Σάββατο 3 Απριλίου 2021

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΕΣ ΘΕΡΟΥΣ ΣΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΑΡΑΛΙΑ ΤΗΣ ΙΤΕΑΣ

 Παραθαλάσσιο εργοτάξιο

φωτογραφίες 2 Απριλίου 2021

  "Γεμίζει" η ανατολική παραλία της Ιτέας, με φερτό υλικό, το οποίον κατά τα φαινόμενα, πρέπει να είναι ποταμίσιο βότσαλο.  Επουλώνοντας με αυτόν τον τρόπο, τις  δημιουργηθείσες "ζημιές" κατά τους χειμερινούς μήνες από την θάλασσα, σε αυτήν την πολυσύχναστη κατά τους θερινούς μήνες παραλία της Ιτέας, η οποία εκτείνεται από το "Μαϊάμι" έως και την "Απόλαυση".
   Με μικρό στρογγυλό βότσαλο λοιπόν και όχι με ψηφίδα, όπως "επιθυμούσε" η "ακτομηχανική", εμπλουτίστηκε η συγκεκριμένη παραλία, δημιουργώντας μαζί με το εκεί υπάρχον θαλάσσιο βότσαλο και την φροντίδα  των μικρών πέτρινων μωλίσκων από πλευράς των ανθρώπων του ιδιωτικού συνεργείου, ένα ανακαινισμένο παραθαλάσσιο περιβάλλον, έτοιμο για χρήση από τους θερινούς κολυμβητές.

  Να υπενθυμίσουμε ότι, την διαχείριση, άρα και την καθαριότητα και τον καλωπισμό της συγκεκριμένης ακτής (όπως και ολοκλήρου του παραλιακού μετώπου από τα "Βραχάκια" έως και τον "Μύλο" στην Καμιώτισσα), την έχει το Λιμενικόν Ταμείο Φωκίδος.  Η αποκατάσταση δε των αλλοιώσεων του τοπίου από έντονα καιρικά φαινόμενα και η περιποίηση του χώρου εν όψει της θερινής περιόδου, γίνεται με ευθύνη, πρωτοβουλία και έξοδα του Λιμενικού Ταμείου.

Ετοιμασίες λοιπόν.  Αρκεί μόνον, να επιτραπεί από την Κυβέρνηση, το ...κολύμβι!
Οι φωτογραφίες, είναι χαρακτηριστικές.




7 σχόλια:

  1. καλα ολα αυτα αλλα και το πατωμα στο μικρο μαγαζι πανω απο το γκαζον στη παραλια που μπαινει τωρα το βραδυ πρεπει να ξηλωθει αμεσα και να παρει θεση το λιμενικο ταμειο και το λιμεναρχειο
    αρκετες χιλιαδες ευρω μοιραστηκαν φτανει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Υπάρχουν και τα Αναγνεικα, καθαρίστε και φτιάξτε τις πέτρες, βάλτε ομπρέλες,παγκάκια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Την χαλάνε κάθε χρόνο κ περισσότερο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Κάθε χρόνο, εδώ και χρόνια, ρίχνουν 10δες κυβικά υλικό, γιατί; Τι γίνεται το περσινό; Μήπως γίνεται κάποιο λάθος; Τα λιμνάζοντα βρωμονερα στην αμμουδιά του Μαϊάμι, μήπως θέλει καμιά σωλήνα 10 ή 20 μέτρα, για να καταλήγει μέσα στην θάλασσα και όχι απλά καθαρισμό,που την ίδια μέρα μπαζωνει; Μήπως στην Ευαγγελιστρια, στην παραλία θέλει μεγαλύτερο μωλο με πέτρες; Μήπως πίσω από την εκκλησία θέλει στήριξη το κρηπιδωμα; Μήπως πρέπει να τολμησετε να φτιάξτε το δρομακι μεχρι την παραλία της Ευαγγελιστριας; Μήπως πρέπει να φτιάξετε το πεζοδρόμιο από παρσλια Ευαγγελιστριας μέχρι Ανσγνεικα; κλπ κλπ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλά τα λες αλλά για να γίνουν αυτά χρειάζονται μυαλό

      Διαγραφή
  5. Είναι θετικό που αποκαταστάθηκε το λάθος, να προστεθεί υλικό σε στάθμη ψηλότερη από τον πεζόδρομο με την αφαίρεσή του. Δυστυχώς όμως επαναλαμβάνεται το λάθος που έγινε πριν λίγα χρόνια, να ΄μετακινείται υλικό από τη δυτική πλευρά του μώλου στην "Απόλαυση" προς τα δυτικά ενώ εκεί εντοπίζεται κυρίως το πρόβλημα. Είχε αρχίσει να γίνεται με φυσικό τρόπο αποκατάσταση της ισορροπίας στο σημείο εκείνο πράγμα που στην πορεία, θα βοηθούσε και το υπόλοιπο μέρος της παραλίας. Τα παλιότερα χρόνια γινόταν την άνοιξη μεταφορά υλικού πάντα από δυτικά προς τα ανατολικά και όχι το αντίθετο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή