Τρίτη 23 Φεβρουαρίου 2016

ΕΝΑ ΜΙΚΡΟ ΘΑΥΜΑ ΣΥΝΤΕΛΕΙΤΑΙ ΣΤΟ ΓΑΛΑΞΕΙΔΙ : Η ΘΑΛΑΣΣΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ...''ΜΑΒΙΑ''!


Ο Πολιτισμός, στο αποκορύφωμά του...

   Μετά από τόσες καταγγελίες, τόσα άρθρα και συζητήσεις, τόσες αυτοψίες και τόσες ''πρωτοβουλίες'' υπευθύνων, ο Βιολογικός Καθαρισμός της πόλεως του Γαλαξειδίου, αρνείται να λειτουργήσει από μόνος του!...  Για αυτό και μια προσφιλής Διεύθυνση του Δήμου Δελφών, το πήρε ''απάνω'' της το θέμα και ανέθεσε σε μια τεχνική και (εξυπακούεται) πεπειραμένη και με τεχνογνωσία γύρω από το θέμα εταιρεία, να ''καθαρίσει'' τον ΒΙΟΚΑ Γαλαξειδίου.

  Έτσι και έγινε.  Διότι, καλοκαίρι έρχεται, παραθεριστές αναμένονται, Γαλάζιες Σημαίες υπάρχουν στην περιοχή, δεν θα ήταν δυνατόν το ιστορικό και γραφικό Γαλαξείδι, να αφεθεί ως έρμαιο στο πέλαγος των συσσωρευμένων αστοχιών στην λειτουργία του ΒΙΟΚΑ, καθώς και των λυμάτων του.
  Βεβαίως, υπάρχει και το θέμα του περιβάλλοντος και πρωτίστως το θέμα της προστασίας της υγείας των κατοίκων από την αθρόα τοποθέτηση των λυμάτων της πόλεως, σε υπαίθρια τοποθεσία.

  Ο καλός εργολάβος λοιπόν, θέτοντας σε εφαρμογή το σχέδιό του για την τακτοποίηση και σωστή επαναλειτουργία του ΒΙΟΚΑ, εχρησιμοποίησε τις γνώσεις του και την σύγχρονη τεχνολογία προκειμένου, κατ' αρχάς να αδειάσει τις μη λειτουργούσες δεξαμενές, από τα συσσωρευμένα λύματα.  Έτσι, τοποθέτησε μηχανισμό αντλήσεως των υπολοίπων από τις δεξαμενές, αλλά μη έχοντας, ούτε την δυνατότητα αποθηκεύσεων των αντλουμένων λυμάτων, ούτε και (την άδεια;) της μεταφοράς τους κάπου αλλού, εθεώρησε σκόπιμο, πρέπον και ακίνδυνο, το να τα σκορπίσει στον περιβάλλοντα χώρο, επάνω στους βράχους.  Και αυτό έκανε!
Απομόνωσε την είσοδο και τον χώρο (ενδεχομένως για το ''κακό'' το μάτι) και επιδόθηκε απρόσκοπτα στο έργο του.

   Για κακή του τύχη όμως, έγινε αντιληπτό το ''έργο'' του.  Ειδοποιήθηκε το Λιμεναρχείο Γαλαξειδίου, το οποίο όμως αδυνατώντας (νομικά) να παραβιάσει την κλειστή είσοδο στον ΒΙΟΚΑ, εχρησιμοποίησε (δανεικό) πλωτό μέσο και προσέγγισε την περιοχή από θαλάσσης.  Το θέαμα το οποίο αντίκρυσε ο Λιμενάρχης, μερικώς περιγράφεται στις φωτογραφίες.  Απουσιάζει το μέγεθος της ζημίας στο περιβάλλον, η οσμή και το ''μαβί'' χρώμα της σε εκείνο το σημείο θαλάσσης.

  Μηνύσεις, αυτόφωρα και καταγγελίες, εννοείται ότι έλαβαν χώρα, αφήνοντας εκτεθειμένους Αιρετούς, Υπηρεσίες και Διευθύνσεις του Δήμου Δελφών.  Και βεβαίως, ανυπεράσπιστο το Γαλαξείδι, με παράταση της προβληματικής καταστάσεως την οποία βιώνει.

  Δεν είμαστε εμείς, αυτοί οι οποίοι θα αποδώσουν ευθύνες.  Ελπίζουμε όμως να μην ενταχθούμε κι εμείς ως blog, στο ''club'' όπως επιμένει ο Δήμαρχος, των εκ των έσω υπονομευτών της διεκδικήσεως της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης για το 2021.  Με το αιτιολογικό του ότι δεν προστατεύουμε την προς τα έξω  εικόνα του Δήμου Δελφών, αποσιωπώντας τα ''ευρήματα'' στον ΒΙΟΚΑ Γαλαξειδίου.
Ο αείμνηστος χρονογράφος Δημήτριος Ψαθάς, σε ένα θεατρικό του έργο, περιέγραφε μια φαντασιόπληκτη κυρία, της οποίας το μέλημα δεν ήταν εάν το σπίτι της ήταν βρώμικο κι απεριποίητο, αλλά το εάν ήταν φανταχτερά τα φτερά στο καπέλο της.


4 σχόλια:

  1. ΣΚ..ΤΑ ΕΔΩ, ΣΚ..ΑΤΑ ΕΚΕΙ, ΣΚ..ΤΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΕΡΑ..
    ΣΤΑ ΣΚ..ΤΑ ΝΑ ΠΕΣΕΙΣ,
    ΑΠΟ ΤΑ ΣΚ..ΤΑ ΝΑ ΣΗΚΩΘΕΙΣ..
    ΚΑΙ ΣΤΑ ΣΚ..ΤΑ ΝΑ ΠΕΣΕΙΣ !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ασχοληθείτε με τον βούρκο σας γιατί εσείς μπαίνετε μέσα και με το κεφάλι.
    Αφήστε το Γαλαξειδάκι και πιάστε την ευθεία σας που έχετε να μας δείξετε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ωραία ελευθερία λόγου έχεις.
    να κλέβεις άρθρα ξέρεις μόνο.
    είσαι για γέλια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή