Δευτέρα 20 Απριλίου 2015

ΣΧΟΑΠ ΓΑΛΑΞΕΙΔΙΟΥ : ΑΚΟΥΕΙ Η ΙΤΕΑ;...


Έχει ο καιρός γυρίσματα...

   Προ ολίγων ημερών, ενεφανίσθη στο Γαλαξείδι και επεριφέρετο από Τοπικού Συμβούλου σε Τοπικόν Σύμβουλο, ένα έγγραφο δίκην αποφάσεως του Τοπικού Συμβουλίου της πόλεως και εζητείτο η δια της υπογραφής συγκατάνευση των Συμβούλων, σε κάποιες συμπληρώσεις-αλλαγές προηγουμένης αποφάσεως του Τοπικού Συμβουλίου.
  Οι τροποποιήσεις οι οποίες επεριγράφοντο, είχαν σχέση με το Β1 στάδιο του ΣΧΟΑΠ της Κοινότητος Γαλαξειδίου και σύμφωνα με τον περιφέροντα το έγγραφο, το θέμα ήταν τυπικό και βιαστικό και προκειμένου να μην υπάρξει κι άλλη καθυστέρηση με την σύγκληση του Συνεδρίου, επροτιμήθη αυτή η διαδικασία.

  Ένας νεοεκλεγείς όμως Τοπικός Σύμβουλος ο κος Ευθύμιος Λατσούδης , εζήτησε πρώτα από όλα να ενημερωθεί για την προηγούμενη απόφαση του Τοπικού και να συγκρίνει τα ήδη αποφασισμένα με τις προτεινόμενες συμπληρώσεις.  Θέλησε να έχει γνώση δηλαδή, για το τι είναι αυτό για το οποίο του εζητείτο η σύμφωνη γνώμη.

  Η απόφαση έχει παρθεί από τις 9-4-2014 (περίπου 1 μήνα προ των Αυτοδιοικητικών Εκλογών) από την προηγούμενη σύνθεση του Τριμελούς Τοπικού Συμβουλίου  και εστάλη από την τότε Αντιδήμαρχο της Δ.Ε. Γαλαξειδίου Μάρω Τασιού-Γουργουρή προς την Υπηρεσία Δομήσεως του Δήμου Δελφών, 4 (τέσσερεις) μήνες αργότερα, δηλ. στις 5-8-2014 (αρ. πρωτ. 21988) και μόλις 25 ημέρες προ της αναλήψεως των καθηκόντων από την νέα Δημοτική Αρχή.
Να υπενθυμίσουμε εδώ ότι η Μάρω Τασιού-Γουργουρή, κατά την διάρκεια της Δημαρχίας Νικ. Φουσέκη, ήταν η θεματική Αντιδήμαρχος του Δήμου μας για το Τουρισμό.  Και είναι γνωστά τα ταξείδια της για την τουριστική προώθηση του Δήμου Δελφών, για τους νέους τουριστικούς χάρτες τους οποίους ετοίμασε, για τις δηλώσεις της περί των ακτών του Δήμου, για τις αναθέσεις της σε μελετητικά γραφεία, καθώς και για τις ασφαλτοστρώσεις αγροτικών δρόμων οι οποίοι οδηγούσαν σε ακίνητα ιδιοκτησίας της.

   Μετά την ενημέρωσή του για την εν λόγω απόφαση του Τοπικού ο κος Λατσούδης, καταθέτει στην σημερινή Συνεδρίαση του Τοπικού Συμβουλίου Γαλαξειδίου, αίτημα με το οποίο ζητά διευκρινίσεις για τα ήδη αποφασισμένα και για τις προτεινόμενες συμπληρώσεις.

  Θεωρώντας ότι το θέμα αντιμετωπίσεως των ΣΧΟΑΠ (βλέπε Γαλαξείδι & Μαυρολιθάρι) και ΓΠΣ (βλέπε Ιτέα & Δεσφίνα) από την πλευρά της Δημοτικής Αρχής, πέραν της σοβαρότητός του, μας αφορά όλους και άμεσα.  Και επίσης ότι δεν θα πρέπει να είναι υπόθεση μόνον κάποιων Μελετητών και κάποιων Δημοτικών Υπαλλήλων.

   Προς το παρόν, παραθέτουμε 2 αποσπάσματα από την απόφαση του Τοπικού Γαλαξειδίου της 9-4-2014 για να αντιληφθούμε κι εμείς εδώ στην Ιτέα, ότι τα ''πράγματα'' δεν είναι πάντα όπως φαίνονται και ότι ένας στρατηγικός σχεδιασμός, έχει ορίζοντα ...10ετίας!
Εάν στο Γαλαξείδι αποδέχονται ότι είναι δυνατόν (δια προτάσεως του Τοπικού Συμβουλίου), να επιτραπεί η εξορυκτική δραστηριότητα, ή ότι ο συνδυασμός ήλιος-θάλασσα δεν είναι το ''κυρίαρχο'' (όπως και για ολόκληρον τον Δήμο Δελφών!...) και αξιοποιήσιμο τουριστικό στοιχείο, ε, τότε εμείς εδώ στην Ιτέα, ''τι να προσθέσωμεν...''

*********************************************



1 σχόλιο: