Τετάρτη 2 Σεπτεμβρίου 2015

ΜΕ ΑΓΕΡΑΣΤΗ ΘΕΛΗΣΗ ΓΙΑ ΖΩΗ!...


Το Κόσμημα της Ιτέας

''Γραμματικοπούλειον-Μπάλειον-Τρίγκειον Θεραπευτήριο Χρονίων Παθήσεων''.  
Μια τεράστια αγκαλιά ζωής μέσα στην πόλη μας.  Μια καλο-οργανωμένη Κυψέλη περιθάλψεως ανθρώπων και ταυτόχρονα ένα χρηστό Ίδρυμα παραγωγής ελπίδος και αγάπης.  Ελπίδος για αξιοπρεπή μακροημέρευση των τροφίμων του και αγάπης για την ίδια την ζωή.


  Είναι εκπληκτικό το πόσο αρμονικά και απερίσπαστα είναι συνδεδεμένοι το σύνολο του προσωπικού, με τους τροφίμους του Ιδρύματος!  Είναι εξαιρετικό το πώς έχουν καταφέρει αυτοί οι άνθρωποι-εργαζόμενοι εκεί, να εμφυσήσουν στους κουρασμένους συνανθρώπους μας οι οποίοι στεγάζονται εκεί, τόσην ελπίδα και διάθεση για την ζωή.

  Θα ήταν δυνατόν να αναφέρουμε σωρεία περιστατικών και καθημερινότητες όλων όσων συν-βιώνουν μέσα στο Θεραπευτήριο, τα οποία να επιβεβαιώνουν τα παραπάνω γραφέντα.  Τόσον από περιγραφές τρίτων, όσον και από προσωπικές μας εμπειρίες.  Αλλά δεν υπάρχει λόγος.  Οι πάντες γνωρίζουν για το ξεχείλισμα της αγάπης και για την ποιότητα της φροντίδος ανάμεσα σε εκείνους τους τοίχους του κτηρίου, επί της οδού Χαρ. Τρικούπη.  Και αυτό δεν είναι υπερβολή.
  Θα πρέπει όμως να αναφερθούμε στην ενέργεια την οποίαν εκπέμπουν οι τρόφιμοι του Ιδρύματος και στην ευχαρίστηση της δημιουργίας η οποία αποτυπώνεται στις εικαστικές τους ανησυχίες!...  Ναί, τα ''γερόντια'' εκεί μέσα δημιουργούν εικαστικά!...


  Είχαμε την τύχη να θαυμάσουμε τα αποτελέσματα από αυτήν την δραστηριότητα  των συγκεκριμένων ανθρώπων, κατά την διάρκεια του 3ου Φεστιβάλ Δημιουργών στην Κίρρα, το διήμερο 8 & 9 Αυγούστου 2015.  Και δεν φανταζόμαστε ότι υπάρχει άνθρωπος ο οποίος να μην αισθανθεί τουλάχιστον ...άβολα, όταν παρατηρεί ένα ψάθινο στεφάνι, διακοσμημένο από μια γιαγιά-τρόφιμο του Ιδρύματος!...

  Είχαμε την τύχη να γνωρίσουμε μερικούς από αυτούς τους ανθρώπους.  Και την χαρά να αντιληφθούμε ιδίοις όμμασι, τον τρόπο παραινέσεώς των από το προσωπικό, για την μη εγκατάλειψη της ζωής.  Ειδικά από την Κοινωνική Λειτουργό κυρία Βούλα Γκολφάκη.

   Παραθέτουμε ένα μικρό φωτογραφικό δείγμα από την εκδήλωση στην Κίρρα, ευχόμενοι, το παραγόμενο έργο και από τις δυο πλευρές στο Ίδρυμα, να μην τελειώσει ποτέ.
Καλή δύναμη, σε όλους εκεί!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου