Τρίτη 1 Σεπτεμβρίου 2015

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΩΝ ΙΤΕΑΣ : ΤΡΑΓΟΥΔΩΝΤΑΣ ΤΙΣ ΑΝΑΜΝΗΣΕΙΣ


Ένα όμορφο μουσικό ταξείδι

  Ο Σύλλογος της αλησμόνητης Πατρίδος, ο Σύλλογος-Κιβωτός του πολιτιστικού μεγαλείου και του ανείπωτου πόνου από τον ξεριζωμό, ο ''δικός'' μας ο Σύλλογος των ελκόντων την καταγωγή από την Μικρά Ασία, διοργανώνει ένα μουσικό ταξείδι την Παρασκευή 4 Σεπτεμβρίου 2015 στην Μαρίνα Ιτέας.

  Είναι οι ημέρες δύσκολες, είναι οι μνήμες ''αλαφιασμένες'' καθώς σαν ετούτες τις ημέρες, εχάνοταν το 1922 η μισή πατρίδα, υποδουλωνόταν η μισή Ελλάδα.  Γονάτιζε ο ελληνικός πολιτισμός κι έβαζε τα χέρια στο πρόσωπό του για να μην θωρεί το αίμα, ο ''ανθρωπισμός'' της Δύσεως. 
 
Σαν ετούτες τις ημέρες, εξεριζωνόταν η παιδεία, οι τέχνες και ο πολιτισμός από την Μικρά Ασία και στην θέση των ''εθρονιαζόταν'' η βία, ο βανδαλισμός και το αιματοβαμμένο μαχαίρι ενός στρατού, του οποίου το οποιοδήποτε ίχνος επί του χάρτου, ήταν κηλίδες αίματος και χαλάσματα.

  Ετούτες τις ημέρες τις δύσκολες, με την Σμύρνη να ''στοιχειώνει'' το μυαλό μας και την προσφυγιά να μην λησμονείται, παρ' ότι 4 γενιές μετρούν από τότε, ο Σύλλογος Μικρασιατών Ιτέας, προσπαθεί, τουλάχιστον τα μέλη του (κι είναι πολλά), να έχουν ακούσματα από εκείνην την υπέροχη και χαμένη πατρίδα.  
Ένα μουσικό ταξείδι λοιπόν στο οποίο το Δ.Σ. του Συλλόγου, μας προσκαλεί όλους, για να ακούσουμε Μικρασιατικά και Ρεμπέτικα τραγούδια από το μουσικό σχήμα ''Ραστωδία'' του Βόλου.   

Την Παρασκευή 4 Σεπτεμβρίου 2015 και ώρα 21:00' στην Μαρίνα Ιτέας.

Το εισιτήριο είναι συμβολικό, μόνον 3 ευρώ/άτομο και αυτό μόνον και μόνον για να καλυφθούν εν μέρει τα έξοδα της εκδηλώσεως.
Να είμαστε όλοι εκεί! 




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου