Παρασκευή 18 Ιουνίου 2021

ΠΕΡΙ ΑΠΑΤΗΣ ΣΤΟ Ε.Β.Ε.ΦΩΚΙΔΟΣ - σημείωμα

        Νέμεσις 
     

        Η περιπέτεια (και η αλήθεια) μιας Δικαστικής Αγωγής

  Προ ολίγων ημερών, ο γνωστός σε όλους συνδημότης μας Στέλιος Σχοινάς, εδημοσιοποίησε στο διαδίκτυο (social media) ένα σημείωμά του, σύμφωνα με το οποίο, ήδη έχει αρχίσει η αντίστροφη μέτρηση για την ηθική (τουλάχιστον) αποκατάσταση αξιών και προσώπων, εντός του Δήμου Δελφών και της Φωκίδος.  Σύμφωνα πάντα με το σημείωμα του Στέλιου Σχοινά, δυο σκάνδαλα, επήραν την πρέπουσα απάντηση, μέσω ισαρίθμων δικαστικών αποφάσεων : Τα "Τουμπανάρια" και το Ε.Β.Ε. Φωκίδος.  

Η μεν πρώτη, με την υπ'αρ. Α406/2020 απόφαση του Διοικητικού Πρωτοδικείου Λιβαδειάς, η δε δευτέρα, με την υπ'αρ. 37/3-6-2021 απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αμφίσσης.

Με την απόφαση της Λιβαδειάς για τα 'Τουμπανάρια", απερρίφθη η αγωγή-διεκδίκηση αποζημιώσεως από την "Δάβαρης-Αράχωβα ΕΠΕ", ενώ με την απόφαση της Αμφίσσης για την υπόθεση της αγωγής του τέως Προέδρου του Ε.Β.Ε. Φωκίδος κατά 12 (δώδεκα) μελών του Δ.Σ. του Επιμελητηρίου (της διοικητικής περιόδου 2006-2011), απεκαλύφθει το πώς έγινε προσπάθεια να πληρωθεί ένα έργο-παραγγελία του Ε.Β.Ε., χωρίς ποτέ να παραληφθεί!...

  Έτσι, η αγωγή του τότε Προέδρου του Ε.Β.Ε.Φωκίδος Ευαγγέλλου Μυταρά, απερρίφθη από το Δικαστήριο με την συγκεκριμένη (22 σελίδων) απόφαση, στο σκεπτικό της οποίας αναφέρεται : 

"...Επομένως, εφ' όσον δεν αποδείχθηκε η ιστορική βάση της αγωγής, πρέπει αυτή να απορριφθεί ως κατ' ουσίαν αβάσιμη." .

Το σημείωμα του Στέλιου Σχοινά :

******************************************** 

ΑΡΧΙΣΕ Η ΑΝΤΙΣΤΡΟΦΗ ΜΕΤΡΗΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΣΚΑΝΔΑΛΑ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΔΕΛΦΩΝ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΑ ΣΤΟΝ ΝΟΜΟ ΦΩΚΙΔΑΣ


(Α) Παραβίαση – Σύληση του Αρχαιολογικού Χώρου των Δελφών

Μνημείου Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς

Από τους ίδιους του Φρουρούς του


Εκδόθηκε η Α406/2020 Απόφαση-Καταπέλτης του Διοικητικού Πρωτοδικείου Λιβαδειάς με την οποία έγιναν δεκτές όλες οι θέσεις όσων υποστήριζαν, επί 12 ολόκληρα χρόνια, ότι πραγματοποιήθηκε, με χρήση ψευδών τεχνικών στοιχείων, ΚΑΤΑΠΑΤΗΣΗ - ΣΥΛΗΣΗ του Αρχαιολογικού Χώρου των Δελφών - Μνημείου Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς, από τους ίδιους τους επιφορτισμένους για την προστασία του, ανώτατους δημόσιους λειτουργούς, προκειμένου να προωθήσουν τα προσωπικά τους οικονομικά συμφέροντα ή συμφέροντα τρίτων.


(Β) Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Φωκίδας

(Εκπροσωπεί όλους τους ελεύθερους επαγγελματίες του Νομού)

Απόπειρα πληρωμής έργου 300.000,00 € χωρίς να το έχει δει το Επιμελητήριο


Εκδόθηκε η 37/2021 Απόφαση - Καταπέλτης του Πρωτοδικείου Άμφισσας, σύμφωνα με την οποία μια πολύ μικρή ομάδα επίορκων μελών του Διοικητικού Συμβουλίου προσπάθησε να διασπαθίσει ελληνικό και ευρωπαϊκό δημόσιο χρήμα για να πληρώσει ανύπαρκτο έργο.

Δεν δίστασε, η μικρή αυτή ομάδα, ακόμη και να διαβάλλει τα μέλη της συντριπτικής – διαπαραταξιακής πλειοψηφίας των 2/3 του Διοικητικού Συμβουλίου, προκειμένου να πετύχει και ολοκληρώσει τα άνομα σχέδιά της.

Δεν δίστασε ακόμη και να παρασύρει δικαστικές αρχές, με φαινομενικά έγκυρα αλλά ψευδούς περιεχομένου δημόσια έγγραφα, οδηγώντας στην έκδοση δικαστικών αποφάσεων ανώτερων δικαστηρίων, βασισμένων στα επίσημα αλλά ψευδή αυτά στοιχεία.

Βρισκόμαστε μπροστά σε επιβεβαιωμένη ΑΠΑΤΗ ΣΤΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ, την διαλεύκανση της οποίας οφείλουν τα εντεταλμένα, από την Πολιτεία, όργανα να διαλευκάνουν.


Οι παραπάνω περιπτώσεις πρέπει να διερευνηθούν με μεγάλη σχολαστικότητα, διότι αναδεικνύουν τις αδυναμίες των Διοικητικών και Δικαστικών Αρχών του κράτους και το πόσο ευάλωτες είναι αυτές στο οργανωμένο έγκλημα, ώστε να αποτραπούν μελλοντικές παρεμφερείς περιπτώσεις, που ντροπιάζουν όχι μόνο Ευρωπαϊκό κράτος αλλά Τριτοκοσμικό!

Ιτέα 04/06/2021

Στέλιος Σχοινάς

Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός



4 σχόλια:

  1. Την ΕΦΑ Φωκίδας εννοεί όταν αναφέρεται «από τους ίδιους τους επιφορτισμένους για την προστασία του» ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΣΤΕΛΙΟΣ ΣΧΟΙΝΑΣ
    Η ΑΛΑΖΟΝΕΙΑ της εξουσίας, το κοινώς ονομαζόμενο σήμερα «καβάλημα του καλαμιού», έχει ως συνέπειες την «Νέμεση» κατά τους αρχαίους Έλληνες ή την «Θεία Δίκη» κατά τους νεότερους.

    Πολύ πετυχημένη η χρησιμοποίηση της λέξης «Νέμεσις» για τις συνέπειες που, μοιραία, θα υποστούν οι αλαζόνες που υπερεκτίμησαν τις ανθρώπινες δυνατότητές τους, διαχειριζόμενοι τα κοινωνικά συμφέροντα εις βάρος της ίδιας της κοινωνίας.

    Οι παραπάνω δύο περιπτώσεις, δυστυχώς, δεν είναι οι μόνες που έχουν συμβεί στον παγκόσμιας φήμης Δήμο Δελφών.

    Οι κατ’ εξοχήν αρμόδιοι, χωρίς διάθεση ανάληψης ευθυνών, συνεχίζουν να συμπεριφέρονται με αλαζονικό και προσβλητικό τρόπο όχι μόνο απέναντι στους πολίτες και τους νόμους της πολιτείας αλλά ακόμη και απέναντι στους άγραφους Θεϊκούς Νόμους που επιβάλλουν όρια στις δράσεις όλων των θνητών όντων.

    Υπερεκτίμησαν τόσο τις ικανότητές τους όσο και την πολιτική και διοικητική τους δύναμη.
    Η «Νέμεσις» των αρχαίων Ελλήνων έχει αποκτήσει στην συνείδηση του νεότερου πολιτισμένου κόσμου την σημασία της «Θείας Τιμωρίας»

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΣΤΕΛΙΟ..ΠΟΙΟΣ ΕΧΕΙ ΣΕΙΡΑ ΤΩΡΑ ????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Έχει απόλυτο δίκιο σε όλα αυτά που γράφει ο κ. Σχοινάς.
    Τα φαινόμενα της οργανωμένης διαφθοράς στη Φωκίδα συνεχίζουν
    όσο η γνωστή κλίκα με οργάνωση μαφίας διοικεί το τόπο.
    Γι΄αυτό βλέπουμε ότι όσοι διοίκησαν ή φάνηκε ότι διοίκησαν τη Φωκίδα όλοι σχεδόν, είχαν ''ακουσθεί'' για το κάτι τις τους... και αυτό δεν ενοχλεί κανένα, σαν να θεωρείται ως φυσικό επακόλουθο και γι΄αυτό δεν τιμωρήθηκε ποτέ ούτε ένας, παρά τα τόσα που διέπραξαν σε βάρος του κοινωνικού συνόλου.
    Μήπως ανάμεσα στις γαλάζιες σημαίες των ακτών της Φωκίδας πρέπει να βάλουμε και μία μπλε για τη διαπλοκή και μία πράσινη για τη διαφθορά, αφού η ''ΦΩΚ - Μάφια'' είναι πολυκομματική ;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή