Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2016

''ΟΥΤΟΠΙΑ'' : ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΚΑΙ ΣΥΛΛΟΓΩΝ

ΟΥΤΟΠΙΑ

ΔΟΜΗ ΑΥΤΟΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

Την Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2016, στο Ειρηνοδικείο της Άμφισσας, είχε προγραμματιστεί να γίνει η επανάληψη πλειστηριασμού κατοικίας που είχε ακυρωθεί στις 13 Ιουλίου από την παρουσία του κόσμου.
Η παρουσία των αλληλέγγυων στο Ειρηνοδικείο, , μετά το κάλεσμα που έκανε η «ΟΥΤΟΠΙΑ » στην τοπική  κοινωνία, καθώς και η μη ύπαρξη πλειοδότη,  έκριναν άκυρο και αυτόν  τον πλειστηριασμό της κατοικίας στην Πολύδροσο.

Μέσα και έξω από το Ειρηνοδικείο υπήρχαν αστυνομικές δυνάμεις , για να επιβάλουν  την τάξη στους αλληλέγγυους ,αν και όταν χρειαζόταν. Να σημειώσουμε ότι η κινητοποίηση της αστυνομίας στο Ειρηνοδικείο ήταν πρωτοφανής   για τα Φωκικά δεδομένα.
Στη Νέα Τάξη πραγμάτων, που ευαγγελίζονται οι θιασώτες της «παγκόσμιας διακυβέρνησης» η ιδιοκτησία θα είναι προνόμιο λίγων και εκλεκτών και η οριακή επιβίωση καθημερινός Γολγοθάς των πολλών και αδύναμων.

Για μας, είναι αδιανόητο :
  Οι τράπεζες να αναχρηματοδοτούνται  μέσα από τα μνημόνια και οι πολίτες της χώρας να εξαθλιώνονται για « χάρη τους» .
  Να διασπαθίζεται η περιουσία ενός λαού και να οδηγείται - χωρίς δική του ευθύνη - σε βιοτικό αδιέξοδο.
  Οι τράπεζες ,να «νίπτουν τας χείρας» και να ζητάνε  να αναλάβουν την ευθύνη εξ ολοκλήρου, μόνο οι δανειολήπτες από την  οικονομική θεομηνία που μας βρήκε.
  Να παρουσιάζονται οι δανειολήπτης, σαν «θύτες» ή  «εύποροι μπαταχτσήδες»,  όταν είναι θύματα της κρίσης και της βαρβαρότητας των μέτρων και  των έξι χρόνων Μνημονίων.

Αν δε συμμετέχουμε  μαζικά, στην αποτροπή κάθε  προγραμματισμένου πλειστηριασμού, οι τράπεζες , οι εφορίες και τα ταμεία , με την κάλυψη του μνημονιακού καθεστώτος, θα συνεχίζουν να  βγάζουν στο σφυρί , την  περιουσία όσων χρωστούν,  οδηγώντας χιλιάδες οικογένειες στην απόγνωση και φέρνοντάς τες αντιμέτωπες με το να μείνουν στο δρόμο.  Το έχουμε δει να συμβαίνει  τα προηγούμενα χρόνια σε γειτονικές  χώρες.
Καλούμε  κάθε συμπολίτη μας, αλλά και τις άλλες συλλογικότητες να ενεργοποιηθούμε, να συντονιστούμε να συμπράξουμε στον κοινό αγώνα για το κοινό συμφέρον με έργα !!!

«Κάποιοι κλαψουρίζουν αξιοθρήνητα, άλλοι βλαστημάνε χυδαία, αλλά κανείς ή λίγοι αναρωτιούνται: αν είχα κάνει κι εγώ το χρέος μου, αν είχα προσπαθήσει να επιβάλλω τη βούλησή μου, θα συνέβαινε αυτό που συνέβη; Μισώ τους αδιάφορους και γι’ αυτό: γιατί με ενοχλεί το κλαψούρισμά τους, κλαψούρισμα αιωνίων αθώων. Ζητώ να μου δώσει λογαριασμό ο καθένας απ’ αυτούς με ποιον τρόπο έφερε σε πέρας το καθήκον που του έθεσε και του θέτει καθημερινά η ζωή, γι’ αυτό που έκανε και ειδικά γι’ αυτό που δεν έκανε». Α.ΓΚΡΑΜΣΙ.

Η Ουτοπία θα σας ενημερώνει εγκαίρως για κάθε «μαύρη» Τετάρτη.

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ

ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΚΡΙΣΗ

Τηλέφωνα επικοινωνίας : 6944.270108 - 6978.521693

                                            


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου