Τρίτη 7 Μαρτίου 2023

ΕΝΑ ΝΕΟ ΒΙΒΛΙΟ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΕ ΜΑΘΗΣΙΑΚΕΣ ΔΥΣΚΟΛΙΕΣ (ο σχεδιασμός του εξώφυλλου είναι από την Βιβή Μαρκάτου)


 Δελτίο Τύπου

Κυκλοφορεί το βιβλίο 

«Μουσική και Δυσλεξία, ο Παρτιτούρας»

 της Άντρεας Παναγιώτου.


Ένα βιβλίο που μιλά για τις μαθησιακές δυσκολίες και τη δυσλεξία παρουσιάζοντας εκπαιδευτικές μεθόδους άμβλυσης του επικοινωνιακού χάσματος των σύγχρονων Εκπαιδευτικών Μοντέλων.

Το βιβλίο μέσα από εμπεριστατωμένη έρευνα και βιβλιογραφία παρουσιάζει μουσικοπαιδαγωγικές μεθόδους για την ευεργετική συμπερίληψη παιδιών με δυσλεξία μέσα στην τάξη και την μεγαλύτερη δυνατή αξιοποίηση των δυνατοτήτων τους. Το βιβλίο περιέχει και ένα παραμύθι όπου στην ουσία εφαρμόζει τακτικές και μοντέλα, παιδαγωγικά, για την βελτίωση παιδιών με μαθησιακές δυσκολίες και δυσλεξία μέσα από την δασκάλα «Μελωδία».

Το βιβλίο είναι ο συγκερασμός δύο συνιστώσων. Το ερευνητικό κομμάτι και το ψυχαγωγικό μέσα από τον εμπλουτισμό της θέσης της μουσικοπαιδαγωγού Άντρεας Παναγιώτου με την χρήση της αλληγορίας (παραμύθι).

Το βιβλίο διανέμεται στην Κύπρο ενώ για την Ελλάδα, μπορούν να επικοινωνήσουν ενδιαφερόμενοι και βιβλιοπωλεία με τη συγγραφέα για τις δυνατές μορφές παράδοσης. antreapanagiotou@hotmail.com

Για το βιβλίο γράφουν: 

Με φαντασία κι ένα ιδιαίτερο τρόπο γραφής, η μουσικοπαιδαγωγός Άντρεα Παναγιώτου σκιαγραφεί τις ιδιαιτερότητες του μικρού Παρτιτούρα και αναδεικνύει το μαθησιακό του προφίλ! Mε το accompagnamento της πολύχρωμης Μελωδίας, μας συστήνει πολυαισθητηριακές παρεμβάσεις για να αγκαλιάσουμε τη διαφορετικότητα οποιουδήποτε μαθητή μέσα στην κάθε ομάδα-τάξη μας!

Δρ Γιώτα Γιαννέλη, Δρ Παν/μίου Ιωαννίνων,

 Masen NIU, USA, EKΠΑ

Διάβασα το βιβλίο απνευστί. Η Άντρεα Παναγιώτου κατάφερε να συνθέσει μια εμπνευσμένη παρτιτούρα πάνω στον μηχανισμό της ενσυναίσθησης, του παραμυθιού και της πραγματικότητας. Πρόκειται για ένα βιβλίο καλογραμμένο, άρτιο δομικά και, το κυριότερο, με σαφείς στόχους και προσανατολισμούς · για ένα βιβλίο που προκαλεί αισθητική διδαχή.

Δρ Κυριάκος Ιωάννου, Νεοελληνιστής-Πανεπιστημιακός

Ο «Παρτιτούρας» είναι ένα υπέροχο εκπαιδευτικό βιβλίο που, μέσα από μια πολύ ενδιαφέρουσα προσέγγιση, θίγει το θέμα της δυσλεξίας στη μουσική εκπαίδευση. Η εισαγωγή γίνεται με ένα γλαφυρό παραμύθι που συνοδεύεται από μια υπέροχη εικονογράφηση... Είναι ένα πολύτιμο εργαλείο στα χέρια κάθε εκπαιδευτικού καθώς αναφέρονται αναλυτικά μέθοδοι και πώς μπορούν να βοηθήσουν σε μια πολυαισθητηριακή μέθοδο μάθησης. 

Θεώνη Μπεντούλη, Μουσικοπαιδαγωγός

Βιογραφικό συγγραφέα

Η Άντρεα Παναγιώτου γεννήθηκε τον Δεκέμβρη του 1996, στην Έγκωμη της Λευκωσίας, της Κύπρου. Μόνιμα ζεί και κατοικεί στη Λεμεσό. Είναι κάτοχος πτυχίου- μεταπτυχιακού του Τμήματος Μουσικών Σπουδών, του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Έχει παρακολουθήσει μαθήματα σύγχρονου τραγουδιού στο Εθνικό Ωδείο Αθηνών. Παράλληλα, έχει παρακολουθήσει το παιδαγωγικό σεμινάριο πιάνου, στο ωδείο Clement Harris, το Εθνικό και Διαδραστικό Κέντρο Μουσικής Τέχνης, Πολιτισμού, Τεχνολογίας και Έρευνας. Επίσης, έχει παρακολουθήσει το σεμινάριο η Τέχνη της Ψηφιακής Ηχογράφησης, στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και τέλος έχει παρακολουθήσει το σεμινάριο Ανοικτής Επικοινωνίας και γνωριμίας με το Διαδραστικό Εκπαιδευτικό Υλικό του Soundsteps by Eleni Lagoudaki , με την εμπνεύστρια και δημιουργό Ελένη Λαγουδάκη και τη συνεργάτιδά της Πόπη Χαριτάκη. Επιπλέον, έχει ολοκληρώσει την πρακτική της στο Μαράσλειο, πειραματικό δημοτικό σχολείο, στο 2ο πειραματικό γυμνάσιο και στο Μουσικό σχολείο Αθηνών. Αξιοσημείωτη, είναι η συμμετοχή της ως σολίστ, σε ηλικία 10 χρόνων στο τραγούδι “ Το κουτάβι” στο παιδικό Cd με ονομασία Λάχανα και Χάχανα, το οποίο έγινε χρυσός και πλατινένιος δίσκος. Σ΄αυτό το Cd, είχε τη χαρά να συμμετέχει μαζί με την τραγουδίστρια Μαρία Φαραντούρη και άλλους καλλιτέχνες. Σημαντικές ακόμη είναι και οι διακρίσεις της με επαίνους, βραβεία και εύφημος μνεία σε διάφορους Λογοτεχνικούς Διαγωνισμούς. Είναι Καλλιτεχνικός Εκπρόσωπος του Παγκόσμιου Συνδέσμου “Poetry Unites Nations and People”.  Eπιπλέον, η Άντρεα είναι μέλος του Συνδέσμου Καταπολέμησης της Μάστιγας της Πείνας, ιδρυτικό μέλος του Σωματείου Μουσικών και Ποιητικών Τεχνών Λεμεσού «Μουσαγέτης Απόλλων», μέλος του Ελληνικού Πολιτιστικού Ομίλου Κυπρίων (Ε.Π.Ο.Κ.), μέλος του Συνδέσμου Πολιτισμού Ελλάδας Κύπρου (Σ.Π.Ε.Κ.), μέλος των Πνευματικών Οριζόντων Λεμεσού και Μέλος της Ένωσης Συγγραφέων Κύπρου. Τέλος η Άντρεα τώρα εργάζεται ως καθηγήτρια μουσικής, φωνητικής και μουσικοπαιδαγωγικών μαθημάτων. Επίσης, ασχολείται με την μελοποίηση ποιημάτων και ταυτόχρονα συμμετέχει ως χορωδός στις χορωδίες Δήμου Αμμοχώστου, Μοντέρνοι Καιροί και στην Πολιτιστική Κίνηση “Επιλογή”, όπου εκεί εργάζεται και ως μουσικός. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου