Σάββατο 16 Δεκεμβρίου 2023

ΤΟ Ε.Κ. ΦΩΚΙΔΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΤΥΧΗΜΑ ΣΤΗΝ "IMERYS"

ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΝΟΜΟΥ ΦΩΚΙΔΑΣ

Άμφισσα, 15/12/2023

Αρ.Πρωτ.: 101/2023


ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΤΥΧΗΜΑ ΣΤΟ ΜΕΤΑΛΛΕΙΟ ΤΗΣ
IMERYS

Πριν λίγες μέρες άλλο ένα εργατικό ατύχημα συνέβη στις στοές της ΙΜΕΡΥΣ ΑΕ. Φορτωτής υπογείων συγκρούστηκε με διερχόμενο αυτοκίνητο 4Χ4 της στοάς με αποτέλεσμα να τραυματιστεί σοβαρά ο συνάδελφος οδηγός.

Ευχόμαστε στον συνάδελφο καλή και ταχεία ανάρρωση.

Δυστυχώς για ακόμα μια φορά αποδεικνύεται ότι η τήρηση των μέτρων υγιεινής και ασφάλειας, δεν αποτελούν προτεραιότητα για τους μονοπωλιακούς ομίλους, παρά τις όποιες διακηρύξεις, γιατί αποτελούν κόστος και γιατί, τα όποια μέτρα επικαλούνται, τελικά αφορούν την ατομική ευθύνη του κάθε συναδέλφου. Είναι απαράδεκτο σε μια οποιαδήποτε οργανωμένη παραγωγική διαδικασία, να μην υπάρχουν ή να είναι πλημμελή τα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας και όποτε συντελούνται ατυχήματα, με τον έναν ή τον άλλο τρόπο, να λέγεται ή να υπονοείται ότι φταίει το ίδιο το θύμα ή κάποιος άλλος συνάδελφος, όταν μάλιστα είναι οι ίδιοι που εργάζονται υπό αντίξοες συνθήκες στα υπόγεια και πολλές φορές καλούνται να εργαστούν υπερβαίνοντας το πενθήμερο ή και το οχτάωρο εργασίας (αυτό άλλωστε συμβαίνει όταν ο χρόνος για να φτάσει κανείς στη στοά δεν θεωρείται εργάσιμος).

Καλούμε την Επιθεώρηση Μεταλλείων Νοτίου Ελλάδος και κάθε άλλη αρμόδια αρχή, να διερευνήσει τις συνθήκες του συμβάντος και να παρθούν όλα τα αναγκαία μέτρα.

Απαιτούμε την ενίσχυση της Επιθεώρησης Μεταλλείων και την εντατικοποίηση των ελέγχων.

Επιβάλλεται να ενισχυθεί ο αγώνας όλων των εργατών, βάζοντας πάνω από όλα την υπεράσπιση της ζωής μας, απαιτώντας μέτρα υγιεινής και ασφάλειας, ανθρώπινα ωράρια και πραγματικές αυξήσεις στους μισθούς.


Η Διοίκηση


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου