Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2023

ΣΥΜΒΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΤΗΛΕΜΕΤΡΙΑΣ ΤΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΥΔΡΕΥΣΕΩΣ

ΔΗΜΟΣ ΔΕΛΦΩΝ                                     ΑΜΦΙΣΣΑ, 31.1.2023

Α.Δ.Τ.: 12/2023

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σύστημα τηλεμετρίας στον τομέα της ύδρευσης αποκτά ο Δήμος Δελφών

Π. Ταγκαλής: «Άμεση αντιμετώπιση των προβλημάτων, με σεβασμό τους πολίτες και τους φυσικούς πόρους»


Υπεγράφη η σύμβαση για την προμήθεια και εγκατάσταση του συστήματος τηλεμετρίας στο Δήμο Δελφών, μέσω του οποίου θα δίνεται πλέον η δυνατότητα πρόσβασης στο σύνολο των πληροφοριών που αφορούν στις υποδομές ύδρευσης, επιτρέποντας ταυτόχρονα την άμεση αντιμετώπιση προβλημάτων.

Η σύμβαση, με τίτλο «Προμήθεια και εγκατάσταση ολοκληρωμένου συστήματος ελέγχου διαρροών και κεντρικού συστήματος τηλεμετρίας του δικτύου ύδρευσης Δήμου Δελφών», υπεγράφη από τον Αντιδήμαρχο κ. Γεώργιο Τσατσαρώνη, τον Πρόεδρο της ΔΕΥΑ Δήμου Δελφών κ. Σωτήρη Σωτηρόπουλο και τον νόμιμο εκπρόσωπο της αναδόχου εταιρείας. Να σημειωθεί ότι το έργο εντάχθηκε προς χρηματοδότηση, από την προηγούμενη Δημοτική Αρχή, στο πρόγραμμα «Φιλόδημος Ι», για να μεταφερθεί ακολούθως στην παρούσα θητεία στο Πρόγραμμα «Αντώνης Τριτσης», από όπου και τελικά θα χρηματοδοτηθεί με το ποσό του 1.463.601,91 ευρώ.

Φυσικό αντικείμενο του έργου, μεταξύ άλλων, είναι η:

• Δημιουργία Κεντρικού Σταθμού Ελέγχου (Κ.Σ.Ε.) και Φορητών Σταθμών Ελέγχου (ΦΣΕ) για τη συλλογή, τον τηλεέλεγχο και τον τηλεχειρισμό του δικτύου.

• Προμήθεια και εγκατάσταση Τοπικών Σταθμών Ελέγχου λειτουργικών παραμέτρων (παροχή, πίεση και στάθμη) σε δεξαμενές, αντλιοστάσια και γεωτρήσεις του εξωτερικού υδραγωγείου των οικισμών, για την παρακολούθηση, τον τηλεέλεγχο και τον τηλεχειρισμό τους

• Προμήθεια και εγκατάσταση Τοπικών Σταθμών Ελέγχου Ρύθμισης Πίεσης και Τοπικών Σταθμών Ελέγχου Πίεσης σε εισόδους υδρευτικών Ζωνών για τον περιορισμό και εντοπισμό των διαρροών.

• Προμήθεια και εγκατάσταση όλου του λογισμικού που απαιτείται για την λειτουργία του Συστήματος.

• Δοκιμή ολοκλήρωσης, διάρκειας δύο μηνών, των εργασιών και παράδοσης του Συστήματος.

• Εκπαίδευση του προσωπικού της Υπηρεσίας στις λειτουργίες, την υποστήριξη και τη συντήρηση του Συστήματος.

Μέσω του εν λόγω έργου θα δημιουργηθεί ένα Κεντρικό Σύστημα Ελέγχου στο οποίο θα γίνεται ολοκληρωμένη διαχείριση των υδάτινων πόρων, μέσω ηλεκτρονικής αποτύπωσης του δικτύου μεταφοράς/διανομής του νερού, ενώ βάσει των πληροφοριών που θα συλλέγονται από όλες τις εγκαταστάσεις ύδρευσης θα δίνεται η δυνατότητα για:

• Εντοπισμό ενδεχόμενων Διαρροών (αφανών και μη)

• Άμεση διαθεσιμότητα ανθρώπινου δυναμικού και εξοπλισμού για συντονισμό εργασιών για αντιμετώπιση βλαβών

• Ποσοτικό υπολογισμό των υδατικών αποθεμάτων

• Τις πραγματικές τιμές ισοζυγίου νερού

• Την πραγματική κατανάλωση νερού

Ο Δήμαρχος Δελφών, κ. Παναγιώτης Ταγκαλής, σε δήλωσή του με την υπογραφή της σύμβασης, σημείωσε: «Η Δ.Ε.Υ.Α. συνεχίζει τον εκσυγχρονισμό των υποδομών της, έχοντας θέσει ως στόχο τη συνεχή βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους καταναλωτές. Το νέο σύστημα τηλεμετρίας θα δίνει τη δυνατότητα άμεσης αντιμετώπισης των προβλημάτων, όπου υφίστανται, εξασφαλίζοντας ταυτόχρονα τις ποσότητες νερού που απαιτούνται για την κάλυψη των αναγκών κατανάλωσης, σε κάθε σημείο του Δήμου μας. Με λίγα λόγια, παράλληλα σεβόμαστε τους πολίτες αλλά και τους φυσικούς πόρους που είναι πολύτιμοι».

2 σχόλια:

  1. Αφού σέβεστε τους πολίτες , σταματήστε να χρεώνεται τέλη αποχέτευσης σε οικόπεδα που δεν έχουν αποχέτευση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το ίδιο σύστημα θα ισχύει και για τον λόγκο?

    ΑπάντησηΔιαγραφή