Παρασκευή 24 Απριλίου 2015

ΔΥΟ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ (το Β' τιμής ένεκεν) ΜΕΣΑ ΣΕ ΤΡΕΙΣ ΗΜΕΡΕΣ!...

        (The Surrender of Breda - Velasqueth)
Καλώς ήλθατε!...

   Όπως είναι γνωστό, το προγραμμα-τισμένο για τις 22-4-2015 Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Δελφών, ανεβλήθη και θα πραγματοποιηθεί με την ίδια ημερήσια διάταξη, στις 27-4-2015 και ημέρα Δευτέρα.  Των 44(!...)  θεμάτων προς συζήτηση, έχουν αναρτηθεί εχθές στο διαδίκτυο, ακόμη και οι διαθέσιμες εισηγήσεις και παρ' ότι εκείνο το ''ΕΝ ΒΟΥΝΕΝΙΣ'' κυριολεκτικά ''βγάζει μάτια'' (κύριε Λουκά Αναγνωστόπουλε), εν τούτοις υπάρχουν θέματα με αρκετό ενδιαφέρον, όπως ο ερχομός των Μαμαλάκη-Μπαρμπαρήγου για την ''Ρουμελιώτικη Κουζίνα''.  
Βεβαίως οι 4.000 ευρώ για 2 ''παραστάσεις'' σε Ιτέα και Γαλαξείδι,
είναι ολίγον παραπάνω από τις 3.000 ευρώ οι οποίες εδόθησαν για το 3ήμερο των Απόκρεων (Καρναβαλικές Εκδηλώσεις κ.λ.π.) στην Ιτέα.  Είναι όμως ολιγότερες από τις 21.000 ευρώ οι οποίες εχορηγήθησαν για το ''Στοιχιό'' της Χάρμαινας στην Άμφισσα.
   
Το ζητούμενο όμως σήμερα, δεν είναι αυτό.  Απλά ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδος κος Κωνσταντίνος Μπακογιάννης, θα επισκεφθεί την Άμφισσα την Πέμπτη 30-4-2015, καθ' όσον ως γνωστόν, ο Δήμος Δελφών ανήκει στον Νομό Φωκίδος, ο οποίος Νομός, υπάγεται στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδος.  Άρα, έχει το δικαίωμα να μας επισκέπτεται όταν θέλει και να μας ενημερώνει...

Με αφορμή την άφιξη λοιπόν του Περιφερειάρχη, εθεωρήθη πρέπον από την Δημοτική Αρχή, να προγραμματίσει κι άλλο ένα Δημοτικό Συμβούλιο (μετά από 3 ημέρες από το ήδη ανακοινωθέν), προκειμένου να δοθεί η ευκαιρία στον Περιφερειάρχη να ''συναναστραφεί'' με τους Δημοτικούς Συμβούλους του Δήμου μας και να τους ενημερώσει για το νέο ΕΣΠΑ.  Μόνον.

Και για να μην είναι έτσι ''ξεκάρφωτο'' αυτό το Συμβούλιο γνωριμίας κι επαφών του Περιφερειάρχη, εθεωρήθη σκόπιμον πάλι, να εμπλουτισθεί και με άλλα 8 μόλις ''θεματάκια''.  Όπως το υπ' αριθμόν 9, όπου ο Αντιδήμαρχος Δ.Ε. Δεσφίνας, θα εισηγηθεί την παραχώρηση χρήσεως της παραλίας του Αγίου Μηνά.  Μόλις 3 ημέρες μετά από το προγραμματισμένο, αλλά όχι ακόμη πραγματοποιημένο Δημοτικό Συμβούλιο...

   Για το θέμα της υποβολής υποψηφιότητος (ποιάς πόλεως;) για την Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης του 2021, καλύτερα να μην αναφαίρουμε τίποτε.  Γιατί, εάν το μάθουν τα άκαυτα ελαιόδενδρα, θα μαραζώσουν από τον άνυδρο καϋμό τους...  Θα ''στοιχιώσουν'' τα ιερά λείψανα του Ησαΐα και του Πανουργιά κι η Πυθία θα χρησμοδοτήσει να κλείσουν τα Κοινωνικά Παντοπωλεία στους Δελφούς...

''Όταν τες θύρες κουρταλεί η χρειά'' (όπως λέγει ο Σολωμός)
δεν είναι δυνατόν να συμπεριφέρεσαι ως  ''μαντάμ Σουσού'' (όπως λέγει ο Ψαθάς)... 

**********************************************



ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                                   Άμφισσα 24 / 04 /2015
ΝΟΜΟΣ ΦΩΚΙΔΑΣ ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
ΔΗΜΟΣ ΔΕΛΦΩΝ
ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
___
Αρ. πρωτ. 9289
ΠΡΟΣ: 1) κ. Δήμαρχο Δελφών, 2) κ.κ. Δημοτικούς Συμβούλους Δήμου Δελφών, 3) κ.κ. Προέδρους Συμβουλίων Δημοτικών Κοινοτήτων και Τοπικών Κοινοτήτων & Εκπροσώπους Τοπικών Κοινοτήτων Δήμου Δελφών.
4)Υπαλλήλους Δήμου, εισηγητές θεμάτων
ΚΟΙΝ.: α) Βουλευτή Φωκίδας, κ. Ηλ.Κωστοπαναγιώτου, β) Αντιπεριφερειάρχη Φωκίδας, κ. Κων/νο Μίχο, γ) Γεν. Γραμματέα Δήμου, δ)ΜΜΕ

Παρακαλούμε όπως στις 30 Απριλίου 2015, ημέρα Πέμπτη και ώρα 19.00΄ προσέλθετε στην Άμφισσα και στην ισόγεια αίθουσα του ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΑΜΦΙΣΣΑΣ, πλατεία Ησαϊα, σε δημόσια συνεδρίαση, με θέματα:

  1. Ενημέρωση του Δημοτικού Συμβουλίου για το νέο ΕΣΠΑ, από τον Περιφερειάρχη κ. Κωνσταντίνο Μπακογιάννη.
  2. Λήψη απόφασης περί υποβολής υποψηφιότητας για πολιτιστική πρωτεύουσα της Ευρώπης το έτος 2021. (Εισηγητής: κ. Δήμαρχος).
  3. Μεταβίβαση αρμοδιοτήτων προς τα Τοπικά Συμβούλια και τους Εκπροσώπους των Κοινοτήτων του Δήμου Δελφών κατά τα άρθρα 83 και 84 του Ν.3852/2010. (Εισηγητής: κ. Δήμαρχος).
  4. Λήψη απόφασης περί υποβολής αιτήματος προς το Δασαρχείο τροποποίησης των όρων υλοτομίας για το έτος 2015. (Εισηγητής: κ. Δήμαρχος).
  5. Έγκριση 1ου ΑΠΕ – 1ης συμπληρωματικής σύμβασης & 1ου ΠΚΝΤΜΕ του έργου ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΟΙΚΙΑΣ ΠΑΝΟΥΡΓΙΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΣΕ ΚΕΝΤΡΟ ΙΣΤΟΡΙΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ με κωδικό MIS 447983 (Εισηγητής: κ. Δημήτριος Δήμος, προϊστάμενος Δ.Τ.Υ.).
  6. Έγκριση πρωτοκόλλου προσωρινής & οριστικής παραλαβής του έργου «ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΔΙΚΤΥΩΝ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΙΤΕΑΣ», υποέργου 1 της ομώνυμης πράξης. (Εισηγητής: κ. Δημήτριος Δήμος, προϊστάμενος Δ.Τ.Υ.).
  7. Έγκριση  4ου ΑΠΕ & 4ου Π.Κ.Τ.Μ.Ν.Ε του έργου «ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΧΩΡΟΥ ΑΝΑΨΥΧΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΣΥΝΟΙΚΙΣΜΟΥ», υποέργου1 της πράξης «ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΣΥΝΟΙΚΙΣΜΟΥ» MIS 384523. . (Εισηγητής: κ. Δημήτριος Δήμος, προϊστάμενος Δ.Τ.Υ.).
  8. Έγκριση διάθεσης πίστωσης για την πολιτιστική εκδήλωση Πρωτομαγιάς στην Τ.Κ. Καστελλίων της Δ.Ε. Γραβιάς. (Εισηγήτρια: κ. Μαρία Ανδρεοπούλου, Αντιδήμαρχος).
  9. Λήψη απόφασης για παραχώρηση χρήσης παραλίας Αγίου Μηνά της Δ.Ε. Δεσφίνας. (Εισηγητής: κ. Νεκτάριος Μίχος, Αντιδήμαρχος)



Η Πρόεδρος του Δημ. Συμβουλίου

ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΑ ΠΙΛΑΛΑ - ΤΣΑΚΙΡΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου