Σάββατο 11 Σεπτεμβρίου 2021

ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΗΣ (δ.π.) "ΔΕΛΦΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ" ΓΙΑ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΟΔΟ ΔΕΣΦΙΝΗΣ

 Τα ανατολικά σύνορα του ανατολικού Συνοικισμού της Ιτέας

(οδός Δεσφίνης - Χείμαρρος "Σκίτσα" - Κίρρα) 


Ποιόν ή ποιούς θα "συνέφερε" η ΜΗ συνένωση των Κοινοτήτων Ιτέας-Κίρρας;

***********************************

           ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ

ΔΕΛΦΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΠΡΟΣ : ΔΗΜΟ ΔΕΛΦΩΝ

  1. Δήμαρχο

        Κον Παν. Ταγκαλή

  1. Αντιδήμαρχο Δ.Ε. ΙΤΕΑΣ

        Κον Γ. Τσατσαρώνη

Κοιν .

  1. Πρόεδρο Δ.Ε. ΙΤΕΑΣ

         Κον Ι. Λύτρα

  1. Δημοτικούς Συμβούλους

  2. Συμβούλους Δ.Ε. ΙΤΕΑΣ



Θέμα : Παρεμβάσεις επί της οδού Δεσφίνης στην ΙΤΕΑ

Τις τελευταίες μέρες έγινε κοπή των δέντρων και μπάζωμα σε χώρο στον οποίο περιλαμβάνεται και αδιάνοικτο τμήμα της οδού Δεσφίνης, όπως και τμήμα της παράλληλης προς τη δυτική πλευρά του χειμάρρου Σκίτσα οδού. Και τα δυο τμήματα αποτελούν κοινόχρηστους χώρους σύμφωνα με το ισχύον σχέδιο πόλεως Ιτέας – Κίρρας.

Οι παραπάνω ενέργειες πιθανολογούν πρόθεση από τον ιδιοκτήτη, για οικοδόμηση του χώρου εκμεταλλευόμενος τις διατάξεις του άρθρου 88 του νόμου 4579/2020 για να αρθεί η ρυμοτομική απαλλοτρίωση στην ιδιοκτησία του και να γίνει τροποποίηση του σχεδίου πόλεως.

Επειδή η συγκεκριμένη ιδιοκτησία είναι η μοναδική που υπολείπεται για τη διάνοιξη της οδού Δεσφίνης, και επειδή όπως προβλέπει η παράγραφος 3 του άρθρου 88 «σοβαροί πολεοδομικοί λόγοι επιβάλλουν τη διατήρηση του ακινήτου ή μέρους αυτού ως κοινόχρηστου ή κοινωφελούς χώρου», γιατί θα αποφευχθούν τα δυστυχήματα και ατυχήματα στην οδό Κίρρας (το τμήμα μεταξύ Μαϊάμι – NAFSIKA BEACH

είναι στατιστικά το πιο επικίνδυνο στο οικιστικό σύνολο Ιτέας –Κίρρας) και επίσης επειδή ή διάνοιξη του δρόμου παράλληλα με τη Σκίτσα εμπίπτει στους παραπάνω λόγους για την αντιπλημμυρική προστασία της περιοχής,

Ερωτάται ο Δήμος

Αν έχει υποβληθεί σχετική αίτηση και σε περίπτωση υποβολής, αν ο Δήμος έχει πρόθεση να προχωρήσει στις προβλεπόμενες από το άρθρο 88 ενέργειες για την προστασία του κοινού συμφέροντος.

Επίσης ερωτάται ο Δήμος αν έχουν εκδοθεί άδειες από τις αρμόδιες υπηρεσίες για την κοπή των δέντρων και το μπάζωμα στην περί ου ο λόγος ιδιοκτησία.

Επίσης με την ευκαιρία και επειδή βάσει των διατάξεων του νόμου 4579/2020, υπάρχει κίνδυνος να καταργηθεί στην πράξη το σχέδιο πόλεως Ιτέας – Κίρρας, ερωτάται ο Δήμος για τις ενέργειες τις οποίες προτίθεται να προβεί για την υλοποίηση των υπαρχουσών πράξεων αναλογισμού και γενικότερα για τη διάνοιξη των προβλεπόμενων από το σχέδιο πόλεως οδών.


7/09/2021

Γ. ΔΡΑΚΑΚΗΣ

Δημοτικός Σύμβουλος

ΤΗΛ 6972235391

Ε_MAIL : drakakisw@gmail.com


1 σχόλιο:

  1. Κάθε μέρα από εκεί περνάνε όλοι τους οι Δημαρχοαντιδήμαρχοι,και οχι μόνο, μηχανικοί και ..δεν συμαζεύεται! Εάν ήθελε να κτίσει ο ιδιοκτήτης έπρεπε να αφήσει τους δρόμους σε κοινη χρήσ. Εάν θέλει να τό κάνει συσκευαστήριο ελαιών και υπαίθρια αποθήκη,αυτό απαγορεύεται εντός σχεδίου και να το σκεφτεί. Υπάρχουν αρχές? Υπάρχουν Υπηρεσίες ? Υπάρχουν γείτονες που το ανέχονται ???!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή