ΕΙΣΑΙ ΑΣΧΕΤΟΣ.................

    ΑπάντησηΔιαγραφή