Σάββατο 11 Απριλίου 2015

ΙΤΕΑ : Η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΩΝ ΕΠΙΤΑΦΙΩΝ ΤΗΣ ΠΟΛΕΩΣ


Στην Παραλιακή Λεωφόρο
Μ. Παρασκευή 10-4-2015


  Με την προσήκουσα κατάνυξη και ακολουθώντας το τελετουργικό, εκατοντάδες κάτοικοι κι επισκέπτες της Ιτέας, παρακολούθησαν την περιφορά των 3 Επιταφίων της πόλεως, με κορυφαία στιγμή, αυτήν της συναντήσεώς των, στην Παραλιακή Λεωφόρο. 

Ολοστόλιστοι και φωταγωγημένοι και οι τρεις, συνοδευόμενοι από τους ιερείς των τριών Ενοριών, την Φιλαρμονική και τους πιστούς, ετήρησαν για άλλη μια φορά, το εδώ και μερικά έτη έθιμο, αυτό της συναντήσεώς των στην Παραλία, στην αρχή του μώλου.



Όπως πάντα, ο συγχρονισμός της ταυτοχρόνου αφίξεως και των 3 Επιταφίων σε εκείνο το σημείο, ...δεν ήταν ακριβής, με την Ενορία του Αγίου Χαραλάμπους να καθυστερεί (όπως το συνηθίζει...) κατά 3-4 λεπτά της ώρας.  Δηλαδή, δημιουργείται ένα άλλο υπο-έθιμο, εντός του υπάρχοντος...
Και μακάρι να συνεχίσει να τηρείται και να είναι το μοναδικό (ευχάριστο) πρόβλημα στα τόσα άλλα κυκλοφοριακά και μη προβλήματα της πόλεώς μας.
  
Μ. Παρασκευή, 10 Απριλίου 2015.
Μια βραδιά δροσερή, χωρίς την ένταση και την θερμοκρασία του ανέμου των προηγουμένων ωρών και ημερών, με μια πόλη πλημμυρισμένη από επισκέπτες (μέχρι και Κινέζοι τουρίστες υπήρχαν...), με μια ανοιξιάτικη διάθεση φύσεως και ανθρώπων, ενώ όλα πλέον ετοιμάζουν και προμηνύουν τον ερχομό της μεγαλύτερης εορτής της Ρωμιοσύνης : Την Ανάσταση!

Χρόνια Πολλά σε όλους!

(φωτογραφίες : Σωτήρης Κακανάς)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου