Παρασκευή 10 Νοεμβρίου 2017

ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΦΩΚΙΔΟΣ ΝΙΚ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΠΟΥΛΟΥ

                        Ανακοίνωση                                                                                 09/11/2017
Εν συνεχεία της από 03/11/2017 καταγγελίας μας μεταξύ άλλων προς την  Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων Ελλάδος  περί της άρνησης της Εκλογικής Επιτροπής να κάνει αποδεκτό το εύλογο και δίκαιο αίτημά μας να στηθούν κάλπες στις προσεχείς εκλογές του επιμελητηρίου Φωκίδας πέρα από την Άμφισσα, τόσο στην περιοχή του Ευπαλίου, όσο και σε αυτήν του Πολυδρόσου, την Τρίτη 7/11/2017 και περί ώρας 11.00 πμ δεχθήκαμε τηλεφώνημα από τον Πρόεδρο της εκλογικής επιτροπής κ. Σπύρο Κολοβατιανό,
ο οποίος αφού μας ενημέρωσε ότι το σύνολο των μελών της μας άκουγε σε ανοικτή ακρόαση, μας ζήτησε να ανασκευάσουμε την φράση που εμπεριεχόταν στην καταγγελία μας " προκειμένου η εκλογική διαδικασία να διευκολυνθεί και κυρίως να διεξαχθεί σε νόμιμα πλαίσια αλλά δεν μπαίνει καν στον κόπο να αποφασίσει σχετικά προφασιζόμενη κατ εξακολούθηση αδυναμία συνεδρίασης και μη απαρτία!". Σε διαφορετική περίπτωση μας ενημέρωσε ότι η εκλογική επιτροπή θα προβεί σε μηνύσεις. Προς αποφυγή παρεξηγήσεων και παρερμηνειών τονίζουμε τα κάτωθι: 
Α) Το αίτημά μας για περισσότερες κάλπες στο Νομό Φωκίδας, πέρα από νόμιμο είναι και απολύτως επιτακτικό, αφού όλοι γνωρίζουμε ότι ο νομός μας έχει  αφενός τέτοιο γεωγραφικό ανάγλυφο (ορεινοί όγκοι, δύσβατοι δρόμοι) που καθιστά τις μετακινήσεις δυσχερείς και αφετέρου έχει μεγάλες χιλιομετρικές αποστάσεις, αφού από τις εσχατιές του νομού μέχρι την Άμφισσα ένα μέλος θα πρέπει να καλύψει 100 περίπου χιλιόμετρα και άλλα τόσα για να επιστρέψει. Στους χαλεπούς οικονομικούς καιρούς, και όχι μόνον, που όλοι περνάμε είναι τουλάχιστον αστείο να "απαιτούμε" από έναν μαστιζόμενο επαγγελματία να κλείσει την επιχείρησή του ή να πληρώσει επιπλέον προσωπικό για να ψηφίσει στις επερχόμενες εκλογές. 
Β) Κανείς δεν αμφισβητεί ότι η απόρριψη του νομιμότατου καθ΄όλα και απολύτως λογικού αιτήματός μας είναι στην διακριτική ευχέρεια της Επιτροπής, όπως άλλωστε πολλάκις και εντόνως μας τόνισε ο κ. Κολοβατιανός. Η κείμενη νομοθεσία λοιπόν δεν προστάζει τις εκλογικές επιτροπές να διευκολύνουν τα μέλη του επιμελητηρίου, αλλά αντιθέτως τους παρέχει την ευχέρεια να πράττουν αυτό κατά συνείδηση. Αλήθεια ποιο επιμελητήριο και ποια αιρετή διοίκηση αυτού, δεν θα ήθελε να διευκολύνει τα μέλη της; Σε καμία περίπτωση λοιπόν δεν παρανομεί η Εκλογική Επιτροπή με την απόρριψη του αιτήματός μας, απλά δεν καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια να διευκολύνει τα μέλη του επιμελητηρίου της. 
Γ) Αναφορικά τέλος με το ότι η Εκλογική Επιτροπή προφασίστηκε αδυναμία συνεδρίασης και μη απαρτίας δηλώνουμε ότι αυτό είναι παντελώς εσφαλμένο και γράφτηκε εκ παραδρομής. Η Διοικητική επιτροπή είναι αυτή που επικαλείται αδυναμία συνεδρίασης και έλλειψη απαρτίας και προς αποκατάσταση της αλήθειας ανασκευάζουμε τη φράση μας ως προς αυτό το σκέλος.
Σε κάθε περίπτωση, και προκειμένου να μην αποπροσανατολιζόμαστε ο στόχος μας ήταν και είναι η καλώς εννοούμενη εξυπηρέτηση των επαγγελματιών μελών, όπως επίσης και οι υγιέστερες σχέσεις μεταξύ των συνδυασμών. Αφού πολλά έχουν ακουστεί για το γεγονός του μη ανοίγματος εκλογικών κέντρων στις εσχατιές του νομού μας. Ας ξεχάσουμε πια την λέξη «ΜΗΝΥΣΕΙΣ» στο Επιμελητήριο Φωκίδας και ας εργαστούμε όλοι για το καλό αυτού! 
                            "Ανεξάρτητη Προοδευτική Συσπείρωση "
                     υποψήφιος πρόεδρος Επιμελητηρίου Φωκίδας
                                       Αλεξανδρόπουλος Νικόλαος
Με εκτίμηση
Νίκος Αλεξανδρόπουλος

1 σχόλιο:

  1. ολο χαζομαρες λεει αυτο το παιδι. δεν βλεπει ποσο σοβαρος ειναι ο συνυποψηφιός του στον αλλο συνδυασμο κ. ΑΥΓΕΡΙΝΟΣ με την πουλια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή