Σάββατο 11 Μαρτίου 2023

ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΙΗΜΕΡΙΔΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΥ

 ΚΟΙΝΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΗΜΟΥ ΔΕΛΦΩΝ- ΓΕΩΠΟΝΙΚΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ,  ΣΧΟΛΗΣ ΕΦΑΡΜΟΣΜΕΝΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ & ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ, ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ


ΔΙΗΜΕΡΙΔΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΥ

ΤΡΙΤΗ 7 – ΤΕΤΑΡΤΗ 8 ΜΑΡΤΙΟΥ 2023

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η Διημερίδα Επαγγελματικού Προσανατολισμού, η οποία πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 7 και Τετάρτη 8 Μαρτίου 2023, στο Τμήμα Περιφερειακής και Οικονομικής Ανάπτυξης (ΠΟΑ) του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών. Η Διημερίδα έλαβε χώρα με συνδιοργανωτές (αλφαβητικά) το Δήμο Δελφών, το Δήμο Δωρίδας, τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Φθιώτιδας, τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Φωκίδας, και το Περιφερειακό Κέντρο Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού Στερεάς Ελλάδας, και το Τμήμα ΠΟΑ του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών που εδρεύει στην Άμφισσα.

Περισσότεροι από 300 μαθητές από τα Λύκεια Λιδορικίου, Ερατεινής, Ευπαλίου, Γαλαξιδίου, Ιτέας, Γραβιάς και Άμφισσας (Μουσικό, Γενικό και ΕΠΑΛ) συμμετείχαν δια ζώσης ενώ περισσότερα από 17 Γυμνάσια και Λύκεια από τη Στερεά Ελλάδα και την υπόλοιπη Επικράτεια συμμετείχαν διαδικτυακά (Αλμυρός, Καρπενήσι, Πύργος, Μυτιλήνη, Πλωμάρι,Τρίκαλα, Στύρα, Αργαλαστή, Γρεβενά, Λειβαδιά, Λαμία, Καλλιθέα Ηλείας).  

Στη Διημερίδα συζητήθηκαν και παρουσιάστηκαν θέματα επαγγελματικού προσανατολισμού που αφορούν τους μαθητές Λυκείων και τους Φοιτητές του Τμήματος ΠΟΑ, τονίζοντας στους μαθητές τη σημασία της συμβουλευτικής στη σταδιοδρομία, της διαχείρισης της αποτυχίας, της συνειδητής και ανεπηρέαστης επίγνωσης στην επιλογή επαγγέλματος, την απενοχοποίηση της «εσφαλμένης» επιλογής σε μία συνεχώς εξελισσόμενη αγορά εργασίας και παρουσιάστηκε το αντικείμενο σπουδών του Τμήματος ΠΟΑ, βιωματικές εμπειρίες φοιτητών και οι σύγχρονες εγκαταστάσεις του Τμήματος. Στους φοιτητές του Τμήματος ΠΟΑ παρουσιάστηκαν επιπρόσθετα τα συγκριτικά πλεονεκτήματα του επιστημονικού αντικειμένου του Περιφερειολόγου στην αγορά εργασίας, οι προοπτικές συνέχισης σε μεταπτυχιακό και διδακτορικό κύκλο σπουδών, η απασχολησιμότητα καθώς και πληροφοριακό υλικό σε θέματα αγοράς εργασίας. 

Στη Διημερίδα μίλησαν οι προσκεκλημένοι ομιλητές Σεραφείμ Πολύζος, Καθηγητής του Τμήματος Μηχανικών Χωροταξίας, Πολεοδομίας και Περιφερειακής Ανάπτυξης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, Μαίρη Αλεξανδροπούλου, Σύμβουλος Σταδιοδρομίας, HR Consultant www.stadiodromo.gr, Δρ. Κωνσταντίνος Καλοβρέκτης, εξωτερικός συνεργάτης Τμήματος ΠΟΑ, Κωνσταντίνος I. Δραγογιάννης, Σύμβουλος Επαγγελματικού Προσανατολισμού Δ.Δ.Ε. Φωκίδας, αλλά και οι καθηγητές του Τμήματος ΠΟΑ Μαρίνα-Σελήνη Κατσαϊτη, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια, Πρόεδρος ΠΟΑ, Αγγελική Μενεγάκη, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια, Αιμιλία Βλάμη, Επίκουρος Καθηγήτρια, Δρ. Ασημάκης Ταμουραντζής, εντεταλμένος διδασκαλίας, μαζί με τους φοιτητές του Τμήματος Μαρία Γιαννουλέα, τεταρτοετή Φοιτήτρια ΠΟΑ, και Μάκη Διαμαντόπουλο, τριτοετή Φοιτητή ΠΟΑ. Τη Διημερίδα τίμησαν με την παρουσία τους απευθύνοντας χαιρετισμό ο βουλευτής Π.Ε. Φωκίδας κ. Ιωάννης Μπούγας, ο Δήμαρχος Δελφών κ. Παναγιώτης Ταγκαλής, η Δρ. Ελένη Μπενιάτα, Περιφερειακή Διευθύντρια Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης Στερεάς Ελλάδας και ο Δρ. Χρίστος Μαρκαντώνης, Οργανωτικός Συντονιστής Περιφερειακού Κέντρου Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού (ΠΕΚΕΣ) Στερεάς Ελλάδας. Τη διοργάνωση στήριξαν με τη χορηγία τους οι εταιρείες Αλουμίνιον της Ελλάδας και Γαλαξίδι Θαλάσσιες Καλλιέργειες.

Η εκδήλωση απέσπασε ευνοϊκά σχόλια από το σύνολο των παρευρισκομένων διδασκόντων, μαθητών και φοιτητών, αποτελώντας μία έμπρακτη ενέργεια εξωστρέφειας και αλληλεπίδρασης του Τμήματος Περιφερειακής και Οικονομικής Ανάπτυξης με την τοπική κοινωνία και ιδιαίτερα το μαθητικό της δυναμικό, τους πολλά υποσχόμενους σπουδαστές και εργαζομένους του αύριο.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου