Παρασκευή 1 Απριλίου 2022

"ΚΛΕΙΝΕΙ" Η ΛΑΪΚΗ ΑΓΟΡΑ ΤΗΣ ΙΤΕΑΣ!...

Ένα μη τυχαίο γεγονός

φωτογραφία Παρασκευή 1 Απριλίου 2022

  Μετά από την συνεχή λειτουργία της για αρκετές δεκαετίες, σταματά να λειτουργεί η Λαϊκή Αγορά της Ιτέας.  Σύμφωνα με δηλώσεις του προέδρου του Συλλόγου εμπορευομένων στις Λαϊκές Αγορές του Δήμου Δελφών, δεν είναι δυνατή πλέον η λειτουργία της Λαϊκής στην Ιτέα, καθ' όσον συντρέχουν σοβαροί λόγοι για την υποτονική της εμπορευματικότητα.  Με αποτέλεσμα, την ασύμφορη οικονομικά πλέον διατήρησή της, από την πλευρά των εμπόρων-πωλητών.
  Σε αυτό έχουν συντελέσει όπως είπε : 
-  Η οικονομική δυσπραγία των κατοίκων της πόλεως, η οποία και έχει παρατηρηθεί κατά την τελευταία 10ετία,
-  Ο εσωκλεισμός, η προφύλαξη και τα μέτρα τα οποία έχουν επιβληθεί λόγω της πανδημίας,
-  Η ανεξέλεγχτη και συνεχιζόμενη αύξηση των τιμών στα οπωροκηπευτικά,
-  Η συνεχιζόμενη αύξηση του κόστους όλων των ειδών ενέργειας και τέλος
-  Η παντελής αδιαφορία των τοπικών αρχών, για την θωράκιση και την προστασία των παραμέτρων και δραστηριοτήτων, οι οποίες επηρεάζουν την οικονομική (και όχι μόνον) καθημερινότητα των κατοίκων.
  Είναι λυπηρό, ετόνισεν ο πρόεδρος του Συλλόγου, η δευτέρα σε πληθυσμό πόλη του Νομού Φωκίδος, να στερείται πέραν όλων των άλλων και την Λαϊκή της Αγορά.  Εξέφρασε δε στο τέλος των δηλώσεών του και την επιθυμία του, το "κλείσιμο" της Λαϊκής να είναι προσωρινό.
Κλείνοντας την ομιλία του, απευθυνόμενος σε εμπόρους, συνεργάτες και καταναλωτές, ευχήθηκε τα καλύτερα για όλους και βεβαίως, 
Καλόν Μήνα!  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου