Πέμπτη 16 Ιουλίου 2020

ΙΤΕΑ : ΤΑ ΚΗΠΑΡΙΑ ΤΗΣ ΛΕΩΦΟΡΟΥ ΗΡΩΩΝ

Οι προετοιμασίες για την 28η...
  Επανελήφθησαν εχθές 15-7-2020 οι εργασίες για τον καλλωπισμό των κηπαρίων στην λεωφόρο Ηρώων.  Μετά από διακοπή περίπου 10 ημερών (τότε είχαν καθαρισθεί και βαφεί οι φανοστάτες),  ενεφανίσθη στο σημείο ...μονομελές συνεργείο του Δήμου και διευθετούσε τον χώρο (χώμα), όπου θα τοποθετηθούν τα άρτι αφιχθέντα υλικά (σωλήνες κ.λ.π.) για την κατασκευή του υπογείου συστήματος ποτίσματος.  
  Ήδη έχουν συμπληρωθεί 3 (τρείς) μήνες από την έναρξη των εργασιών για την αναμόρφωση των κηπαρίων της λεωφόρου Ηρώων και οι ...εντατικοί ρυθμοί των τελουμένων εργασιών, συνεχίζονται, παρά τις αντίξοες (λόγω θέρους) καιρικές συνθήκες.

  Βεβαίως, τα από τετραμήνου ληφθέντα μέτρα προστασίας για τον κορωνοϊό, η έλλειψη προσωπικού, η μη ανάθεση του έργου σε εργολάβο (όπως γίνεται αλλού...), η οικονομική δυσπραγία για έργα στην Δ.Ε. Ιτέας, η απουσία ...χορηγιών και τέλος η θερινή ραστώνη, έχουν δημιουργήσει τροχοπέδη, στα σχέδια για την (γρήγορη) ανάπλαση των εν θέματι κηπαρίων.  Ας είναι.

  Να σημειώσουμε ότι, μετά από την τοποθέτηση του υπογείου συστήματος ποτίσματος (όταν θα γίνει), θα πρέπει να περιμένουμε λίγο ακόμη για την άφιξη και τοποθέτηση του χλοοτάπητα, στην συνέχεια λίγο ακόμη, για την άφιξη και τοποθέτηση των ήδη ...εκτρεφομένων καλλωπιστικών φυτών (τριανταφυλλιές) και τέλος, λίγο ακόμη για την άφιξη και τοποθέτηση των πλακών για τους μικρούς εγκάρσιους διαδρόμους των κηπαρίων.  Και εφ' όσον όλα γίνουν σύμφωνα με το ...χρονοδιάγραμμα, θα πρέπει να περιμένουμε λίγο ακόμη και για την νέα μορφοποίηση των στηθαίων στα παρτέρια.
Και τότε, θα έχουμε νέα μορφή στην λεωφόρο Ηρώων.  Σε λίγο...

Θα πρέπει όμως να "το τρέξουμε" λίγο.  Γιατί, ήδη άρχισε το "χορτάριασμα"...

  

1 σχόλιο:

  1. Θα βάλουν στην άκρη τριαντάφυλλιες για να γραντζουναμε τα αμάξια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή