Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου 2022

ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΗ ΚΕΝΤΡΩΝ ΥΓΕΙΑΣ - Δελτίον Τύπου του Βουλευτού Φωκίδος

 


Αθήνα, 29.12.2022

Αύξ. αριθμ. -241-

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Θέμα: Ανακαίνιση και εκσυγχρονισμός των Κέντρων Υγείας της Φωκίδας

Σε συνέχεια των πρόσφατων συμφωνιών που υπεγράφησαν από τους Διοικητές όλων των Υγειονομικών Περιφερειών της Επικράτειας με το ΤΑΙΠΕΔ, το Υπουργείο Υγείας προέβη στην αναλυτική ανακοίνωση του προγράμματος που αφορά την ανακαίνιση, αναβάθμιση και βελτίωση των κτιριακών υποδομών των 80 από τα 107 νοσοκομεία και των 168 από τα 312 Κέντρα Υγείας (Κ.Υ.) του Ε.Σ.Υ.

Για την Π.Ε. Φωκίδας το συνολικό ποσό ενίσχυσης που ανακοινώθηκε ανέρχεται σε 2.435.543 ευρώ, εκ των οποίων 1.289.016 ευρώ στο Κ.Υ. Ιτέας και 1.146.527 ευρώ στο Κ.Υ. Λιδωρικίου.

Το συνολικό χρηματικό ποσό, το οποίο προέρχεται εξ ολοκλήρου από το Ταμείο Ανάκαμψης της Ε.Ε. και θα διατεθεί για την ενίσχυση του επιπέδου ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών από τα Κ.Υ., που επισημαίνεται ότι δεν έχουν τύχει ουσιαστικής ανακαίνισης τα τελευταία 25 χρόνια, ανέρχεται σε 295 εκατ. ευρώ περίπου, ενώ όλοι οι σχετικοί μειοδοτικοί διαγωνισμοί θα ξεκινήσουν και ολοκληρωθούν εντός του 2023.

Η κτιριακή αναβάθμιση των Κ.Υ. θα πραγματοποιηθεί µε την εκτέλεση των αναγκαίων κατά περίπτωση εσωτερικών διαρρυθμίσεων, την αντικατάσταση πεπαλαιωµένου εξοπλισμού, τη δημιουργία χωρικών διατάξεων, την διευκόλυνση την πρόσβασης των ατόμων µε αναπηρία, την αποκατάσταση των φθορών και την αναβάθμιση του περιβάλλοντος χώρου. Η ενεργειακή αναβάθμιση των Κ.Υ. θα πραγματοποιηθεί µε τη θερμομόνωση του κελύφους τους, µέσω της κατασκευής εξωτερικής μόνωσης, της αντικατάστασης των κουφωμάτων και της ανακατασκευής των στεγών και των δωμάτων, την κατά περίπτωση αντικατάσταση του ηλεκτροµηχανολογικού εξοπλισμού και την ανακατασκευή των δικτύων. Στις παρεμβάσεις περιλαμβάνεται επίσης η δημιουργία ιατρείων για τη διαχείριση των χρόνιων νοσημάτων σε Κέντρα Υγείας.


Πολιτικό γραφείο Ιωάννη Δ. Μπούγα

Γεν. Γραμματέα Κ.Ο. Ν.Δ. Βουλευτή Φωκίδας

1 σχόλιο:

  1. ΜΕΣΑ ΣΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ , ή ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ ΔΙΑΓΝΩΣΕΙΣ ΤΑ ΦΡΕΣΚΟΒΑΜΕΝΑ ΝΤΟΥΒΑΡΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή