Πέμπτη 9 Μαρτίου 2023

ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ Ε.Κ.ΦΩΚΙΔΟΣ ΣΤΗΝ ΑΜΦΙΣΣΑ

 
ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΦΩΚΙΔΑΣ 
       Άμφισσα, 8/03/2023

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η Διοίκηση της συνδικαλιστικής μας οργάνωσης χαιρετίζει τους εκατοντάδες εργαζόμενους από τον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, τους μαθητές κα μαθήτριες, τους νέους και τις νέες, τους απόμαχους της δουλιάς, τους αυτοαπασχολούμενους και αγρότες, που συμμετείχαν στη σημερινή απεργιακή συγκέντρωση στην πλατεία Κεχαγιά και στη μεγαλειώδη πορεία που ακολούθησε. 

Οι δρόμοι της Άμφισσας κατακλίστηκαν από τον μαχητικό παλμό και τα συνθήματα των διαδηλωτών. Ο λαός της Φωκίδας σήμερα απαίτησε μαζικά το προδιαγεγραμμένο έγκλημα να μη συγκαλυφθεί.

Ξεχωρίζουμε τη μαζική συμμέτοχη των μαθητών και φοιτητών. Η δυναμική παρουσία τους και ο παλμός τους, αποτέλεσαν την πιο όμορφη στιγμή της σημερινής συγκέντρωσης, μετέτρεψαν το δάκρυ και την οργή σε αγωνιστική ορμή. Η διοίκηση του Εργατικού Κέντρου αισθάνεται επίσης την ανάγκη να χαιρετήσει και να συγχαρεί τους μαθητές και όλους όσοι διαδήλωσαν στο Λιδορίκι.  

Στην πόλη της Άμφισσας σήμερα, ο εργαζόμενος λαός, οι συνταξιούχοι, νεολαία και γυναίκες, αυτοαπασχολούμενοι και αγρότες έγιναν μια φωνή που βροντοφώναξε ότι οι ζωές έχουν αξία, μετράνε, δεν είναι κόστος.

Στην συγκέντρωση μίλησαν οι:

    • Παπαϊωάννου Θ., για χρόνια συνδικαλιστής στον ΟΣΕ με τις ταξικές δυνάμεις, πρόσφατα συνταξιούχος

    • Μελίδου Στ., πρόεδρος του συλλόγου εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης

    • Αρμάου Ε., εκ μέρους των συνταξιούχων του δημοσίου

    • Τσελεμπή Κ., πρόεδρος της ΟΓΕ Άμφισσας - Ιτέας

    • Πολυζώη Ν., πρόεδρος της ΕΛΜΕ Φωκίδας

    • Σαμπάνη Γ., εκ μέρους των εργαζομένων στο Γ.Ν. Άμφισσας

    • Καραχάλιου Ε., πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Φωκίδας, η οποία πραγματοποίησε την κεντρική ομιλία.   

Συνεχίζουμε αποφασιστικά δυναμώνοντας τη φωνή και τις διεκδικήσεις μας.

Αύριο 9 Μαρτίου 6:00 το απόγευμα στην ισόγεια αίθουσα του Εργατικού Κέντρου στην Άμφισσα θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη φορέων και Σωματείων για να καθοριστούν τα επόμενα αγωνιστικά βήματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου