Δευτέρα 6 Μαρτίου 2023

ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟ Ε.Κ.ΦΩΚΙΔΟΣ

 
ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΦΩΚΙΔΑΣ

Άμφισσα, 4/3/2023

Αρ.Πρωτ.: 22/2023

Το έγκλημα στα Τέμπη δεν θα ξεχαστεί, δεν θα συγκαλυφθεί – το υποσχεθήκαμε!

Όλοι και όλες στην Συγκέντρωση Την Τετάρτη στις 8 Μάρτη στην πλ. Κεχαγιά (άνω πλατεία) στις 12:30 το μεσημέρι

Καλο ύμε όλους τους εργαζόμενους και τις εργαζόμενες, γονείς, εκπαιδευτικούς, τη νεολαία, τους συνταξιούχους, όλο το λαό, στο συλλαλητήριο στις 8 Μάρτη για να μην θαφτεί το έγκλημα των Τεμπών.

Όλη η χώρα παρακολουθεί με ρίγος τις εικόνες από την τραγωδία. ΘΛΙΨΗ ΚΑΙ ΟΡΓΗ. Αυτό νιώθουμε όλοι, για ένα προδιαγεγραμμένο έγκλημα που έχει ενόχους - δολοφόνους.

Κυβερνήσεις, Ηellenic Τrain, ΤΡΑΙΝΟΣΕ, το κράτος τους, είναι οι βασικοί ένοχοι!

Είναι αποτέλεσμα των εγκληματικών πολιτικών που αντιμετωπίζουν την ασφάλεια και την ανθρώπινη ζωή ως κόστος. Είναι πολιτική επιλογή που ακολούθησαν στο σιδηροδρομικό έργο όλες οι κυβερνήσεις. Αυτές τις μέρες γίνεται μεθοδευμένη προσπάθεια να σβήσουν οι πραγματικές ευθύνες πίσω από το «ανθρώπινο λάθος». ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΕΡΑΣΕΙ.

Προσποιούνται ότι δεν ήξεραν τις προειδοποιήσεις των συνδικαλιστών στο σιδηρόδρομο που φώναζαν για το έγκλημα, τα εξώδικα, τις παραιτήσεις, όλα αυτά που έδειχναν ότι έρχεται η τραγωδία. ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΕΡΑΣΕΙ.

Δεν είναι ώρα σιωπής- είναι ώρα φωνής

Γινόμαστε η φωνή των νεκρών

Χιλιάδες έχουν βγει στο δρόμο όλες αυτές τις μέρες, σε όλη την χώρα, με μαζικά συλλαλητήρια, για να αναδειχτούν οι αιτίες, για να μην υπάρξει καμιά συγκάλυψη, για να θρηνήσουμε τους νεκρούς μας. Ποτάμια λαού και νεολαίας, σε όλες τις πόλεις, με δακρυσμένα μάτια και σφιγμένα δόντια, με λουλούδια στα χέρια και σφιγμένες γροθιές εκφράζουν την οργή και τον πόνο, και απαιτούν δικαίωση.

Δεν θα τους αφήσουμε σε χλωρό κλαρί - Συνεχίζουμε!

Σε όλη την Ελλάδα στις 8 Μάρτη έχουν προγραμματιστεί νέες κινητοποιήσεις από Φοιτητές, μαθητές, συνδικάτα, εργατικά κέντρα και άλλους μαζικούς φορείς.


Καλούμε όλους τους μαζικούς φορείς της Φωκίδας να πάρουν αποφάσεις συμμετοχής στη συγκέντρωση της 8 Μάρτη.


Το χρέος προς τις οικογένειες των νεκρών και των τραυματιών, των νέων παιδιών και των εργαζομένων στα τρένα που έχασαν τη ζωή τους, είναι να μην συγκαλυφθεί το έγκλημα! Τώρα είναι η ώρα να αποδοθούν οι πραγματικές ευθύνες και να τιμωρηθούν οι πραγματικοί υπεύθυνοι!

Όλοι και όλες στην Συγκέντρωση την Τετάρτη 8 Μάρτη

στην πλ. Κεχαγιά 12:30 το μεσημέρι

Η Διοίκηση

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου