Τρίτη 4 Αυγούστου 2020

ΟΙ ΤΗΣ ΦΩΚΙΔΟΣ, ΣΤΗΝ Π.Στ.Ε., ΓΙΑ ΤΑ ΤΗΣ ΦΩΚΙΔΟΣ. - Δελτίον Τύπου

Αθήνα, 04.08.2020

Αύξ. αριθμ. -61-

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Θέμα: Σύσκεψη του Βουλευτή Φωκίδας με τον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας

Ο Βουλευτής Φωκίδας, κ. Ιωάννης Μπούγας, πραγματοποίησε στις 03.08.2020 συνάντηση με τον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας, κ. Φάνη Σπανό, στο γραφείο του τελευταίου στη Λαμία, στην οποία μετείχαν επίσης ο κ. Γιώργος Δελμούζος, Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Φωκίδας, ο κ. Παναγιώτης Ταγκαλής, Δήμαρχος Δελφών και ο κ. Γιώργος Καπεντζώνης, Δήμαρχος Δωρίδος, με θέμα την πορεία των κρίσιμων έργων υποδομών στο νομό Φωκίδας.

Παρουσιάστηκαν, συγκεκριμένα, οι προοπτικές υλοποίησης (στάδιο ωρίμανσης- χρηματοδότησης) του Διαγώνιου Άξονα Θερμοπυλών - Αντιρρίου, που αποτελεί κορυφαία προτεραιότητα της Φωκίδας και συνολικά της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας. Ειδικότερα, εξετάστηκαν τα τμήματα του έργου: Θερμοπύλες - Άμφισσα (περιλαμβανομένου του ενταγμένου στο ΠΕΠ Στερεάς Ελλάδας τμήματος Γραβιά - Κόμβος 51), Ιτέα - Άγιος Νικόλαος (όρια νομού) και Άγιος Νικόλαος - Αντίρριο.

Ακόμη, συζητήθηκε η εξέλιξη του έργου άρδευσης ΤΟΕΒ Μόρνου με έμφαση στις ανάγκες επίσπευσης, σχεδιαστικής αναβάθμισης και κυρίως ολοκλήρωσής του, καθώς αποτελεί διαχρονικό αίτημα που θα αναβαθμίσει την αγροτική οικονομία της ευρύτερης περιοχής. Επίσης, τονίστηκε η μεγάλη ανάγκη αποπεράτωσης του αρδευτικού έργου του Ελαιώνα Άμφισσας και ο συντονισμός των ενεργειών με τη συνεργασία της ΕΥΔΑΠ, προς εξασφάλιση των απαραίτητων παροχών νερού.

Τέλος, αναλύθηκαν οι πρωτοβουλίες του Βουλευτή Φωκίδας υπέρ του νομού, ιδιαίτερα στους τομείς της υγείας, της οικονομίας κ.ά., όπως επίσης η πορεία υλοποίησης πλήθους έργων και δράσεων τόσο της Περιφέρειας όσο και των Δήμων, αναφορικά με τις πάσης φύσεως υποδομές.

Μετά το πέρας της συνάντησης ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, κ. Φάνης Σπανός, δήλωσε: «Ευχαριστώ το Βουλευτή και τους Δημάρχους για την εποικοδομητική μας συνάντηση. Είναι η στιγμή που ενώνουμε δυνάμεις. Κεντρικό κράτος και Αυτοδιοίκηση συνδιαμορφώνουμε ένα χαρτοφυλάκιο με κοινούς ιεραρχημένους στόχους, τους οποίους υπηρετούμε μεθοδικά και με συντονισμένες ενέργειες. Η Φωκίδα, όπως και όλη η Περιφέρειά μας, χρειάζεται πολλά, αξίζει πολλά και δουλεύουμε για να κερδίσει πολλά!»

Πολιτικό γραφείο Ιωάννη Δ. Μπούγα

Βουλευτή Φωκίδας
Αν. Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου


1 σχόλιο:

  1. Είναι γνωστό τοις πάσι ότι καμμία σχέση σε καμμία φάση των έργων δεν έχει ο βουλευτής. Τα έργα τα ώριμάζουν οι Δήμοι ή οι Περιφερειακες ενότητες και τα χρηματοδοτούν οι Περιφέρειες. Αυτή η σύσκεψη χτες στην Περιφέρεια είχε είχε έναν μόνο σκοπό. Να εκδοθεί το Δελτίο Τύπου του Βουλευτή κατά την πάγια τακτική του. Ελπίζω ο Δήμαρχος και ο Αντιπεριφερειάρχης να το καταλάβουν κάποια στιγμή και να σταματήσουν να συμμετέχουν σε παιχνίδια τέτοιου τύπου. Το δούλεμα κ. Μπούγα έχει όριο! Φτάνει πια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή