Κυριακή 27 Ιουνίου 2021

ΙΤΕΑ : "ΣΤΑΤΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΟΧΗΜΑΤΩΝ ΕΠΟΧΗΣ" - φωτογραφίες

 "Μπεμπέκες!..."


  Ένα σμάρι, μια ομάδα από υπέροχες τροχοφόρες ηλικιωμένες ..."κυρίες" (κι έναν κύριο, τον ΚΙΤ...), ήλθε κι εκτός απ' τον μώλο της Ιτέας, κατέλαβε τις καρδιές μας, αιχμαλώτισε τα βλέμματά μας κι άφησε την φαντασία μας, να τρέχει αχαλίνωτη σ' άλλες όχι και πολύ μακρινές εποχές.  Τότε όταν, στους παλαιότερους από εμάς η οσμή του Castrol ερέθιζε την όσφρησή μας ωσάν να ήταν άρωμα γαλλικού οίκου καλλυντικών κι οι εξατμίσεις των τότε αγωνιστικών αυτοκινήτων, ηχούσαν στα αυτιά μας ωσάν ορχήστρες οι οποίες εκτελούσαν κομμάτια κλασσικής και Rock συνάμα μουσικής. 
  Ιτέα.  Δειλινό του Σαββάτου 26 Ιουνίου 2021, με το φως του "γερμένου" πίσω απ' τις παρυφές της Γκιώνας ήλιου, να μην θέλει να εγκαταλείψει την περιοχή μας, δημιουργώντας μαζί με την νοτιο-θαλασσινή  "φρεσκαδούρα", έναν ζωντανό πίνακα ζωγραφικής.  Έναν πίνακα εκεί στον μώλο, γεμάτον με χρώματα, ζωντάνια κι αυτοκίνητα-"κυρίες", κάποια απ' τα οποία, όταν τα συναντούσαμε άλλες, όχι μακρινές εποχές, τα αποκαλούσαμε "Μπεμπέκες"...
   Κάποιοι "μερακλήδες" ιδιοκτήτες αυτοκινήτων, των οποίων τα τετράτροχα είναι κάποιας ηλικίας, έχουν δημιουργήσει από καιρού, μια ομάδα φίλων αυτού του δαπανηρού "χόμπυ", καρπός της οποίας είναι ο Σύλλογος Ιστορικού και Παλαιού Αυτοκινήτου (Σ.ΙΣ.Π.Α.) και από τον οποίον μαζί με κάποιους άλλους "αδελφούς" Συλλόγους, προέκυψε η Ελληνική Ομοσπονδία Οχημάτων Εποχής (Ε.Ο.Ο.Ε.).  Μάλιστα, υπάρχει και η αντίστοιχη Διεθνής Ομοσπονδία, μέλος της οποίας είναι και η Ελληνική. 
Η Ε.Ο.Ο.Ε. λοιπόν, οργάνωσε αυτήν την "εκδρομή" μελών της στην πόλη μας, γεγονός το οποίο "έφερε" εμάς του Ιτιώτες (κι όχι μόνον εμάς), απέναντι από αυτό το υπέροχο θέαμα των άριστα διατηρημένων ...αισθημάτων μια άλλης εποχής.
  Με την συνεργασία του Δήμου Δελφών, φορέων της πόλεως και ιδιωτών, οι "Μπεμπέκες" παρετάχθησαν στον μώλο, αποσπώντας τον θαυμασμό και την εκτίμηση όλων μας.  Υπήρξε και μια μικρή τελετή, όπου ο υπεύθυνος αυτής της διοργανώσεως και πρόεδρος της Ε.Ο.Ο.Ε. Αντώνιος Θεοχάρης, απένειμε αναμνηστικά στους συμμετέχοντες στην εκδρομή, ιδιοκτήτες αυτοκινήτων εποχής. Οι οποίοι  "χομπίστες" προέρχονται από διάφορες πόλεις της νοτίου Ελλάδος, όπως η Αθήνα, η Χαλκίδα, η Λειβαδιά, το Αίγιο κ.λ.π.

Παραθέτουμε χαρακτηριστικές φωτογραφίες από αυτή την "Στάση" των υπέροχων οχημάτων εποχής, στον μώλο της Ιτέας.




2 σχόλια:

  1. Αυτό με τις αναμεταξύ μας βραβεύσεις, το κάναν τα Καμακια πριν 50 χρόνια. Επικουρε πρόσεξες ότι η πρόεδρος; του ΛΤ.ξήλωσε; τα 2 παγκάκια πού είχε βάλει; εκεί που κάνει προβολές η ΚΛ. Ιτεας; μόλις ανακοίνωσε ότι ξεκινά προβολές; Μπράβο αυτές είναι κινήσεις με ουσία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Επίκουρε δεν ταράζεις τα λιμνάζοντα νερά. Μετά παραπονιέσαι ότι έχουμε κουνούπια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή