Πέμπτη 27 Ιουλίου 2023

ΠΕΡΙ ΤΩΝ ΧΡΕΩΣΕΩΝ ΠΑΡΟΧΗΣ ΥΔΑΤΟΣ ΣΕ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΑ ΚΑΤΑΛΥΜΑΤΑ ΕΝΤΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ

ΔΗΜΟΣ ΔΕΛΦΩΝ ΑΜΦΙΣΣΑ, 27.7.2023    

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ 

     Α.Δ.Τ.: 125/2023

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Εξορθολογισμός των χρεώσεων του νερού για τα τουριστικά καταλύματα

Π. Ταγκαλής: «Θετικές συνέπειες για τους επαγγελματίες αλλά και τους επισκέπτες» 

Ο Δήμος Δελφών προχωρά στον εξορθολογισμό των χρεώσεων του νερού στα τουριστικά-ξενοδοχειακά καταλύματα, τροποποιώντας με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου τις σχετικές προβλέψεις του Κανονισμού Ύδρευσης για τα υδρόμετρα. 

Πιο συγκεκριμένα και σύμφωνα με την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, στα τουριστικά καταλύματα (κύρια και μη κύρια) τοποθετείται ένα ή περισσότερα υδρόμετρα ανάλογα με την δυναμικότητά τους, κατόπιν σχετικής αυτοψίας της υπηρεσίας. Σε περίπτωση που διαπιστωθεί ότι η ποσότητα του νερού δεν επαρκεί για την κάλυψη των αναγκών τους, η αρμόδια υπηρεσία δύναται να προβεί επιπλέον σε αύξηση της παροχής ύδατος, εφόσον δεν προκαλείται πρόβλημα επάρκειας υδροδότησης στο συνολικό δίκτυο (πτώση πίεσης κλπ).

Ο Πρόεδρος της Δ.Ε.Υ.Α., κ. Ευάγγελος Κούσουλας, με δήλωσή του τονίζει τη σημασία που έχει για τους επαγγελματίες του κλάδου των τουριστικών καταλυμάτων η εν λόγω απόφαση, καθώς μέσω της χορήγησης περισσότερων παροχών εξασφαλίζεται η επαρκής ποσότητα νερού, ενώ επίσης γίνεται και περιορισμός των παράλογων υπερβάσεων των χρεώσεων στους λογαριασμούς. «Ο Δήμος Δελφών, μέσω της απόφασης αυτής, απαντά σε ένα δίκαιο αίτημα των επαγγελματιών του κλάδου των καταλυμάτων, με άμεσα θετικές συνέπειες για τους ίδιους,  αλλά και τους επισκέπτες καθώς μέσω της μείωσης των χρεώσεων ενισχύεται η συγκράτηση των τιμών», σημείωσε αντίστοιχα ο Δήμαρχος Δελφών κ. Παναγιώτης Ταγκαλής. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου