Δευτέρα 14 Ιουνίου 2021

ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΔΕΛΦΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΜΕ 173.600 ευρώ ΠΡΟΣΕΙΣΜΙΚΩΝ ΕΛΕΓΧΩΝ ΣΤΑ ΣΧΟΛΙΚΑ ΚΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ

ΑΜΦΙΣΣΑ 14.06.2021

ΔΗΜΟΣ ΔΕΛΦΩΝ

Α.Δ.Τ.: 59/2021


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Πρόταση έργου προσεισμικού ελέγχου υπέβαλε ο Δήμος Δελφών στο Πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης»

Γ. Τσατσαρώνης: «Η ενίσχυση της ασφάλειας μέλημά μας»

Πρόταση για τη χρηματοδότηση ολοκληρωμένου προγράμματος προσεισμικού ελέγχου του συνόλου των σχολείων αλλά και σημαντικών υποδομών του υπέβαλε ο Δήμος Δελφών στο Πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης», συνολικού προϋπολογισμού 173.600 ευρώ.

Το έργο αφορά την εκπόνηση προγράμματος πρωτοβάθμιου ή και δευτεροβάθμιου προσεισμικού ελέγχου κρίσιμων υποδομών του Δήμου (συμπεριλαμβάνονται όλα τα σχολεία του Δήμου Δελφών καθώς και σημαντικές κτιριακές υποδομές), στο οποίο εμπεριέχεται η αποτίμηση της σεισμικής ικανότητά τους αλλά και τα μέτρα προστασίας που πρέπει να ληφθούν ανά περίπτωση. Επίσης, αφορά την ανάπτυξη δράσεων μέτρων πρόληψης και ενημέρωσης των κατοίκων για τους κινδύνους που μπορούν να προκύψουν από σεισμικά φαινόμενα.

Η επαρκής αντισεισμική προστασία είναι συνυφασμένη με την ασφάλεια και την εύρυθμη λειτουργία της κοινωνίας, αποτελώντας σημαντικό παράγοντα της ποιότητας ζωής των πολιτών. Η αποτελεσματικότητα και αποδοτικότητά της στηρίζεται στον ορθολογικό επιχειρησιακό σχεδιασμό της πολιτείας, στην αντίστοιχη εφαρμογή των κανόνων και των όσων ορίζονται σε αυτούς με ακρίβεια, αλλά και στην έγκυρη ενημέρωση με ενεργή συμμετοχή των πολιτών. Στόχος των παραπάνω είναι η δημιουργία ενός πλαισίου συντονισμού των δράσεων της πολιτικής προστασίας με τους αρμόδιους κρατικούς φορείς.

Σε δήλωσή του ο Αντιδήμαρχος Δελφών κ. Γεώργιος Τσατσαρώνης επισήμανε ότι τα αποτελέσματα της εν λόγω εργασίας θα χρησιμοποιηθούν από το Δήμο προκειμένου να αξιολογήσει το επίπεδο ασφάλειας που παρέχουν οι υποδομές και τα κτίρια δικαιοδοσίας του. «Στόχος μας είναι να διαμορφώσουμε αποτελεσματικά και ορθολογικά την πολιτική μας, προχωρώντας σε καίριες παρεμβάσεις που θα αναβαθμίσουν τη δομική ποιότητά τους», σημείωσε, τονίζοντας ταυτόχρονα τη σημασία που έχει η ενίσχυση του τομέα της ασφάλειας, η οποία περνά μέσα και από τη σωστή ενημέρωση των πολιτών.

Ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Δελφών

Γεώργιος Τσατσαρώνης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου