Κυριακή 25 Ιουνίου 2017

ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ "ΠΝΙΓΕΙ" ΤΗΝ ΦΑΝΤΑΣΙΩΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ (περί λειτουργίας δυο Δημοτικών Λιμενικών Ταμείων)


Τόμπολα!...

   Το τέλος των επικινδύνων (ψηφοθηρικού χαρακτήρος) ενεργειών του Δημάρχου μας, όσων αφορούσαν την ταυτόχρονη, ισοδύναμη και ανεξάρτητη λειτουργία δυο Δημοτικών Λιμενικών Ταμείων εντός της χωρικής επικρατείας του Δήμου Δελφών, εγράφη οριστικά και αμετάκλητα στις 15-6-2017. Είναι η ημερομηνία κατά την οποίαν, επρωτοκολλήθη στον Δήμο Δελφών (αρ. 13633), η απαντητική επιστολή του Υπουργείου Εσωτερικών, για το επίμαχο θέμα της συνυπάρξεως δυο Λιμενικών Ταμείων στον Δήμο μας.

Με ημερομηνία 6-6-2017 και αρ. πρωτ. 15266, το Τμήμα Νομικών Προσώπων του Υπουργείου Εσωτερικών δια της Γενικής Διευθύντριάς του κας Βίκυς Γιαβή, απαντά στον Δήμο Δελφών για το θέμα “Μεταφορά αρμοδιοτήτων του Λιμενικού Ταμείου Νομού Φωκίδος στον Δήμο Δελφών” ότι :
Σύμφωνα με τις διατάξεις της παρ 2 του άρθρου 103 του ν.3852/2010 (ΦΕΚ Α’ 87) κάθε δήμος μπορεί να συνιστά ή να έχει ένα ΝΠΔΔ για την διοίκηση και διαχείριση ζώνης λιμένα”.

Συνεχίζοντας παρακάτω η εν λόγω απαντητική επιστολή, αναφέρεται σε ένα έγγραφο του Υπουργείου Ναυτιλίας, το οποίο όμως έχει κοινοποιηθεί στον Δήμο Δελφών, όπου μεταξύ άλλων τονίζεται ότι :
...η έδρα ενός νομικού προσώπου δημοσίου δικαίου, το οποίο διαχειρίζεται περισσότερες από μια ζώνες λιμένων, δέον είναι να ορίζεται σε εκείνη η οποία συγκεντρώνει τη μεγαλύτερη ναυτιλιακή κίνηση και προοπτικές ανάπτυξης ή/και πληροί τις προϋποθέσεις καλύτερης διοικητικής οργάνωσης...”

Βεβαίως το αναγραφόμενο παρακάτω, στην ίδια επιστολή, είναι το αυτονόητο. Ότι “δεν δύναται να συσταθεί στον Δήμο σας και έτερο δημοτικό λιμενικό ταμείο .... και εφ’ όσον μεταφερθούν με προεδρικό διάταγμα και οι εναπομείνασες αρμοδιότητες του Λιμενικού Ταμείου Νομού Φωκίδας στο Δήμο σας, αυτές θα ασκηθούν από το υφιστάμενο Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο". (σ.σ. δηλαδή του Γαλαξειδίου)
Ακροβασίες τέλος!

  Τώρα, όσοι “ενήμεροι” περί της θαλάσσης Δημοτικοί Σύμβουλοι εψήφισαν για την σύσταση δύο ΝΠΔΔ για την λειτουργία δύο Δημοτικών Λιμενικών Ταμείων, θα πρέπει να αποφασίσουν :
- Ή την διατήρηση και γιγάντωση του Δημ. Λιμ. Ταμείου Γαλαξειδίου παρ’ ότι το Γαλαξείδι ως λιμένας, είναι υποδεέστερης δυναμικότητος και περιορισμένων αναπτυξιακών προοπτικών (Κρουαζιέρα, Μαρίνα, Εμπορεύματα, Τουριστική Πύλη Εισόδου, Συγκοινωνιακός Κόμβος, απόσταση από Δελφούς κ.λ.π.) σε σύγκριση με τον λιμένα Ιτέας, άρα εκ του νόμου δεν εγκρίνεται,
- Ή την δημιουργία ενός νέου Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου του Δήμου Δελφών με έδρα την Ιτέα, εντός του οποίου θα συγχωνευθούν τα ήδη λειτουργούντα Γαλαξειδίου και Φωκίδος.

Και όχι τίποτε άλλο, αλλά απεδείχθησαν “στρακαστρούκες” εκείνοι οι “δεκάρικοι” του Δημάρχου εντός του Δημοτικού Συμβουλίου, του οποίου ο αγών ήταν να καταδείξει ότι ήταν ο μόνος ικανός, είτε υποσχόμενος Λιμενικά Ταμεία, είτε αποκρύπτων στοιχεία, στο να διαμορφώσει (ερμηνεύσει) την ισχύουσα νομοθεσία. Και συνεπώς, θα έπρεπε να τον εμπιστευθούν οι ομόσταυλοί του Δημοτικοί Σύμβουλοι. Γιατί όχι και όλοι εμείς...

   Ανεξαρτήτως των διαπιστωμένων “αισθημάτων” του Δημάρχου για την πόλη μας (θα επανέλθουμε σε αυτό σε επόμενο άρθρο μας, σχολιάζοντας την έννοια “τοπικισμός” των Ιτεωτών κατά την άποψη του Δημάρχου), θα πρέπει τώρα ο ίδιος να πλεύσει “τραβέρσο” κατά Γαλαξείδι μεριά, γιατί εκεί από εχθές την “Τραμουντάνα” την έχει επάνω από “9άρι” ...

Όσον αφορά την Ιτέα, εδώ συνηθίζεται όταν έχει “θράκα την σοροκάδα”, οι ορεσίβιοι, να μην γνωρίζουν “κατά πού θα κάμουν!...”



1 σχόλιο:

  1. ΟΤΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΤΕΑ ΣΥΝΗΘΩΣ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟ ΣΥΖΗΤΗΣΗ, ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ ΕΝΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΝΟΜΟ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ. Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΥΤΕ ΑΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΟΥΤΕ ΧΑΖΟΣ. ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΕΝΕΠΛΑΚΗ ΣΕ ΜΙΑ ΒΛΑΚΩΔΗ ΑΠΑΙΤΗΣΗ ΚΑΠΟΙΩΝ ΓΡΑΦΙΚΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΓΑΛΑΞΙΔΙ. ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΤΕΑ ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙ ΤΟΠΙΚΙΣΜΟΥ Ο ΛΟΓΟΣ ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΕΙΠΕ ΤΙΠΟΤΑ ΚΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΕΠΙΔΕΙΞΕΙ ΠΟΤΕ ΚΑΝΕΝΟΣ ΕΙΔΟΥΣ ΕΠΕΚΤΑΤΙΣΜΟ.
    ΜΕΝΩ ΛΙΓΟ ΣΤΑ ΠΕΡΙ ΤΟΠΙΚΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΘΕΛΩ ΝΑ ΚΑΝΩ ΜΙΑ ΔΥΟ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ :
    1. ΠΟΙΑ ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΑ ΕΡΓΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΤΗΝ ΙΤΕΑ ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ 3ΕΤΙΑ?
    2. ΠΟΣΣΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΙΤΕΑΣ Κ ΠΟΣΣΟΙ ΣΤΗΝ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΑΜΦΙΣΣΑΣ ?
    3. ΤΟ ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ ΑΠΟ 8ΜΗΝΑ ΜΕ ΤΕΧΝΙΤΕΣ ΠΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΕ ΠΟΣΣΕΣ ΜΕΡΕΣ ΕΧΕΙ ΑΠΑΣΧΟΛΗΘΕΙ ΣΤΗΝ ΙΤΕΑ Κ ΠΟΣΣΕΣ ΣΤΗΝ ΑΜΦΙΣΣΑ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή