Παρασκευή 8 Ιουλίου 2022

ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ "ΠΥΡΠΟΛΗΣΕΩΣ" ΤΟΥ ΧΡΙΣΣΟΥ!..

 Το Δελφικό Τοπίο στο στόχαστρο

Χρισσό Φωκίδος

  Μια "απόπειρα" έγινε εχθές το βράδυ στο Χρισσό, προκειμένου να πληγωθεί η όμορφη κοινότητα και να δοθεί (ενδεχομένως) και μια συνέχεια στην προ 4 ημερών επιτυχημένη προσπάθεια απαξιώσεως του επωνύμου προϊόντος της περιοχής μας, της κακοποιήσεως του απαράμιλλου φυσικού κάλλους περιβάλλοντος και της βεβηλώσεως του μοναδικού αρχαιολογικού μας χώρου.  Στο Χρισσό λοιπόν έλαχε, να "προτιμηθεί" από τους λάτρεις της καταστροφής του τόπου μας, στο να προσπαθήσουν να δοθεί συνέχεια στην δημιουργία ...στάχτης, από καύσιμες ύλες της Παρνασσίδος. 
   Και γράφουμε "απόπειρα", διότι, άμα τη εμφανίσει της πρώτης εστίας πυρκαϊάς, αυτή έγινε αμέσως αντιληπτή από κατοίκους της κοινότητος και η κινητοποίησή τους ήταν άμεση.  Με αποτέλεσμα, μετά από ολίγα λεπτά και πριν προλάβει να λάβει διαστάσεις η πυρκαϊά, αρκετοί κάτοικοι-εθελοντές, να βοηθήσουν στην κατάσβεσή της, πριν αυτή προλάβει να γιγαντωθεί.  Άμεση ήταν και η επέμβαση της Πυροσβεστικής, αλλά το έργο της ήταν επικουρικό στο οριστικό σβήσιμο της πυρκαϊάς.

  Όλα αυτά εσυνέβησαν αργά το βράδυ της Πέμπτης 7 Ιουλίου 2022, στην περιοχή της εκκλησίας  "Άγιοι Ανάργυροι" βορείως της κοινότητος και ενώ επικρατούσε σχεδόν άπνοια και στην τοποθεσία δεν υπήρχαν ούτε απορρίμματα, ούτε ξερόχορτα. Άρα;...

  Μετά από ολιγόλεπτη "μάχη" με τις φλόγες, το αποτέλεσμα ήταν να κατασβεστεί τελείως η πυρκαϊά και περί τα μεσάνυκτα, η όμορφη κωμόπολη να επανέλθει στους συνήθεις ρυθμούς της.
Ας είναι μόνον αυτό.

3 σχόλια:

  1. Ειναι καιρος επιτελους να σταματησετε το γνωστο παραμυθακι για δηθεν εμπρησμους. Η κλιματικη αλλαγη ειναι που αρπαζουν φωτια τα ξεροχορτα. Καταλαβετε το!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αυτό έγινε στις 23:00 ώρα Ελλάδος. Αν δεν γνωρίζετε να μη μιλάτε καλύτερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή