Τρίτη 19 Απριλίου 2016

ΔΗΜΟΣ ΔΕΛΦΩΝ : ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ

                             ΑΜΦΙΣΣΑ,  19.04.2016
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                
ΝΟΜΟΣ ΦΩΚΙΔΑΣ                     
ΔΗΜΟΣ ΔΕΛΦΩΝ                       
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ                        

Διεύθυνση: Πλατεία Κεχαγιά        
Τ.Κ. : 331 00 Άμφισσα           
Τηλέφωνο: 2265350027  
FAX: 2265350021
Α.Δ.Τ.:  30/2016
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΘΕΜΑ: Ενίσχυση του συστήματος Ανακύκλωσης στο Δήμο Δελφών.


Την Πέμπτη 14.04.2016, ο Δήμαρχος Δελφών, Θανάσης Παναγιωτόπουλος, παρέλαβε από την Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης Α.Ε. ένα νέο όχημα συλλογής και μεταφοράς ανακυκλώσιμου υλικού, σε αντικατάσταση παλαιότερου, που είχε τεθεί εκτός λειτουργίας εδώ και αρκετά χρόνια. Η εν λόγω δωρεά επήλθε ως αποτέλεσμα συστηματικών επαφών πολλών μηνών του Δήμου μας με την εταιρεία και αποτελεί επιστέγασμα μιας εποικοδομητικής συνεργασίας που έχει αναπτυχθεί με την Ε.Ε.Α.Α. Α.Ε., την οποία και ευχαριστούμε θερμά, δεδομένου ότι το συγκεκριμένο όχημα θα ενισχύσει ουσιαστικά το σύστημα Ανακύκλωσης του Δήμου μας.
 
Επίσης, στα πλαίσια της ευρύτερης συνεργασίας του Δήμου μας με την Ε.Ε.Α.Α. Α.Ε. και σε συνέχεια της υπ. αριθ. 16/2016 αποφάσεως του Δημοτικού μας Συμβουλίου, σχεδιάστηκε ένα νέο πρόγραμμα Ανακύκλωσης γυαλιού, με σκοπό την αξιοποίηση όσο το δυνατόν μεγαλύτερων ποσοτήτων δημοτικών αποβλήτων γυάλινης συσκευασίας (μπουκαλιών), οι οποίες, χωρίς τη συλλογή σε χωριστό ρεύμα, καταλήγουν συχνά στα κοινά απορρίμματα. Η διαδικασία ξεκίνησε µε την τοποθέτηση τις τελευταίες ημέρες ειδικών μπλε κωδώνων συλλογής γυάλινων συσκευασιών σε επιλεγμένα σημεία. Θα ακολουθήσουν ενημερωτικές επισκέψεις στις επιχειρήσεις Χώρων Εστίασης, Ψυχαγωγίας και Υγειονομικού Ενδιαφέροντος, που αποτελούν τους κύριους παραγωγούς του εν λόγω ρεύματος.
Ο Δήμος Δελφών βήμα βήμα καταλαμβάνει θέση ανάμεσα στους Δήμους της χώρας μας με την πλέον εξελιγμένη αντιμετώπιση του σύνθετου ζητήματος των απορριμμάτων και ειδικότερα της Ανακύκλωσης και της επανάχρησής τους. Και σε αυτή την περίπτωση, η επιτυχία του εγχειρήματος εξαρτάται σχεδόν αποκλειστικά από τη συνειδητοποίηση και τη συμμετοχή όλων μας, καθώς και την κοινωνική αποδοχή και τον κοινωνικό έλεγχο και αυτοέλεγχο του συστήματος.


 
Γραφείο Τύπου


1 σχόλιο:

  1. Δεν αφήνετε τα Δελτία τύπου γιά τα αυτονόητα; Για ενημερώστε τον κόσμο για τα έργα που έχετε χάσει. Για το αντιπλημμυρικό και τις αναπλάσεις της Δεσφίνας, γιά τις αναπλάσεις στο Διάκο και το Μαυρολιθάρι, γιά τα γήπεδα της Αμφισσας και του Γαλαξιδίου, γιά το καδροδάσος της Βουνιχωρας και σήμερα για την αναβάθμιση του βιολογικού της Ιτέας. Συνολικός προυπολογισμος των χαμένων έργων; 8 περίπου εκ. Ευρώ. Αλλά και οι δημοσιογραφίσκοι της περιοχής με τα θυμιατά και τα λιβάνια καλό θα είναι να μάθουν τι γίνεται στο Δήμο και να ενημερώσουν τον κόσμο. Γιά βγάλτε ένα Δελτίο τύπου για το ναυάγιο του βιολογικού της Ιτέας και την αναμενόμενη οριστική απένταξη του έργου. Άντε μπράβο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή