Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2016

ΑΥΤΟΓΚΟΛ Ο ''ΦΙΛΟΛΟΓΟΣ''...


Αναδίπλωση

   Επίστεψε ότι εψή- λωσε, ότι εμεγάλωσε και ότι έγινε, έγινε εκτιμηταίος από την τοπική κοινωνία και τον περίγυρό του.   Επίστεψε ότι η προσωρινότητά του ως ‘’Προέδρου’’, τον έκανε αποδεκτό και βεβαίως σοφότερον έναντι των άλλων, σε σημείο μάλιστα να θεωρεί ότι οι πάσης φύσεως ‘’παπαρδέλες’’ του και οι γραπτές απόψεις του περί τον εποφθαλμιώντα αυτόν και το έργο του υπόκοσμο, θα πρέπει να είναι ‘’ευαγγέλιο’’ για τους αδαείς (κατά την εκτίμησή του) φιλάθλους της περιοχής μας.
  ''Εμετικό''  εχαρακτήρισε η Διοίκηση του ‘’Α.Σ. Αστέρας Ιτέας’’ το λιβελογράφημά του για την δήθεν ‘’εγκληματική οργάνωση’’ , η οποία δρά στην περιοχή μας και η οποία στρέφεται εναντίον της ομάδος του ‘’Φωκικού’’. Δηλαδή, πτυχιούχος μωρότητα...
   Όταν όμως αντελήφθη το μέγεθος της ...ευφυΐας του, προσέτρεξε στο ...αφεντικό του και εζήτησε την παρέμβασή του προκειμένου να εκτονωθεί η κατάσταση, την οποίαν ο ίδιος εδημιούργησε. Και η παράκλησή του εισακούσθη : Συνάντηση στο γραφείο του Δημάρχου σε μηδέν χρόνο και κοινή ανακοίνωση για το πόσο λάθος ...εκαταλάβαμε όλοι μας!

  Είναι προς τιμήν των ανθρώπων του ‘’Αστέρα Ιτέας’’, οι οποίοι δεν απαίτησαν την δημόσια συγνώμη από τον φερόμενο έως και πρόεδρο του ‘’Φωκικού’’, μια και οι υπόλοιπες ιδιότητές του (Φιλόλογος, Αρχαιολόγος, Δημοσιογράφος, Ιδιοκτήτης ΜΜΕ, Σύμβουλος του Δημάρχου και επίσημος εκπρόσωπος της ...Εφημερίδος της Κυβερνήσεως στον Νομό Φωκίδος), δεν έχουν καμία σχέση με το ποδόσφαιρο. Έχουν σχέση όμως με την αξιοπιστία του ατόμου και οι οποίες ιδιότητες έχουν εκ των πραγμάτων σχέση με την πολιτική, πολιτιστική και κοινωνική του παρουσία, στην εντός του Νομού και του Δήμου, καθημερινότητά μας.

Το να παραιτηθεί από πρόεδρος του ‘’Φωκικού’’, θα ήταν ηθικόν. Γιατί ταυτίζει την ιστορική ομάδα με τις ενέργειές του και τον εαυτό του. Κι αυτό είναι άδικο για του φιλάθλους, τους αθλητές και τους παράγοντες της ομάδος.

Παραθέτουμε την κοινή ανακοίνωση των δυο προέδρων των ομάδων, συμφωνώντας και υπογραμμίζοντας ένα σημείο :

’...αλλά πάντα μακριά από φανατισμούς και ακρότητες,.. ...σε μια τοπική κοινωνία που από καιρό έχει αφήσει πίσω της μικρο-τοπικισμούς και τεχνητούς διαχωρισμούς.’’

*****************************
Α.Σ. ΑΣΤΗΡ ΙΤΕΑΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Οι πρόεδροι των Δ.Σ. των αθλητικών σωματείων Φωκικός και Αστέρας Ιτέας συναντήθηκαν σήμερα, Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου 2016, προκειμένου να πετύχουν την εκτόνωση της κατάστασης έντασης που δημιουργήθηκε τις τελευταίες ημέρες μεταξύ των δύο ποδοσφαιρικών ομάδων και να ανανεώσουν τους δεσμούς φιλίας και αδελφοσύνης μεταξύ τους.
Από κοινού και οι δύο πρόεδροι δηλώνουν ότι επιθυμούν να ξεπεραστούν οι όποιες παρεξηγήσεις των τελευταίων ημερών, ότι υπάρχει απόλυτη εκτίμηση στο προσωπικό ήθος των μελών και των δύο διοικήσεων και ουδεμία σκιά μπορεί, ούτε επιτρέπεται να βαραίνει τις διαπροσωπικές σχέσεις αυτών, όντας οι ίδιοι στο σύνολό τους αναγνωρισμένες προσωπικότητες της τοπικής μας κοινωνίας, τυχόν δε ατυχείς χαρακτηρισμοί στις εκδοθείσες ανακοινώσεις σε καμία περίπτωση δεν αντιστοιχούν στα πρόσωπα των διοικήσεων, των προπονητών και των αθλητών, που είναι όλα ευυπόληπτα και εξαιρετικά αγαπητά στον τόπο μας.
Επί του συγκεκριμένου περιστατικού που σκίασε τις σχέσεις των δύο ομάδων το τελευταίο διήμερο, δόθηκαν αμοιβαίες εξηγήσεις και υπήρξε δέσμευση για ανοιχτή γραμμή επικοινωνίας, ώστε στο εξής να αποφεύγονται δυσάρεστες καταστάσεις και παρεξηγήσεις.
Οι πρόεδροι των ομάδων καλούν τους φιλάθλους και των δύο σωματείων να στηρίξουν την προσπάθεια των ομάδων τους με την αγάπη τους, αλλά πάντα μακριά από φανατισμούς και ακρότητες, αναλογιζόμενοι τους πολλαπλούς δεσμούς που συνδέουν τα δύο ιστορικά σωματεία της Φωκίδας, τα οποία στην πραγματικότητα δεν έχουν τίποτα να χωρίσουν, αλλά αντίθετα αγωνίζονται για τον ίδιο ευγενή στόχο του ερασιτεχνικού αθλητισμού, σε μια τοπική κοινωνία που από καιρό έχει αφήσει πίσω της μικρο-τοπικισμούς και τεχνητούς διαχωρισμούς.
--------------------------------------------------------------------------------------
ΟΙ ΠΡΟΕΔΡΟΙ
Ηλίας Τσίγκας Γιώργος Σταύρου


1 σχόλιο:

  1. Θλίβομαι για τη κατάντια και του ΦΩΚΙΚΟΥ ,αλλά και του ΔΗΜΟΥ ΔΕΛΦΩΝ!
    Κατάντησαν να είναι της ΓΚΑΦΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΦΑΠΑΣ!
    Μας προσβάλουν ,καθημερινά, με τις συμπεριφορές τους και την ανικανότητά τους.
    Πρέπει να πουν ,τουλάχιστον, μια ΔΗΜΟΣΙΑ ΣΥΓΝΩΜΗ στο κόσμο του ΑΣΤΕΡΑ και του ΦΩΚΙΚΟΥ.Το κυριότερο όμως είναι να ζητήσουν ΣΥΓΝΩΜΗ από το Κώστα το Λίβα,έναν ΑΔΑΜΑΝΤΑ κυριολεκτικά του ποδοσφαίρου και της κοινωνίας.


    ΑπάντησηΔιαγραφή