Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2022

ΟΙ "ΠΟΛΙΤΕΣ" ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ Σ.τ.Ε. ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ - Δελτίον Τύπου

Δήμος ΔΕΛΦΩΝ 9-12-2022

ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΕΣ…

Κι Έγκαιρα Πολιτική Θέση

Την Τετάρτη 7/12/2022 στον Δήμο προσκλήθηκαν σε τακτική συνεδρίαση τα μέλη των ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ της Ποιότητας Ζωής & της Οικονομικής.

Μετά την πρόσφατη ΑΠΟΦΑΣΗ του ΣτΕ 2377/2022, ο τρόπος που συγκροτήθηκαν οι Επιτροπές κρίθηκε ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟΣ.

Κρίθηκε αντισυνταγματική η συγκρότησή τους τον Σεπτέμβρη του 2019, γιατί έγινε σύμφωνα με τις Νομοθετικές ρυθμίσεις του Υπουργού εσωτερικών τον Αύγουστο του 2019 της νεοεκλεγείσας Κυβέρνησης του Κ. Μητσοτάκη, ρυθμίσεις μεταγενέστερες των αυτοδιοικητικών εκλογών. 

Έτσι αλλοιώθηκε η ΨΗΦΟΣ του εκλογικού σώματος των εκλογών του Μαΐου 2019.

Εμείς, η παράταξη των "ΠΟΛΙΤΩΝ στο ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ" την 1/9/2019, 1η μέρα της έναρξης της νέας Δημοτικής περιόδου, καταθέσαμε Θέμα προ της ημερήσιας διάταξης στο δ.σ. το οποίο είχε συγκληθεί για να συγκροτηθεί σε σώμα και στην συνέχεια να εκλέξει Προεδρείο & τις Επιτροπές,  ζητώντας να πάρουν θέση οι παρατάξεις.

Η πρότασή μας δεν "πέρασε", δεν συζητήθηκε και φυσικά δεν ασχολήθηκε κανείς!

Μετά 3 χρόνια αρχές του 2022 η "αναταραχή" επανήλθε στις τάξεις των Αυτοδιοικητικών. Το προηγούμενο διάστημα η Κυβέρνηση με νέες Νομοθετικές παρεμβάσεις - ρυθμίσεις στον ΚΛΕΙΣΘΕΝΗ για την εκλογή των Αιρετών στον Α & Β βαθμό της αυτοδιοίκησης είχε προχωρήσει σε "σκληρότερη γραμμή". Στις Επιτροπές έδωσε ακόμα περισσότερες αρμοδιότητες και κατοχύρωσε τον απόλυτο έλεγχο από την εκάστοτε δημοτική αρχή. 

Το δ.σ. του Δήμου Δελφών με πρόταση- εισήγηση του δ.σ. Π. Δεσποτίδη της  παράταξης του Γ. Δρακάκη, εδέησε να πάρει απόφαση ομόφωνη αυτή την φορά,  Ενάντια στις νέες Νομοθετικές ρυθμίσεις, μη έχοντας άλλη επιλογή. Το ποτήρι είχε ξεχειλίσει!

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ

1ο Εμείς μετά 3 1/2 χρόνια δικαιωθήκαμε για τις θέσεις που πήραμε και την στάση που κρατήσαμε τον Σεπτέμβρη του 2019. Ούτε προφήτες είμαστε, ούτε περισσότερο έξυπνοι από τους άλλους. Σοβαροί είμαστε, λογικοί είμαστε και το κυριότερο δεν μας Κρατάει κανένας και δεν "παίζουμε" με το μέλλον και την πρόοδο του τόπου.

2ο Ότι άσχημο και κακό αφήνεις και δεν το παλεύεις να το σταματήσεις με δύναμη την ώρα που γεννιέται, είναι βέβαιο πως θα γεννήσει με το χρόνο το πιο χειρότερο.

Από τις συνεδριάσεις των δύο Επιτροπών αποχώρησαν και οι δύο εκλεγμένοι εκπρόσωποι της παράταξής μας, ο δ.σ. Π. Μέγκος μέλος της Οικονομικής Επ. και ο δ.σ. Δημήτρης Μπάκας μέλος της Επ.Ποιότητας Ζωής για λόγους συνέπειας, ζητώντας οι Επιτροπές να ορισθούν σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν.4555/18.


«ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΤΟ ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ»

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ.

ΔΗΜΟΣ ΔΕΛΦΩΝ Αξίζει και να Ζεις και να Αγωνίζεσαι για Αυτόν.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου