Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2022

ΜΙΑ ΒΟΡΕΙΟ-ΕΥΒΟΙΩΤΙΣΣΑ ΚΑΙ ΜΙΑ ΣΑΛΩΝΙ-ΤΙΣΣΑ, "ΕΦΤΙΑΞΑΝ" ΕΝΑΝ ΦΟΥΝΤΩΤΟ ΓΑΤΟ. (παιδικό βιβλίο)

 

Νέα Κυκλοφορία από τις εκδόσεις Ελκυστής 

«Ο Φουντωτούλης» 

της Φυλλένιας Σφουγγάρη 

σε εικονογράφηση Βιβής Μαρκάτου.


Μια συναρπαστική περιπέτεια περιμένει τον Φουντωντούλη, έναν χαδιάρη και ζωηρό γάτο, με το άνοιγμα ενός…μαγικού κουτιού! Τι τον περιμένει άραγε; Η συγγραφέας με πολύ στοργή μοιράζεται την ιστορία ενός κατεργάρη γάτου, που ανακαλύπτει τη στοργή και την αγάπη μέσα από ένα μαγικό ταξίδι. Το βιβλίο εισάγει στα παιδιά τη φιλαναγνωσία και με ενσυναίσθηση μιλά για κάποια από τα πιο καίρια κοινωνικά προβλήματα όπως εκείνο των αδέσποτων ζώων και τη θεματική των άστεγων.

Η ιστορία δεν παρέχει επιτηδευμένη συγκίνηση αλλά διαλογικά μονοπάτια για τα παιδιά που, σαν τον Φουντωτούλη, καλούνται να δράσουν. Το βιβλίο παρόλο που αποτελεί μια ‘’απόδραση’’ από την πραγματικότητα προσφέρει μια ασφαλή και υγιή γείωση για το νεαρό (αλλά και ενήλικο κοινό). Είναι μια τρυφερή ιστορία που θα λατρέψουν αδιαμφισβήτητα οι μικροί και οι μεγάλοι!

Περίληψη: Ο Φουντωτούλης είναι ένας χαδιάρης, ζωηρός γάτος και εκπληκτικός ποντικοκυνηγός. Μια μέρα όμως η περιέργεια τον κάνει μεγαλόψυχο και χαρίζει τη ζωή στο σκανταλιάρικο ποντικάκι, που έπιασε, με αντάλλαγμα κάτι θαυμαστό. Πώς μπορεί ένα γαλάζιο κουτί να οδηγήσει σε μοναδικές περιπέτειες τον γατούλη; Εκτός από ποντικάκια, μήπως υπάρχουν τελικά κι άλλα πιο συναρπαστικά πράγματα, που δείχνουν στον Φουντωτούλη το δρόμο για μαγικά ταξίδια;

Το βιβλίο είναι για παιδιά προσχολικής και πρωτοσχολικής ηλικίας.

Βιογραφικό Συγγραφέα: Η Φυλλένια Σφουγγάρη γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Β. Εύβοια. Σπούδασε Πολιτικές Επιστήμες στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και συνέχισε με σπουδές στην Προσχολική Αγωγή και Εκπαίδευση στο ίδιο πανεπιστήμιο. Έχει σπουδάσει κλασικό πιάνο κι είναι κάτοχος πτυχίου Αρμονίας. Τον Μάρτιο του 2021 κυκλοφόρησε η ποιητική της συλλογή «Ναίφως» από τις εκδόσεις Ελκυστής. Ο «Φουντωτούλης» είναι το πρώτο της βιβλίο που απευθύνεται σε παιδιά.


Το βιβλίο διανέμεται από τις Εκδόσεις Ελκυστής https://elkistis.gr/product/o-fountotoulis/

Το φθηνότερο-ακριβό δώρο για τις γιορτές είναι το βιβλίο, και πόσο μάλλον το βιβλίο που μιλά και απευθύνεται στην καρδιά των παιδιών.

Επικοινωνία με εκδότη: 2314037484

email elkistis.ekdoseis@gmail.com

Επικοινωνία με συγγραφέα: fylleniasf@hotmail.com



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου