Τρίτη 28 Ιουλίου 2020

ΤΟ "ΚΟΚΚΙΝΑΡΙ" ΕΠΕΣΕ...

Όταν η "ανάπτυξη", πήρε τα βουνά...

   Με διαδικασίες ...αναπτυξιακού τύπου, η ΡΑΕ ενέκρινε την Φαραωνικού μεγέθους "επένδυση"  για την παραγωγή και αποθήκευση(!...) ηλεκτρικής ενεργείας, στην κορυφή "Κοκκινάρι" της Γκιώνας.  Για τους μη γνωρίζοντες, το "Κοκκινάρι" είναι η ορατή και δεσπόζουσα του βόρειο-δυτικού ορίζοντος της Ιτέας κορυφή της Γκιώνας, γνωστή από την προ ολίγων ετών απόπειρα της μεταλλευτικής εταιρείας "S&B" (σημερινή IMERYS S.A.), να εξασφαλίσει άδεια επιφανειακών εξορύξεων. 
Τότε είχαν "ξεσηκωθεί" και οι ...πέτρες και ευτυχώς, η διαδικασία αδειοδοτήσεως εσταμάτησε.
  Σήμερα όμως, με το "μάντρωμα" να έχει κατά πολύ ξεπεράσει την συνταγματική νομιμότητα και στο όνομα του Covid 19, να έχουν απαγορευθεί ακόμη και οι ...λιτανείες, σήμερα λοιπόν, ήταν μοναδική ευκαιρία για την διορισμένη ΡΑΕ να ακολουθήσει κατά γράμμα τις "αναπτυξιακές" εντολές του "προϊσταμένου" της, του φερομένου και ως Υπουργού Περιβάλλοντος, Χατζηδάκη.  
  Φυσικά, εκρατήθησαν και τα (νόμιμα) προσχήματα :  Έγιναν δημοσιεύσεις για την περίπτωση των ενστάσεων, στις εφημερίδες "ΕΣΤΙΑ" και  "Ο ΛΟΓΟΣ", οι οποίες εφημερίδες ως γνωστόν, πωλούν ...χιλιάδες φύλλων τους ημερησίως, στην Φωκίδα. 
Δοξάστε τους!...

Ποιός να αντισταθεί;  Μα φυσικά αυτός (πρώτος), ο οποίος εξελέγη για να υπερασπισθεί τα συμφέροντα του τόπου μας. 
Ορίστε;...

  Για να μετακινηθεί μια γλάστρα μέσα σε μιά αυλή της Ιτέας, θα πρέπει να αποφανθεί το Κ.Α.Σ. (Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο).  Διότι ως γνωστόν, μας "προστατεύει" το Δελφικό Τοπίο.  Εδώ όμως, δεν πρόκειται για μια γλάστρα, αλλά για αλλοίωση του περιβάλλοντος.  Για μια "ακριβή" αλλοίωση του δικού μας περιβάλλοντος.
Καλορίζικο!...
Άντε και με το καλό, στο "Κρόκι"...

Παραθέτουμε το σχετικό link από την "diaygeia", με ολόκληρη την απόφαση :

https://diavgeia.gov.gr/doc/6%CE%A0%CE%9D%CE%A0%CE%99%CE%94%CE%9E-8%CE%A3%CE%A7?inline=true





2 σχόλια: