Τρίτη 26 Απριλίου 2022

ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ-ΕΟΡΤΗ ΣΤΟΝ "ΑΪ-ΓΙΑΝΝΑΚΗ" - φωτογραφίες

 Τρίτη 26 Απριλίου 2022

  "Ο Δεσμός", ο καλός Πολιτιστικός Σύλλογος της Ιτέας μας, πιστός στην από ετών "υποχρέωσή" του, αυτήν της διατηρήσεως του εθίμου-παραδόσεως για την πόλη μας την Τρίτη του Πάσχα, έφερε εις πέρας με επιτυχία και εφέτος, την οργάνωση της "τοπικής" μας εορτής στο εξωκκλήσι του Αγίου Ιωάννου (Άϊ-Γιαννάκη - β.δ. της Ιτέας) και σε πείσμα των ειδικών λόγω κορωνοϊού συνθηκών.
  Πλήθος κατοίκων και επισκεπτών, ετίμησαν με την παρουσία τους τον χώρο, όπου στην όμορφη και πεντακάθαρη εκκλησούλα ετελέσθη για μια ακόμη φορά, η μοναδική κατ' έτος λειτουργία στην μνήμη του Ιωάννου του Προδρόμου.  Ο δε απαστράπτων αύλειος χώρος, έμοιαζε περισσότερον με περιποιημένον κήπο, παρά με ημι-δασική περιοχή.  Και αυτά, χάριν των ανθρώπων του "Δεσμού" και των Επιτρόπων της εκκλησίας της Ευαγγελιστρίας στην Ιτέα, όπου ανήκει διαχειριστικά και το εξωκκλήσι.
   Όμορφη ημέρα, απριλιάτικη.  Με  τον "Άϊ-Γιαννάκης" και τα τριγύρω δένδρα του λουσμένα στο φως, με άπνοια και με την άνοιξη να δείχνει ότι ήλθε. Κι όλα να μαρτυρούν  ότι εδώ, υπάρχει ένα άλλο βασίλειο, όμορφο, ήσυχο κι αγαπημένο σε όσους το ξέρουν, το τιμούν και το επισκέπτονται.
  Μετά από την λειτουργία, την οποία ετέλεσε ο ιερέας της "Ευαγγελιστρίας" Θεοφύλακτος, ακολούθησε προσφορά γλυκών και εδεσμάτων στους παρισταμένους από τον "Δεσμό", ενώ στην συνέχεια, η παραδοσιακή μουσική και ο χορός, έκλεισαν την όμορφη συνάντηση.
  Παρόντες ήσαν ο αντιπεριφερειάρχης της Π.Ε.Φωκίδος, ο αντιδήμαρχος της Δ.Ε.Ιτέας και ο πρόεδρος της Δ.Κ.Ιτέας.
Και του χρόνου! 
Το Δ.Σ. του "Δεσμού"


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου