Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2022

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΟΝ ΜΩΛΟ ΤΗΣ ΙΤΕΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΝΑΥΜΑΧΙΑ ΤΗΣ ΑΓΚΑΛΗΣ

 Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου 2022


   Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και επιτυχία, έγινε εχθές το βράδυ, η καθιερωμένη πλέον εδώ και 4 έτη, συναυλία της Φιλαρμονικής - Ορχήστρας του Πολεμικού μας Ναυτικού στον μώλο της Ιτέας, με αφορμή τις επετειακές εκδηλώσεις της τοπικής μας εορτής, αυτής της Ναυμαχίας της Αγκάλης.  Παρουσία πλήθους κατοίκων και επισκεπτών, το εξαιρετικό μουσικό σύνολο του Πολεμικού Ναυτικού, εκτέλεσε μουσικές συνθέσεις Ελλήνων συνθετών, από το ελαφρό έως και το έντεχνο τραγούδι, με περίφημους αοιδούς καλλιτέχνες συνοδεία της πολυμελούς μπάντας, να τέρπουν το κοινό.
  Μετά από το πέρας του μουσικού μέρους της εκδηλώσεως, ακολούθησε η ιστορική αναφορά στα γεγονότα της Ναυμαχίας της Αγκάλης, με την "Καρτερία" του Frank Abney Hastings και των υπολοίπων πλοίων, να καταβυθίζουν την Τουρκική Πολεμική Μοίρα.        
  Αμέσως άρχισε και η ρίψη των βεγγαλικών, με το ουρανό της Ιτέας να γίνεται πολύχρωμος και απαστράπτων, φωτίζοντας ολόκληρη την περιοχή μας (ξηρά και θάλασσα), ενώ οι κρότοι των βεγγαλικών να ακούγονται ως ομοβροντίες κανονιών!
  Στην σημερινή εκδήλωση παρέστησαν και όλες οι Τοπικές και Δημοτικές αρχές. Στο δε παραλιακό μέτωπο της Ιτέας, από το "Μαϊάμι" έως την ανατολική πλευρά της Μαρίνας, κυριολεκτικά να μη "πέφτει καρφίτσα" από τους θεατές.  Εξυπακούεται δε ότι, η εχθεσινή βραδιά ήταν τονωτική (εισπρακτικά) για τα παραλιακά καταστήματα αναψυχής και εστιάσεως. 
 
Παραθέτουμε μερικές φωτογραφίες από την ρίψη των βεγγαλικών στον λιμένα της Ιτέας :








2 σχόλια:

  1. ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΟΛΟΙ ΜΑΣ ΣΧΟΛΙΑΖΟΥΜΕ ΤΑ ΥΠΕΡΟΧΑ ΒΕΓΓΑΛΙΚΑ ΚΑΙ ΧΑΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΟΥΣΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΑΞΙΑ ΤΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ,ΟΠΩΣ ΤΩΡΑ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΜΟΝΟ ΦΩΤΟ ΑΠΟ ΤΑ ΒΕΓΓΑΛΙΚΑ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. στον 6.59 Αυτο λες ή οτι καθε χρονο γιορταζεται ΜΟΝΟ απο τους Ιτιωτες!! λες και η ναυμαχια εγινε για να ελευθερωθει η ΙΤΕΑ!!!

      Διαγραφή