Τρίτη 19 Δεκεμβρίου 2023

ΕΝΑΣ ΑΙΓΙΩΤΗΣ (με καταγωγή από την Ιτέα, καθηγητής στο Πανεπιστήμιο του Maryland) ΔΙΔΑΣΚΕΙ ΑΤΟΜΙΚΗ ΦΥΣΙΚΗ ΣΕ ΜΑΘΗΤΕΣ ΛΥΚΕΙΟΥ ΤΟΥ ΑΙΓΙΟΥ

Σημείωση: Η Δ/νση Β'θμιας εκπαιδεύσεως Αχαΐας, ασχολείται και παρακολουθεί την πρόοδο, την βελτίωση και την προώθηση της παιδείας στον Νομό και όχι με την δημοσιοϋπαλληλική νοοτροπία της "Διοικήσεως" και της αυτοπροβολής.
****************************************** 
 
πηγή: filodimos.gr
ΑΙΓΙΟ: 1ο Χειμερινό Σχολείο Θεωρητικής Φυσικής για μαθητές 

Το Ε.Κ.Φ.Ε. Αιγίου σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Δευτ/μιας Εκπ/σης Αχαΐας και το 1ο ΓΕΛ Αιγίου έχει αναλάβει την οργάνωση και διεξαγωγή των μαθημάτων με τίτλο ‘Χειμερινό Σχολείο Θεωρητικής Φυσικής για μαθητές Λυκείου’.

Οι ημερομηνίες διεξαγωγής του προγράμματος είναι 27 - 29 Δεκεμβρίου 2023, στο κτίριο του 1ου ΓΕΛ Αιγίου. Οι συναντήσεις θα είναι διάρκειας 3 ωρών ανά ημέρα (16:00-19:00 μμ) με δύο δεκάλεπτα διαλείμματα. Απευθύνεται κυρίως σε μαθητές Λυκείου, κατά προτίμηση Β' και Γ' Λυκείου που είναι διατεθειμένοι να αφιερώσουν τον χρόνο αυτό μέσα στις διακοπές τους. Ο μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων θα είναι 15 μαθητές και απαιτείται ένας ελάχιστος αριθμός 3 συμμετεχόντων.

Τα μαθήματα θα κάνει ο Κωνσταντίνος Κουτρολίκος, διδάκτορας Θεωρητικής Φυσικής και εργάζεται ως επιστημονικός ερευνητής στο τμήμα Φυσικής του πανεπιστημίου του Maryland, College Park, USA με από 15 χρόνια διδακτική εμπειρία πανεπιστημιακής Φυσικής και Μαθηματικών σε διάφορα επίπεδα, προπτυχιακά και μεταπτυχιακά.

Ο Κωνσταντίνος είναι Αιγιώτης, απόφοιτος του 1ου ΓΕΛ Αιγίου και έχει εκφράσει την επιθυμία να δημιουργήσει ένα πρόγραμμα, που απευθύνεται σε μαθητές Λυκείων της Αιγιάλειας που ενδιαφέρονται για τη Φυσική και τα Μαθηματικά, μέσα από το οποίο και υπό την καθοδήγησή του θα εξερευνήσουν περαιτέρω αυτά τα αντικείμενα και θα γνωρίσουν θεμελιώδεις έννοιες της Θεωρητικής Φυσικής και χρήσιμα μαθηματικά εργαλεία για την περιγραφή τους. Ο κύριος σκοπός αυτού του προγράμματος είναι να παρέχει κίνητρο και ενθάρρυνση για περαιτέρω ενασχόληση με τη Φυσική και τα Μαθηματικά καθώς και με άλλα STEM πεδία, ελπίζοντας ότι θα ενισχύσει το εκπαιδευτικό τους ταξίδι και θα συμβάλει στη διαμόρφωση μιας επόμενης γενιάς επιστημόνων.

Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να δηλώσουν συμμετοχή στη φόρμα:

1ο Χειμερινό Σχολείο Θεωρητικής Φυσικής για μαθητές Λυκείου

Το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει τα εξής θέματα:

1. Πρώτη Ημέρα (27 Δεκεμβρίου): Από τα Quarks στο Σύμπαν
2. Δεύτερη Ημέρα (28 Δεκεμβρίου): Εισαγωγή στην Ειδική Θεωρία της Σχετικότητας
3. Τρίτη Ημέρα (29 Δεκεμβρίου): Συμμετρίες στη Φυσική: Μια Εισαγωγή στις Ομάδες Lie

Οι συναντήσεις θα περιλαμβάνουν διαδραστικές συζητήσεις με τους μαθητές, με τον κύριο ρόλο στον Κωνσταντίνο που θα αναλάβει μέσω ερωτήσεων και απαντήσεων να καθοδηγήσει τους μαθητές στην ανακάλυψη σημαντικών αρχών της Φυσικής. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου