Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2016

ΜΙΑ ΟΜΟΡΦΗ ΔΡΑΣΗ (επιτέλους!...)

Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού
(υποδοχή τουριστών σε Ιτέα & Δελφούς)


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                  Δελφοί 27/09/2016
ΝΟΜΟΣ ΦΩΚΙΔΑΣ
ΔΗΜΟΣ ΔΕΛΦΩΝ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗΣ
ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ & ΠΡΟΒΟΛΗΣ


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Mε απόφασή της, η Επιτροπή Τουριστικής Ανάπτυξης & Προβολής του Δήμου Δελφών,
προχώρησε στην θέσπιση ειδικών εκδηλώσεων εφεξής αφιερωμένων στην Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού, την 27η Σεπτεμβρίου κάθε έτους. Είναι η πρώτη φορά που υλοποιείται κάτι σχετικό στο Δήμο Δελφών, επίσημα χαρακτηρισμένο ως τουριστικό Δήμο της χώρας.
Κατά τη φετινή πρώτη διοργάνωση πραγματοποιήθηκαν:
Α) στην Δημοτική Ενότητα Ιτέας, την 26η Σεπτεμβρίου, ειδική εκδήλωση υποδοχής στην προβλήτα Ιτέας στο κρουαζιερόπλοιο LE LYRIAL.
Το πρόγραμμα περιελάμβανε αναμνηστικό δώρο για τους διακόσιους πενήντα Αμερικανούς επιβάτες καθώς και το προσωπικό του πλοίου, που προετοίμασε το ΚΑΠΗ ΙΤΕΑΣ, πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα με τη συμμετοχή των Συλλόγων «ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ», «ΧΟΡΟΣΤΑΣΙ», & τη Δημοτική Φιλαρμονική Ιτέας.
Β) στην Δημοτική Ενότητα Δελφών καλωσόρισμα στους επισκέπτες του Αρχαιολογικού χώρου και του Μουσείου, με την στήριξη της ΕΦΑ Φωκίδος και της Δ.Ε Δελφών. Κατά την είσοδό τους οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για την περιοχή και παρέλαβαν πληροφοριακό υλικό.
Ιδιαίτερα ικανοποιητικά σχόλια υπήρξαν για την πρωτοβουλία αυτή τόσο από την πλοιοκτήτρια εταιρία που απέστειλε ήδη ευχαριστήριο στο Δήμο Δελφών προσβλέποντας σε μελλοντική συνεργασία, όσο και από τους επισκέπτες με τους οποίους τα μέλη της επιτροπής συνομίλησαν.


Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ
ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ & ΠΡΟΒΟΛΗΣ
ΚΟΤΣΑΝΟΥ – ΡΟΜΒΟΤΣΑΝΟΥ ΕΛΙΣΑΒΕΤ



1 σχόλιο: