Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2022

ΕΠΑΝΑΦΥΤΕΥΣΗ ΤΩΝ ΚΑΜΕΝΩΝ ΤΜΗΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΕΛΑΙΩΝΟΣ ΑΜΦΙΣΣΗΣ (ιδιωτική πρωτοβουλία)


 

«Ξαναφυτεύουμε τους καμένους δελφικούς ελαιώνες»

Μια μεγάλη πρωτοβουλία αναγέννησης των καμένων δενδρυλλίων του ελαιώνα

Μια μεγάλη εκστρατεία έρχεται να συνδράμει στα κυβερνητικά μέτρα που λαμβάνονται ή θα ληφθούν μετά την καταστροφική πυρκαγιά στον δελφικό ελαιώνα, καθώς θα ανακουφίσει σε μεγάλο βαθμό σημαντικό αριθμό αγροτών των οποίων το προηγούμενο καλοκαίρι η παραγωγή και οι περιουσίες καταστράφηκαν.


Η ιδιωτική πρωτοβουλία «Ξαναφυτεύουμε τους Καμένους Δελφικούς Ελαιώνες», με ιδρυτή και συντονιστή τον κ. Γιάννο Γραμματίδη, επίτιμο πρόεδρο του Ελληνοαμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου, σε συνεργασία με το Ίδρυμα Διεθνών Σχέσεων Πολιτισμού, προγραμματίζει μια σημαντική δράση. Την προσπάθεια αυτή συνδράμει ενεργά η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, ο Δήμος Δελφών, και ειδικοί επιστήμονες.

Η προσφορά των νέων δενδρυλλίων ελιάς στους ζημιωθέντες αγρότες / ελαιοπαραγωγούς είναι ανεξάρτητη από τις αποζημιώσεις του ΕΛΓΑ και θα πραγματοποιηθεί από την ιδιωτική πρωτοβουλία «Ξαναφυτεύουμε τους Καμένους Δελφικούς Ελαιώνες». Περίπου 20.000 δενδρύλλια θα παραδοθούν τον Μάρτιο του 2023 και περίπου 22.000 δενδρύλλια τον Σεπτέμβριο του ίδιου έτους, ενώ γίνονται προσπάθειες ο συνολικός αριθμός τους να φτάσει τα περίπου 60.000 δενδρύλλια, ώστε να λάβουν δενδρύλλια και οι πληγέντες ελαιοπαραγωγοί από τις πυρκαγιές του 2013.

Επιπλέον της διανομής νέων δενδρυλλίων στους πληγέντες ελαιοπαραγωγούς, η «πρωτοβουλία» θα συνδράμει (α) στην εκρίζωση των καμένων ελαιόδεντρων και στις χωματουργικές εργασίες για την ισοπέδωση / ίσιωμα των αγροτεμαχίων (β) στις εργασίες της φύτευσης (σκάψιμο, φύτευση δενδρυλλίων) και στην επίβλεψή της, ώστε να πιστοποιηθεί υπεύθυνα η επιτυχής ολοκλήρωση του έργου.

Οι ζημιωθέντες αγρότες/ ελαιοπαραγωγοί θα αποζημιωθούν από τον ΕΛΓΑ βάσει των δηλώσεών τους στις αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες και θα λάβουν νέα δενδρύλλια, βάσει των καταστάσεων των πληγέντων, για όλα τα ελαιόδεντρα τα οποία επλήγησαν ολικώς ή μερικώς από την πυρκαγιά, ανεξάρτητα από τις τελικές εκτιμήσεις του ΕΛΓΑ. Λεπτομέρειες θα ακολουθήσουν αφού ληφθούν υπόψη η προβλεπόμενη πυκνότητα φύτευσης και η δυνατότητα φύτευσης δενδρυλλίων από τους πληγέντες ελαιοπαραγωγούς και σε άλλες ιδιωτικές ή/και μισθωμένες εκτάσεις.


4 σχόλια:

 1. ΟΛΟΙ ΤΕΛΙΚΑ ΣΤΗΝ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΣΑΣ. Ο ΚΟΥΛΗΣ Ο ΜΠΟΥΓΑΣ Η ΝΔ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΙΣΩΜΑ. ΤΟ ΜΑΚΡΥ ΧΕΡΙ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ Ο ΑΦΑΝΤΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΑΙ Ο ΧΑΜΕΝΟΣ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ.ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΕΠΙΤΕΥΓΜΑΤΑ ΣΑΣ; ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΧΩΡΙΣ ΜΑΛΙΣΤΑ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ ΣΕ ΑΛΛΑ ΜΕΡΗ ;Η ΔΩΡΕΑ ΤΩΝ ΕΛΙΩΝ ; ΦΑΤΕ ΣΑΝΟ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΟ. ΞΑΝΑΨΗΦΙΣΤΕ ΤΟΥΣ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Η φύτευση θα γίνει πριν ή μετά την εγκατάσταση της microsoft στον ελαιώνα ?

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. ΜΠΡΑΒΟ ΣΑΣ. ΤΟ ΚΑΝΑΤΕ ΡΟΙΔΟ. ΔΕΝ ΦΥΤΕΥΕΤΕ ΡΟΔΙΕΣ ΚΑΛΥΤΕΡΑ. ΤΟΣΑ ΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΠΗΓΑΝ; ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. ΕΧΟΥΝ ΞΑΜΟΛΗΘΕΙ ΟΛΑ ΤΑ ΤΡΟΛΙΑ ΤΟΥ ΤΣΙΠΡΑ ΚΑΙ ΓΡΑΦΟΥΝ..ΓΡΑΦΟΥΝ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΝΔ..ΜΗΠΩΣ ΚΑΙ ΓΥΡΙΣΟΥΝ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ !!! ΟΝΕΙΡΑ ΘΕΡΙΝΗΣ ΝΥΚΤΟΣ...

  ΑπάντησηΔιαγραφή