Τετάρτη 24 Δεκεμβρίου 2014

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΦΩΚΙΔΑ !...(Κακομοίρα...)


Αντί Ομματοϋαλίων...
Για να σωθεί η χώρα...
Αξιοπρεπώς...
************************

Γερμανική εταιρεία οπτικών προσφέρει δώρο ένα ελληνικό νησάκι

(Πηγή tvxs.gr 20:14 | 24 Δεκ. 2014)
Γερμανικός οίκος οπτικών προσφέρει προς τους μεγάλους πελάτες του δώρο ένα ελληνικό νησί με την αγορά 420.000 σκελετών γυαλιών.

  Σύμφωνα με την Καθημερινή, πρόκειται για το νησί Άγιος Αθανάσιος στον Κορινθιακό κόλπο, το οποίο ωστόσο δεν ανήκει στην εταιρεία Libuda Optic World. Η εταιρεία αναφέρει πως σε περίπτωση που χρειαστεί το νησάκι, περίπου 10 στρεμμάτων, θα αγοραστεί. Σημειώνεται πως το νησάκι πωλείται προς 1,5 έως 1,6 εκατ. ευρώ. Η προσφορά εντάσσεται στον ετήσιο «κατάλογο κινήτρων» της εταιρείας προς τους μεγάλους πελάτες.
«Οι διακοπές στη Μαγιόρκα θα ήταν καταπληκτικές, αν δεν υπήρχε τόσο πολύς τουρισμός. Ιδέα: τι λέτε να αποκτήσετε το δικό σας νησί; Στη δική σας παραλία κανείς δεν θα σας ενοχλεί πια. Στον Κορινθιακό κόλπο, κοντά στην Ιτέα και όχι μακριά από τους Δελφούς, το χιονοδρομικό κέντρου του Παρνασσού και το ιστορικό λιμάνι του Γαλαξιδίου, βρίσκεται αυτό το καταπληκτικό νησί.
Από το ύψωμά του προσφέρει μια υπέροχη θέα. Θα ήταν το ιδανικό σημείο για την κατασκευή μιας ιδιωτικής βίλας. Μεγάλος αριθμός από ελαιόδεντρα και πεύκα βρίσκονται διασκορπισμένα στο νησί, ενώ μια στενή αμμώδης παραλία βρίσκεται στο βορειοδυτικό μέρος του. Η θάλασσα είναι πεντακάθαρη και γεμάτη ψάρια», αναφέρει και καταλήγει: «Προσφορά: με την αγορά 420.000 σκελετών γυαλιών και μηδενική συμμετοχή, ή με την αγορά 155.000 σκελετών και συμμετοχή 999.999 ευρώ».

2 σχόλια:

  1. Παρατηρηση πρωτη: γιατι βγηκε στα καναλια και μιλησε ο περιφερειαρχης Πελοποννησου ? Στην Στερεα και στην Φωκιδα δεν ανηκει το νησι ??? Παρατηρηση δευτερη , θα πει η εταιρεια που θα το κανει δωρο στον τυχερο οτι λογω Δελφικου τοπιου το μονο που μπορει να βαλει επανω ειναι καμια ομπρελα αντα και καμια ξαπλωστρα ?????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η πληροφορία για το ''δώρο'' σε μεγαλο-αγοραστή από την Γερμανική εταιρεία, εδώθη στα τοπικά blogs, από τον Γραμματέα της Ομοσπονδίας Περιβαλλοντικών Οργανώσεων γύρω από τον Κορινθιακό (την γνωστή μας ΑΛΚΥΩΝ), τον κο Δήμο Αγγελόπουλο. Περί δηλώσεων Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, δεν γνωρίζουμε.
      Όμως :
      Το νησάκι πωλείται εδώ και 15 χρόνια και η τωρινή ζητούμενη αξία του από την ιδιοκτήτρια (Ιτεώτισσα στην καταγωγή), όντως είναι στο 1,5 εκ.ευρώ.
      Δεν συμπεριλαμβάνεται στο Δελφικό Τοπίο.
      Λόγω του ότι έχουν αναφερθεί σπαράγματα κεραμεικών, με αμφιλεγόμενη χρονολόγηση, έχει ''δεσμεύσει'' την οποιανδήποτε δραστηριότητα επί του νησιού, η 24η Εφορία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων, με έδρα την Λαμία. Έχει πιεσθεί από την ιδιοκτήτρια για να κάνει έρευνα κι έλεγχο για να γνωματεύσει για την αρχαιολογική αξία των κεραμεικών, αλλά μέχρι στιγμής και μετά από 3 επισκέψεις στο νησί κλιμακίου από αυτήν την Υπηρεσία, αυτό δεν έχει τελεσφορήσει.
      Το κυριώτερο όμως είναι ότι, σύμφωνα με τον ισχύοντα Γ.Ο.Κ., η οποιαδήποτε οικοδόμηση σε παράλιο οικόπεδο, θα πρέπει να απέχει κάποια μέτρα από το σημείο τερματισμού του χειμερίου κύματος. Με αποτέλεσμα, σε αυτό το στρογγυλό νησάκι, οι απαραίτητες αποστάσεις οι οποίες θα πρέπει να μείνουν ανοικοδόμητες από τις ακτές του προς το εσωτερικό του, αλληλοεπικαλύπτονται. Και συνεπώς, δεν ...περισσεύει έδαφος στο μέσον του νησιού, προκειμένου να οικοδομηθεί!
      Συμφωνούμε μαζί σας στο ότι, η χρησιμότητά του είναι μόνον για ...ξαπλώστρα και για το ''πρεστίζ'' του τίτλου : Ιδιοκτήτης νησιού!...
      Όπως έλεγε και ο Βουτσάς : ''Έχω και κότερο, πάμε μια βόλτα;...''
      Καλημέρα. Και Χρόνια Πολλά!

      Διαγραφή