Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2022

ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ "ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΔΕΛΜΟΥΖΟΣ"

 ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ                           Άμφισσα, 13/12/2022

Α/ΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΦΩΚΙΔΑΣ
«ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΔΕΛΜΟΥΖΟΣ»


ΠΕΜΠΤΗ 15 ΔΕΚΕΜΒΡΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΑΠΟ ΤΗ Δ.Ο.Ε.
(στάση εργασίας τις 3 τελευταίες ώρες του πρωινού κύκλου ή τις 3 πρώτες ώρες του απογευματινού κύκλου )

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΤΗ Δ.Π.Ε. ΦΩΚΙΔΑΣ 13.00

ΔΑΣΚΑΛΟΙ ΚΑΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΔΙΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΟΙΝΗ ΜΑΣ ΜΑΧΗ ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΖΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΟ ΜΙΣΘΟ ΜΑΣ, ΓΙΑ ΜΟΝΙΜΗ ΚΑΙ ΣΤΑΑΘΕΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ & ΓΙΑ ΑΣΦΑΛΕΙΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ


ΓΙΑ ΤΑ ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΚΑ

  • Δεν ανεχόμαστε έναν ακόμη προϋπολογισμό πείνας για την πλειοψηφία των εργαζομένων, ένδειας για τη λειτουργία των σχολείων που ταυτόχρονα χαρίζει απλόχερα δεκάδες δις στους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους.

  • Μπαίνουμε όλοι στη μάχη γιατί δεν πάει άλλο! 12 χρόνια οι κυβερνήσεις μας έχουν κόψει 6 μισθούς. Ήρθε η ώρα να πάρουμε αυξήσεις στους μισθούς για να ζούμε με αξιοπρέπεια!

  • Δεν είμαστε εργαζόμενοι δεύτερης κατηγορίας. Τα 737 ευρώ των νεοδιόριστων μοιάζουν χαρτζιλίκι και η μονιμοποίηση παγώνει, γιατί θέλουν να φτιάξουν εκπαιδευτικό φθηνό για το κράτος τους και υποταγμένο στις αντιλαΐκές επιλογές του.

  • Εδώ και τώρα να μπει το δώρο Χριστουγέννων!

  • Διεκδικούμε με τον αγώνα μας τις σύγχρονες ανάγκες μας! Δεν αποδεχόμαστε να μην μπορούμε να ανταπεξέλθουμε στα καθημερινά μας έξοδα εξαιτίας της ακρίβειας, να δυσκολευόμαστε να μετακινηθούμε από και προς το σχολείο, να αναγκαζόμαστε να πληρώνουμε 350 - 500 ευρώ για σπίτια – αποθήκες. Όταν δεν μπορούμε να καταβάλλουμε τεράστια ποσά, ως δίδακτρα, για τα περιβόητα "προσόντα".

  • Διεκδικούμε την αναβάθμιση του παιδαγωγικού μας ρόλου σε ένα σχολείο σύγχρονο, δημόσιο και δωρεάν που να καλύπτει στους μορφωτικές ανάγκες των μαθητών στους.

Για όλα αυτά δίνουμε τη μάχη απέναντι στην κυβέρνηση που πανηγυρίζει για την ανάπτυξη του 3%, την αύξηση των φορολογικών εσόδων και διατυμπανίζει τα δεκάδες δις που δίνει στους μεγάλες εταιρείες και σε δαπάνες ιμπεριαλιστικών πολέμων.

Οι απειλές τους, η προσπάθεια τους να περάσει ένα κλίμα φόβου και ατομισμού μέσα στα σχολεία και ιδιαίτερα στους νέους συναδέλφους θα βρίσκει τοίχο όσο είμαστε μια γροθιά απέναντι στην αντιλαϊκή πολιτική, στην μάχη ενάντια στις ηλεκτρονικές εκλογές, στις μεγάλες απεργιακές κινητοποιήσεις του Νοέμβρη και στην αντίσταση των εκπαιδευτικών ενάντια στο σχολείο στους αξιολόγησης.

Σωτηρία δεν θα βρούμε από όλους αυτούς που είτε σαν κυβέρνηση, είτε σαν αντιπολίτευση:

  • Διατήρησαν τις τεράστιες μειώσεις στο μισθό μας

  • Μας έκλεψαν τα ΜΚ του 2016-2017

  • Το 13ο και 14ο μισθό

  • Μαζί έφτασαν τη σύνταξη στα 67

  • Θέσπισαν νόμο που απαγορεύει στους συλλογικές διαπραγματεύσεις για τα εργασιακά δικαιώματα.

  • Μονιμοποίησαν» μια στις 3 θέσεις εκπαιδευτικών να είναι ελαστικής εργασίας.


ΓΙΑ ΤΗ ΜΟΝΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΝΕΟΔΙΟΡΙΣΤΩΝ

Εδώ και τώρα να απαντήσουμε σε αυτούς που αμφισβητούν ανοιχτά το δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή εργασία για χιλιάδες νεοδιόριστους και επιθυμούν να περάσουν την ατομική αξιολόγηση και το σχολείο επιχείρηση για όλους τους εκπαιδευτικούς!

Μόνο οι χιλιάδες εκπαιδευτικοί μπορούμε να σώσουμε τους εαυτούς μας από την επίθεση αυτή και από τις συνδικαλιστικές δυνάμεις που με την αμέριστη στήριξη τους στην αξιολόγηση στρώνουν το χαλί στο Υπουργείο Παιδείας για την μη μονιμοποίηση των δοκίμων εκπαιδευτικών.

Η κυβέρνηση έχει εξαπολύσει απειλές και καταγγελίες εναντίον των συναδέλφων, γιατί τους φοβάται, φοβάται στους αγώνες τους που καθημερινά εμπόδια βάζουν στην εφαρμογή στους πολιτικής τους.

Τα καταφέραμε και πριν και τώρα μπορούμε να τα καταφέρουμε και να εμποδίσουμε την επίθεση απέναντι στους νεοδιόριστους εκπαιδευτικούς.

Δεν θα επιτρέψουμε οι συνάδελφοί μας, νεοδιόριστοι εκπαιδευτικοί να μετατραπούν σε όμηροι του Υπουργείου και της Κυβέρνησης, με τέτοιες ενέργειες εις βάρος τους. Δεν θα επιτρέψουμε να μετατραπούμε σε ομήρους των επιλογών του εκάστοτε Υπουργείου και της εκάστοτε Κυβέρνησης.

Εδώ και τώρα ζητάμε το αυτονόητο. Να ολοκληρωθεί η διαδικασία μονιμοποίησης.

Ζητάμε από τη Διεύθυνση να προχωρήσει άμεσα τις σχετικές διαδικασίες και υπογραφή των διαπιστωτικών πράξεων για τη μονιμοποίηση όλων των συναδέλφων Ειδικής Αγωγής που διορίστηκαν τον Αύγουστο του 2020.



ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΤΙΡΙΑΚΕΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ

Η διαχρονική αδιαφορία και η κρατική αναλγησία, η πλήρης απαξίωση των σχολικών υποδομών, η υποστελέχωση ή η ανυπαρξία κρατικών δομών ελέγχου και συντήρησης, η κατάργηση του ΟΣΚ, οδηγούν σε τραγικά αποτελέσματα. Εκπαιδευτικοί, μαθητές και γονείς ερχόμαστε αντιμέτωποι με την εγκληματική πολιτική που έχει αφήσει τα σχολεία στο «έλεος» της υποβάθμισης και της υποχρηματοδότησης, των ελλείψεων ακόμη και σε στοιχειώδη μέτρα προστασίας κι ασφάλειας. Το περιστατικό με τον τραγικό θάνατο του αδικοχαμένου μαθητή στις Σέρρες δεν είναι τυχαίο, δεν είναι μεμονωμένο, δεν οφείλεται στην «κακιά την ώρα». Τα τελευταία χρόνια τα σωματεία των εκπαιδευτικών, Σύλλογοι και ΕΛΜΕ από όλη την Ελλάδα, έχουν καταγγείλει δημόσια πολλά επικίνδυνα περιστατικά που από καθαρή τύχη δεν οδήγησαν σε τραγικές εξελίξεις, από σοβάδες που πέφτουν πάνω από τα κεφάλια μας και πλημμυρισμένα σχολεία, μέχρι πόρτες και παράθυρα που καταρρέουν, αίθουσες κλουβιά και ακατάλληλα προαύλια γεμάτα κινδύνους.

Στο Δήμο μας, τα παιδιά του Ειδικού Σχολείου Άμφισσας αυτό το μήνα συμπληρώνουν 2ετία που παραμένουν στα μικροσκοπικά κοντέινερ κλουβιά, τα οποία με την κάθε κακοκαιρία, όπως των τελευταίων ημερών, πλημμυρίζουν με το πρώτο άνοιγμα της πόρτας και δημιουργούν σωρεία περιορισμών για τους μαθητές που έρχονται από όλο το νομό, όπως αναφέραμε και σε παλιότερη ανακοίνωσή μας. Ταυτόχρονα, οι σταθερά παγωμένες εργασίες στο προαύλιο του 1ου Δημοτικού Άμφισσας όπου προβλέπεται η μετέπειτα εγκατάσταση του Ειδικού Δημοτικού, δημιουργούν ένα επικίνδυνο προαύλιο χώρο για τους μαθητές με τις λαμαρίνες που έχουν τοποθετηθεί περιμετρικά. Αξίζει να σημειωθεί ότι στο συγκεκριμένο σχολείο η αίθουσα του συλλόγου διδασκόντων βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής από το λέβητα του πετρελαίου, χωρίς ενισχυμένη προστασία και με τη μυρωδιά του καυσίμου σταθερά να υπερισχύει στο χώρο. Ακόμη, τα νηπιαγωγεία της Ιτέας και της Κίρρας κατά βάση στεγάζονται σε χώρους επαγγελματικής στέγης και όχι σχολικών κτιρίων, ενώ η αδράνεια του Δήμου στο 1ο Δημοτικό Ιτέας εκθέτει εκπαιδευτικούς και μαθητές σε κίνδυνο με τα φθαρμένα πλακάκια αμιάντου που ακόμη δεν έχει αντικαταστήσει.

Δε θα σωπάσουμε μπροστά στη βαρβαρότητα και το έγκλημα. Δυναμώνουμε την πάλη για να προστατεύσουμε τα παιδιά μας, τη ζωή και το μέλλον τους.

Με αγώνες και ενότητα θα εμποδίσουμε παλιά και καινούρια σχέδιά τους για έναν εξοντωμένο εκπαιδευτικό και ένα σχολείο που εξοντώνει τους μαθητές και κάνει τη μόρφωση εμπόρευμα.


Άλλος δρόμος δεν υπάρχει. Μόνο όταν έγινε η σύσκεψη δεκάδων εκπαιδευτικών σωματείων με αιχμή τις μισθολογικές διεκδικήσεις η Υπουργός άρχισε να αφήνει και κάποιες υποσχέσεις για αυξήσεις στο απώτερο μέλλον.

Εμείς όμως δε μένουμε στις υποσχέσεις. Δεν έχουμε αυταπάτες. Μόνο αν τους πιέσουμε μπορούμε να κερδίσουμε, μόνο αν τους αναγκάσουμε!

Να απαιτήσουμε άμεσα:

  • Τέρμα πια με την κοροϊδία και την ομηρεία! Να υπογραφούν εδώ και τώρα οι διαπιστωτικές πράξεις μονιμοποίησης των δόκιμων νεοδιόριστών εκπαιδευτικών.

  • Αύξηση μισθού κατά 20% στο εισαγωγικό κλιμάκιο (δηλ 950 ευρώ καθαρά) και αντίστοιχα σε όλα τα υπόλοιπα.

  • Άμεση καταβολή 13ου και 14ου μισθού με αφετηρία τον Δεκέμβριο του 2022. Βγαίνουμε στους δρόμους και απαιτούμε να κάνουμε Χριστούγεννα με το δώρο μας, εδώ και τώρα απαιτούμε πίσω το κλεμμένο μόχθο μας!

  • Κανένας μαθητής, κανένας εκπαιδευτικός να μην κινδυνέψει. Άμεσα μέτρα προστασίας και αναβάθμισης των κτιριακών υποδομών.

 

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Η Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΈΑΣ



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου