Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου 2015

ΔΗΜΟΣ ΔΕΛΦΩΝ : ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΑ ΠΛΕΟΝ ΤΑ ΑΝΕΠΕΞΕΡΓΑΣΤΑ ΛΥΜΑΤΑ ΤΩΝ ΦΥΛΑΚΩΝ ΜΑΛΑΝΔΡΙΝΟΥ.


                              ΑΜΦΙΣΣΑ, 09.09.2015

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ   
ΝΟΜΟΣ ΦΩΚΙΔΑΣ
ΔΗΜΟΣ ΔΕΛΦΩΝ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Διεύθυνση: Πλατεία Κεχαγιά
Τ.Κ. : 331 00 Άμφισσα
Τηλέφωνο: 2265350027
FAX: 2265350021

Α.Δ.Τ.: 44/2015
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


ΘΕΜΑ: Αναστολή υποδοχής λυμάτων από τις Φυλακές Μαλανδρίνου σε όλους τους Βιο.Κα. του Δήμου Δελφών.


Ο Δήμος Δελφών αναστέλλει από σήμερα την υποδοχή λυμάτων από τις Φυλακές Μαλανδρίνου, τόσο στο Βιολογικό Καθαρισμό Άμφισσας, όσο και σε όλους τους Βιο.Κα. του Δήμου.
Προηγήθηκε μια μακρά περίοδος μεγάλης υπομονής και ανοχής κατά την οποία έχουμε προβεί σε δεκάδες γραπτές, προφορικές και τηλεφωνικές παρεμβάσεις, προκειμένου η «ΘΕΜΙΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ» (νυν «ΚΤΙΡΙΑΚΕΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ Α.Ε.»), αλλά και το Υπουργείο Δικαιοσύνης να εκπληρώσουν τις οφειλόμενες υποχρεώσεις τους.
Ωστόσο, καθ’ όλο αυτό το διάστημα δεν κατέστη εφικτό, παρά τις επίμονες δικές μας προσπάθειες, να υπογραφεί σύμβαση για την ομαλή διάθεση των λυμάτων στο ΒΙΟ.ΚΑ. Άμφισσας, ούτε καν να εξοφληθούν οφειλές που πλέον ξεπερνούν τους δώδεκα μήνες απόθεσης λυμάτων και ανέρχονται σε πολλές δεκάδες χιλιάδες ευρώ.
Ο βασικός λόγος που μέχρι σήμερα ανεχτήκαμε τη μεταφορά των λυμάτων, ήταν προκειμένου να μη δημιουργήσουμε τεράστιο περιβαλλοντικό πρόβλημα σε περιοχές του Νομού μας.
Από αύριο το πρωί οι αρμόδιοι φορείς είναι υποχρεωμένοι να ενημερώσουν υπεύθυνα τους συμπολίτες μας για το πού μεταφέρονται πλέον και εναποτίθενται οι χιλιάδες τόνοι λυμάτων, που παράγονται κάθε μήνα από τις φυλακές Μαλανδρίνου και τα οποία, όπως πολύ καλά γνωρίζουμε, δεν είναι καθόλου επεξεργασμένα, όπως θεωρητικά προβλέπεται, αλλά αντίθετα είναι ανεπεξέργαστα, συνεπώς άκρως ρυπογόνα και επικίνδυνα.

-------------------------------------------------------------------------------------------------
Γραφείο Τύπου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου