Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου 2016

''ΘΕΑΤΡΟ ΣΚΙΩΝ'' ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΘΕΑΤΡΟΥ ΙΤΕΑΣ...

Συζήτηση;...

   Το ανακύψαν θέμα-πρόβλημα με την Πλατεία Θεάτρου της Ιτέας, μετά από αυτήν την ανομολόγητη απόφαση του Εφετείου Λαμίας, αναλαμβάνει εκ των υστέρων, να ''ψηλαφίσει'' το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Δελφών στην αυριανή του συνεδρίαση.  Και αυτό γίνεται μετά από κινητοποίηση των περιοίκων της Πλατείας, την συζήτηση η οποία προηγήθηκε στο Τοπικό Συμβούλιο της Ιτέας και την τεκμηριωμένη επιστολή-αίτημα του Τοπικού Συμβούλου Αναστασίου Μέγκου.  Στην οποία επιστολή,
μετά από την αναλυτική παρουσίαση της ιστορικής εξελίξεως του θέματος, γίνεται λόγος για ευθύνες όσον αφορά τους χειρισμούς του προβλήματος από κάποιους ''αρμοδίους'' και για τους οποίους ζητείται ο καταλογισμός και ο επιμερισμός των όποιων ευθυνών προκύψουν, μετά από έλεγχο του Δήμου.

  Αύριο λοιπόν, το Δημοτικό Συμβούλιο θα ενημερωθεί για το θέμα της Πλατείας Θεάτρου και θα πρέπει να αποφασίσει για δυο πράγματα :

1.  Με ποιόν τρόπο και ποια στρατηγική πλέον, θα αποσοβηθεί η διαφαινόμενη ήττα του Δήμου και των περιοίκων στον Άρειο Πάγο, όπου και έχουν προσφύγει και
2.  Η αναζήτηση ευθυνών, σε πρόσωπα και Υπηρεσίες, οι οποίοι με τον τρόπο τους, εδημιούργησαν, αν όχι επεδίωξαν, αυτό το έγκλημα σε βάρος της πόλεως.

  Και αναφέρουμε ''διαφαινόμενη ήττα'', διότι και ενώ επρόκειτο να συνεδριάσει για το θέμα, ένα τμήμα του Αρείου Πάγου στις 3-2-2016, έγινε γνωστή η πρόταση του εισηγητή του θέματος στο Δικαστήριο, με την οποία αναγνωρίζεται η ορθότητα της αποφάσεως του Εφετείου Λαμίας!...  
Δηλαδή, αναγνωρίζεται το ορθόν της επιβολής από το Εφετείο της αποζημιώσεως ύψους περίπου 2 εκ. ευρώ στον Δήμο Δελφών και τους περιοίκους της Πλατείας και την απόδοσή της στους κληρονόμους της οικογένειας Παπαθανασίου!...

   Το Δικαστήριο όμως, λόγω των συνεχιζομένων απεργιών των Δικηγόρων, ανέβαλε την εκδίκαση της υποθέσεως για τον Νοέμβριο 2016.

Και τώρα, το Δημοτικό Συμβούλιο, επιτέλους ασχολείται με το θέμα, καθ' όσον, στην περίπτωση τελεσιδικίας αυτής της αποφάσεως, ούτε λίγο ούτε πολύ, μόνον ο Δήμος, θα πρέπει να καταβάλει στους κληρονόμους της οικογενείας  Παπαθανασίου, περί τις 800.000 ευρώ!... Και όλοι οι υπόλοιποι (40 περίπου περίοικοι), τα υπόλοιπα 1.200.000 ευρώ...

   Εμείς, θα επιμείνουμε στο ότι, θα πρέπει να εντοπισθούν όλοι όσοι ''συνέπραξαν'' σε αυτό το ''θέατρο σκιών'' σε βάρος της πόλεως, να τους καταλογισθούν οι όποιες ευθύνες τους αναλογούν και να πληρώσουν αυτοί το τίμημα και το κόστος αυτής της θλιβερής ιστορίας.

  Θα υπενθυμίσουμε μόνον ότι :
-  Μετά από την παρέλευση 20 ετών από την Α' Πράξη Αναλογισμού από την τότε Πολεοδομία (1962 έως 1982), οι φερόμενοι ως διεκδικητές της πλατείας (κληρονόμοι οικογένειας Παπαθανασίου),  δεν κατάφεραν τελικά να προσκομίσουν τίτλους ιδιοκτησίας για την συγκεκριμένη έκταση.  Έτσι η και τυπική αποβολή τους από την πλατεία, ετελεσιδίκησε.
-  Όταν το 1995, η τότε Πολεοδομία επανήλθε με νέα Πράξη Αναλογισμού παρ' ότι αυτό δεν επιτρεπόταν εκ του Νόμου, ο τότε Δήμος Ιτέας, δεν αντέδρασε.
-  Όταν το 2000 περίπου, με αφορμή την σύνταξη του Εθνικού Κτηματολογίου, οι κληρονόμοι ενέγραψαν στο Υποθηκοφυλάκειο Ιτέας την πλατεία στο όνομά τους, ο τότε Δήμος Ιτέας, δεν αντέδρασε.
-- Όταν επροσπάθησε (;) ο τότε Δήμος Ιτέας, εκπροθέσμως όμως να αντιδράσει, ήταν πλέον αργά.  Και η κατά τον Μάρτιο του 2003 κατατεθείσα Προσφυγή του κατά της εγγραφής των διεκδικητών της πλατείας στο Υποθηκοφυλάκειο, έγινε μάλλον για τα μάτια του κόσμου.

   Υπάρχουν κάποια γνωστά ονόματα, τα οποία εμφανίζονται σε θέσεις ευθύνης, σε θέσεις εξουσίας, σε θέσεις-κλειδιά τρόπον τινά, καθ' όλο αυτό το χρονικό διάστημα από το 1994 έως και το 2014.  Οι ενέργειες ή οι αβλεψίες των οποίων, οδήγησαν την πόλη σε αυτήν την κατάσταση.  Και το Δημοτικό Συμβούλιο, καλείται να ζητήσει την διερεύνηση της υποθέσεως και να ονομασθούν σε πρώτο στάδιο, οι πρωταγωνιστές σε αυτό το ''Θέτρο Σκιών''.
Και αυτό ωσάν αρχή.  Γιατί, για την συνέχεια, θα υπάρξει και η κάθαρση...

5 σχόλια:

  1. Ο Δήμος Δελφών δεν πλήττεται από την αλήθεια αλλά από την τήρηση πολιτικών συγκάλυψης σκανδάλων που μόλυναν και μολύνουν τον ιστορικό του ρόλο.
    Ευθύνη του Δήμου και κύρια του Δημάρχου, ως διευθυντή της Δημοτικής Πολιτικής Ορχήστρας , είναι να μην επιτρέψει τον εκφυλισμό των ιστορικών ιδεών του Δήμου μας, μέσω της συγκάλυψης των παράνομων πράξεων παλαιών και σημερινών συνεργατών της Δημοτικής Αρχής.
    Κύριε Δήμαρχε σφάλετε και σφάλετε δραματικά, δείχνοντας ότι δεν έχετε αντιληφθεί ότι ο ιστορικός ρόλος των Δελφών, δεν μπορεί να έχει επαφή ούτε καν οπτική επαφή, με το παλαιοκομματικό σύστημα που τον οδήγησε στην σημερινή απαξιωμένη θέση.
    Προσπαθείτε μέσω επικοινωνιακών παιχνιδιών (Forum, Πολιτιστική Πρωτεύουσα κλπ) να ξεπλύνετε τις λάσπες που έχουν βρομίσει και εισχωρήσει στο πετσί του ιστορικού μας Δήμου.
    Οι Δελφικές αξίες δεν έχουν ανάγκη από κάπηλους υποστηρικτές, που με επικοινωνιακά τερτίπια επιδιώκουν να επισκιάσουν τα σκάνδαλα όσων τα διέπραξαν εις βάρος των ίδιων των αξιών αυτών.
    Σταματήστε, επιτέλους, να υποστηρίζεται αυτούς που επί χρόνια έθαψαν την Δελφική ιδέα. Αναδείξατε την αλήθεια και να είστε σίγουροι ότι οι πολίτες των Δελφών θα σταθούν δίπλα σας.
    Στην αντίθετη περίπτωση να είστε βέβαιοι ότι δεν θα καταφέρετε να παρασύρεται τον λαό των Δελφών, στον δρόμο της καπηλείας της Δελφικής Ιδέας, διότι δεν θα δεχτούν να αμαυρώσουν την μεγάλη αυτή ιδέα, στον Βωμό της πολιτικής εκμετάλλευσης και αμαύρωσης της χρυσής ιστορίας του τόπου μας, προκειμένου να υποστηριχτούν τοπικά και ευρύτερα μικροπολιτικά συμφέροντα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αγαπητέ Επίκουρε, ένα ερώτημα προς διερεύνηση:
    Όταν το 2000 ,περίπου όταν η βπόλη της Ιτιάς μέσω της Κτηματολόγιο Α.Ε. συνέτασε το δικό της Κτηματολόγιο και οι
    κληρονομοι ενέγραψαν τη πλατεία-ως διεκδικούμενη ιδιοκτησία - στο όνομά τους, Ο ΤΟΤΕ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΕΚΑΝΕ ΕΝΣΤΑΣΗ Ή ΟΧΙ;

    Δάσκαλος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εντός του διαστήματος των 3 μηνών, μετά από την καταληκτική ημερομηνία των δηλώσεων, οπότε και είχε το δικαίωμα (υποχρέωση) να κάνει ένσταση, ο τότε Δήμος Ιτέας (μέσω του Δημάρχου του εννοείται), ΔΕΝ κατέθεσε ένσταση κατά της εγγραφής των κληρονόμων στο Υποθηκοφυλάκειο. Κατέθεσε Προσφυγή αργότερα, το 2003, εκπροθέσμως βεβαίως. Το δε όνομα του τότε Δημάρχου και το 1995 ότε και εξεκίνησε παρανόμως η Β' Πράξη Αναλογισμού, όπως και το 2000, όταν έγινε η εγγραφή στο Υποθηκοφυλάκειο, είναι γνωστό και όχι απόρρητο.

      Διαγραφή
    2. Η κ. Τσακίρη το έτος 2000 αν δεν απατώμαι ήταν Δημτική Σύμβουλος του Δήμου Ιτέας.Και μάλιστα της πλειοψηφίας. Γιατί αποκρύπτεται επιμελώς αυτό; Τότε η κ. Πρόεδρος γιατί δεν παρενέβη ως είχε υποχρέωση; Τώρα παρουσιάζεται βασιλικότερη του βασιλέως;

      Διαγραφή
  3. Αριστείδης Ηλ.Παπαλαίος14 Φεβρουαρίου 2016 στις 6:33 μ.μ.

    Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή