Δευτέρα 12 Απριλίου 2021

ΕΠΙΤΙΜΗ ΔΗΜΟΤΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΔΕΛΦΩΝ Η ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ ΣΑΚΕΛΛΑΡΟΠΟΥΛΟΥ - Δελτίον Τύπου

                                                                                                   ΑΜΦΙΣΣΑ 12.04.2021

ΔΗΜΟΣ ΔΕΛΦΩΝ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥ

Α.Δ.Τ.: 29/2021


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Επίτιμη Δημότης του Δήμου Δελφών η Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Αικατερίνη Σακελλαροπούλου

Αικ. Σακελλαροπούλου: «Ένας τόπος που συνθέτει και διαμορφώνει ολοκληρωμένους ανθρώπους»


Επίτιμη Δημότης του Δήμου Δελφών είναι από το Σάββατο 10 Απριλίου 2021 η Α.Ε. Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Αικατερίνη Σακελλαροπούλου, η οποία βρέθηκε στην πόλη της Άμφισσας στο πλαίσιο του εορτασμού της 200ης Επετείου από την Απελευθέρωση του Κάστρου των Σαλώνων.

Το πρωί του Σαββάτου η κ. Σακελλαροπούλου έδωσε το παρών στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου στην τέλεση της Δοξολογίας, χοροστατούντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Φωκίδος κ.κ. Θεοκτίστου, ενώ ακολούθως κατέθεσε στεφάνι στην Πλατεία Κεχαγιά, έμπροσθεν του Ανδριάντα του Οπλαρχηγού Πανουργιά. Στη συνέχεια μετέβη στο Δημαρχιακό Μέγαρο της Άμφισσας, όπου και έλαβε χώρα η ανακήρυξή της σε Επίτιμη Δημότη του Δήμου Δελφών, βάσει της απόφασης που έλαβε το Δημοτικό Συμβούλιο κατά την συνεδρίασή του την 7η Απριλίου του 2021.

Ο Δήμαρχος Δελφών, κ. Παναγιώτης Ταγκαλής, κατά την προσφώνησή του καλωσόρισε την Πρόεδρο της Δημοκρατίας στη Δελφική Γη, «στον Ομφαλό της Αρχαίας Ελλάδας αλλά και το κέντρο ολόκληρου του κόσμου», όπως χαρακτηριστικά είπε. «Η έλευσή σας εκτός από ένα πολύ σημαντικό γεγονός, αποτελεί για τον τόπο μας ύψιστη τιμή. Ως ο ανώτατος πολιτειακός άρχοντας κατά το σύνταγμα της χώρας μας, στο πρόσωπό σας αντικατοπτρίζεται η πορεία της Ελλάδας στο χρόνο καθώς και το σύνολο των αγώνων του λαού μας», σημείωσε ο κ. Ταγκαλής, κάνοντας αναφορά στην μακρόχρονη επιτυχημένη επαγγελματική διαδρομή της κ. Σακελλαροπούλου, έως και την ανάληψη των σημερινών καθηκόντων της. «Στο πρόσωπό σας, στο πρόσωπο μίας γυναίκας στο ανώτατο αξίωμα της χώρας, διαβλέπουμε την ευκαιρία για τη βελτίωση της θέσης όλων των γυναικών, τόσο στην οικογένεια όσο και στην κοινωνία», συνέχισε ο Δήμαρχος Δελφών, εκφράζοντας τις ευχαριστίες του για την παρουσία της στο πλαίσιο των φετινών εορτασμών.

Σύμφωνα με το πρωτόκολλο, ακολούθησε η ανάγνωση της απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου από την Πρόεδρό του κ. Χρυσούλα Πονήρη– Σεγδίτσα, ενώ το λόγο στη συνέχεια έλαβε η κ. Σακελλαροπούλου, ευχαριστώντας το Δήμο Δελφών για την ανακήρυξή της σε Επίτιμη Δημότη. Με αναφορές στη μακρόχρονη ιστορία του τόπου, στις λαμπρές σελίδες του, αλλά και στους ήρωες της περιοχής που διαδραμάτισαν σημαντικό ρόλο κατά τη διάρκεια της Επανάστασης, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας μεταξύ άλλων σημείωσε: «Σ’ αυτόν τον τόπο, από αρχαιοτάτων χρόνων η αγωνιστική φλόγα συμβάδιζε με τη βαθιά πνευματικότητα· ο ηρωισμός και η αποκοτιά με τα δελφικά παραγγέλματα «Γνώθι σαυτόν» και «Μηδέν άγαν». Είναι μια σύνθεση ικανή να διαμορφώσει ανθρώπους ολοκληρωμένους, πλούσιους σε κόσμο».

Ιδιαίτερη μνεία έκανε η κ. Σακελλαροπούλου και στις γυναίκες του αγώνα, για τις οποίες είπε ότι η αυταπάρνησή τους συγκλονίζει, ενώ συνέχισε δηλώνοντας συγκινημένη για την απόφαση του Δήμου να την ανακηρύξει Επίτιμη Δημότη με τα εξής λόγια: «Νιώθω μεγάλη συγκίνηση για την τιμή που μου κάνετε να με ανακηρύξετε επίτιμη δημότη του Δήμου Δελφών, στον μαγικό τόπο της Φωκίδας που ακόμη δονείται από τον παλμό όσων αναζήτησαν εδώ την «απολλώνεια ισορρόπηση του κόσμου», όπως θα έλεγε ο Άγγελος Σικελιανός. Διόλου τυχαία, ο μεγάλος μας ποιητής θεωρούσε ότι μόνο στους Δελφούς θα μπορούσε να δημιουργηθεί ένας παγκόσμιος πνευματικός πυρήνας ικανός να συνθέσει τις αντιθέσεις των λαών». Καταλήγοντας η Πρόεδρος της Δημοκρατίας εξέφρασε την πεποίθηση ότι το τέλος της δοκιμασίας που περνά ολόκληρος ο πλανήτης λόγω της πανδημίας πλησιάζει, ούσα βέβαιη ότι η δημιουργικότητα των ανθρώπων της περιοχής θα την επαναφέρει στην πλούσια και πολυδιάστατη καθημερινότητά της.


Από το Γραφείο Δημάρχου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου