Κυριακή 23 Ιουλίου 2023

ΕΝΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΑΠ' ΤΑ ΒΟΥΡΛΑ ΤΗΣ ΜΙΚΡΑΣ ΑΣΙΑΣ

Παραλία Βουρλών Μικράς Ασίας

  Με αντικείμενο τη δημοσίευση και προβολή ιστορικών μουσικών ακουσμάτων που αφορούν την προγονική Γη της Ερυθραίας Μικράς Ασίας και ευρύτερα της Ιωνίας, αναρτήθηκε την 16-7-2023 στο YOUTUBE νέο πόνημα, σε συνεργασία με το Ναυτικό Μουσείο Οινουσσών.

Αυτό αφορά ένα παντελώς σπάνιο τραγούδι έτους δημιουργίας 1930 σε δίσκο 78 στροφών, αφιερωμένο στις γυναίκες από τα Βουρλά που επιβίωσαν στα γεγονότα του 1922 και ήρθαν πρόσφυγες εδώ, στην Παλαιά Ελλάδα, όπως την αποκαλούσαν. Σημειωτέον ότι μέχρι σήμερα έχει βρεθεί ένας μόνος δίσκος στον ελλαδικό χώρο με την εν λόγω μουσική καταγραφή...

Το video αυτό συνοδεύεται οπτικά, τόσο με ιστορικό φωτογραφικό υλικό προ του 1922 από τα Βουρλά και τη Σκάλα Βουρλών, όσο και με σύγχρονες ειδικά επιλεγμένες φωτογραφίες, οι οποίες τονίζουν το ελληνικό στοιχείο που υπήρχε στη περιοχή αυτή.

Επελέγησαν τέσσερεις σχετικές φωτογραφίες οι οποίες συνοδεύσουν την δημοσίευσή. Το περιεχόμενο κάθε φωτογραφίας, γίνεται άμεσα κατανοητό μέσω της ονομασίας τους.  Δημοσιεύονται δε στο διαδίκτυο στο :

https://youtu.be/PG-tKxNlVrw


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου