Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου 2015

ΤΑΓΚΑΛΗΣ (Ενωτική Πορεία Ελπίδας & Ανάπτυξης) : ΜΕΣΟΠΕΛΑΓΑ ΑΡΜΕΝΙΖΕΙ... (Η Δημοτική Αρχή)



ΔΗΜΟΣ ΔΕΛΦΩΝ - «ΕΝΩΤΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ ΕΛΠΙΔΑΣ & ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ»
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ένα χρόνο συμπλήρωσε, από την ανάληψη των καθηκόντων της η Δημοτική αρχή του Δήμου Δελφών. Πώς, όμως κύλησε o χρόνος; Σε τι δρόμο βαδίζει; Υλοποιεί τις δεσμεύσεις της; Η παράταξή μας, συνεπείς στις δεσμεύσεις μας και πλήρως ενημερωμένη για τα αυτοδιοικητικά δρώμενα, αναλύει την κατάσταση.
Προεκλογικά
Δήμαρχος: Δεν θα προχωρήσουμε σε αναθέσεις.’ ‘Λ.Αναγνωστόπουλος: Είμαι κατηγορηματικά αντίθετος με τις αναθέσεις, σε διαφορετική περίπτωση θα παραιτηθώ ! ’ (δέσμευση στο Δ.Σ. και την Οικονομική Επιτροπή)
Ένα χρόνο μετά: Συνολικά έχει ανατεθεί ποσό πάνω από 1.000.000 ευρώ (1.077.380,42 ευρώ) μέσα από 450 αναθέσεις, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του ‘ΔΙΑΥΓΕΙΑ’ του Δήμου μας. Μάλιστα, ένας προμηθευτής έχει πλέον των 50 αναθέσεων, ενώ σε κάποιον άλλο του ανάθεσαν περί τις 200.000 ευρώ διαμέσου 23 αναθέσεων ! Είδατε καμιά παραίτηση;
‘ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ‘
Ένα χρόνο μετά:
Εκτέλεση προϋπολογισμού: Τα τακτικά έσοδα (ανταποδοτικά τέλη κ.λ.π.) που βεβαιώθηκαν το 2ου τριμήνου 2015 από τη Δημοτική Αρχή υστερούν κατά 20 % περίπου από αυτά που βεβαιώθηκαν το αντίστοιχο τρίμηνο του 2014, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Οικονομικής Υπηρεσίας και εισπράχθηκαν σε απόλυτες τιμές 1.000.000 ευρώ λιγότερα . Αυτό είναι το ενδιαφέρον για τα έσοδα του Δήμου μας;

‘ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ. Ο Δήμος οφείλει να εκτελεί άρτια τις αρμοδιότητές του στον τομέα της πολιτικής προστασίας, ώστε να αποφύγουμε στο μέλλον μεγάλες καταστροφές.’
Ένα χρόνο μετά:
Δημοτική Ενότητα Άμφισσας & Δημοτική Ενότητα Ιτέας δεν διαχειρίστηκαν ούτε ένα ευρώ για την Πολιτική Προστασία, αφού τα κονδύλια που διέθεσε το κράτος μοιράστηκαν στις υπόλοιπες Δημοτικές Ενότητες από τη Δημοτική Αρχή ! Μάλιστα, μια ορεινή Δημοτική Ενότητα διαχειρίστηκε διπλάσια χρήματα (περίπου 20.000 ευρώ) σε σχέση με την περυσινή ισοκατανομή των κονδυλίων και καθαρίστηκε, κατόπιν ανάθεσης, από εργολάβο με έδρα την Αττική ! Αυτό είναι το ενδιαφέρον για την πρόληψη των πυρκαϊών και τον ελαιώνα;

‘ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ – ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΩΝ ΧΩΡΩΝ. Έχει ήδη εκπονηθεί από τον επικεφαλής του Συνδυασμού μας ένας πλήρης και εφαρμόσιμος Κανονισμός λειτουργίας κοινοχρήστων χώρων για το Δήμο μας. Ο Κανονισμός αυτός θα επιλύσει τα σημαντικότερα θέματα λειτουργίας των πλατειών, των πεζοδρόμων, των πεζοδρομίων και εν γένει των κοινόχρηστων χώρων, η καλή λειτουργία των οποίων αποτελεί βασικό δείκτη ποιότητας ζωής και σεβασμού στον πολίτη.’
Ένα χρόνο μετά:
Ο Κανονισμός εισήχθηκε, ήταν καλός και ψηφίστηκε ομόφωνα. Είδατε κάτι να αλλάζει; Ποιος τον εφαρμόζει; Ποιος τον επιβλέπει; (Σημείωση: η αρμοδιότητα ελέγχων και επιβολής προστίμων είναι στους κατά τόπον αντιδημάρχους (!), γεγονός για το οποίο διαφωνήσαμε).

ΑΘΛΗΤΙΚΟΙ ΧΩΡΟΙ. Πρέπει να υπάρξει ειδική μέριμνα για την αναβάθμιση των αθλητικών εγκαταστάσεων…..
Πρέπει επίσης να επιχειρήσουμε συνολικά την αναβάθμιση του χώρου αθλητικών εγκαταστάσεων στην περιοχή της «Προοδευτικής…. Ταυτόχρονα και σε συνεργασία με την Ε.Π.Σ. Φωκίδας θα επιχειρήσουμε την αναβάθμιση του γηπέδου που ανήκει στην Ένωση, με την αντικατάσταση του χλοοτάπητα, ώστε αυτός να καταστεί ασφαλής.
Ένα χρόνο μετά:
Μετά από απίστευτες καθυστερήσεις στη δημοπράτηση του ήδη ενταγμένου (από την προηγούμενη Δημοτική Αρχή) έργου της ανακατασκευής του συνθετικού χλοοτάπητα στο γήπεδο ποδοσφαίρου και του 5χ5 της ‘Προοδευτικής’ , κινδυνεύει να χαθεί, όπως και τα περισσότερα έργα που ήταν ενταγμένα από το 2014, με έτοιμες μελέτες, αλλά όχι δημοπρατημένα !

Αλλά και μετεκλογικάνα.
 03 Σεπτεμβρίου 2015
Δήμαρχος:’ Προωθήσαμε μετά από πολλά χρόνια στασιμότητας την επέκταση σχεδίου πόλης Δελφών, με αποφασιστικότητα, αλλά και με πνεύμα κατανόησης πάνω στις εύλογες παρατηρήσεις των ενδιαφερομένων κατοίκων.’
Η αλήθεια:
Η επέκταση συμβασιοποιήθηκε στις 4.8.2000 και ‘πάγωσε το 2004. ‘Ξεπάγωσε’ από την προηγούμενη Δημοτική Αρχή όπου και έφθασε μέχρι το τελικό στάδιο που ήταν η εξέταση των ενστάσεων των Πολιτών. Η εξέταση των ενστάσεων έγινε από την παρούσα Δημοτική αρχή στο Δημοτικό Συμβούλιο που πραγματοποιήθηκε στην πόλη των Δελφών στις 16 Μαρτίου 2015 με καθυστέρηση 7 περίπου μηνών. Η συζήτηση αποδείχθηκε παρωδία, αφού δεν απαντήθηκε καμιά απορία των Πολιτών των Δελφών, δεν συζητήθηκε καμιά ένσταση αφού δεν υπήρχε ούτε προβολέας, ούτε καν χάρτης για τους ενδιαφερόμενους , ενώ τελικά ψηφίστηκε, κάτω από τις πιέσεις των παριστάμενων κατοίκων για λήξη της 15-ετούς ταλαιπωρίας !
Για όλα φταίει η Οικονομική κρίση, η συγκυρία ή τα capital control;
Οι Πολίτες οφείλουν να γνωρίζουν.

(Επίσημα στοιχεία για τα προαναφερόμενα είναι στη διάθεση των ενδιαφερομένων)

2 σχόλια:

  1. Οι πολίτες κύριε Ταγκαλή γνωρίζουν και διαθέτουν μνήμη.
    Γιατί πράγματι, για όλα δεν φταίει η οικονομική κρίση, η συγκυρία και τα capitalcontrol.
    Θα θέλαμε να μας φέρεις τα στοιχεία αναθέσεων της προηγούμενης δημοτικής αρχής που ήσουν αρμόδιος Αντιδήμαρχος Πολεοδομίας για να μας βοηθήσεις στην σύγκριση αλλά και για να γνωρίζουμε, όπως λες. Διαφορετικά μας δουλεύεις.
    Ήσουν Αντιδήμαρχος Πολεοδομίας για 4 χρόνια. Επί των ημερών σου αναγκάσθηκε σε παραίτηση, για πολεοδομικά θέματα, ο πρώην Δήμαρχός σου και δικάζεται στο κακουργιοδικείο.
    Δεν αισθάνεσαι συνυπεύθυνος, ως αρμόδιος για τα πολεοδομικά του Δήμου τότε.
    Τι μέτρα έλαβες εναντίων των υπεύθυνων της Πολεοδομίας;
    Διαβάζω για πρόστιμα πολλών εκατομμυρίων ευρώ που η Πολεοδομία, της οποίας ήσουν πολιτικός προϊστάμενος, απέφυγε να τα βάλλει στους φίλους ή πελάτες του τότε Δημάρχου σου.
    Είναι αλήθεια ότι το Υπουργείο Πολιτισμού επιβεβαίωσε τις πολεοδομικές παραβάσεις που έκανε ο πρώην Δήμαρχός μας;
    Εσύ τι λες για τις θέσεις του Υπουργείου; Γιατί δεν μας ενημέρωσες;
    Ενημέρωσέ μας, καθυστερημένα, έστω τώρα.
    Ήσουν αρμόδιος και είναι λογικό να θέλουμε να γνωρίσουμε τις θέσεις σου, που ποτέ δεν μας είπες.
    Στους συμπολίτες σου περιέκοψαν τις πενιχρές συντάξεις και μισθούς τους.
    Πολλοί συμπολίτες σου είναι χρόνια άνεργοι και εσύ αποσιωπάς πρόστιμα εκατομμυρίων ευρώ για τους φίλους και την παρέα σου;
    Πρόστιμα που απέφυγες, ως αρμόδιος Αντιδήμαρχος να επιβάλεις, μέσω της Πολεοδομίας που ήσουν πολιτικός Προϊστάμενός.
    Ελπίζουμε να έχουμε, με συγκεκριμένο τρόπο, τις απόψεις σου, για το θέμα.
    Είσαι υποχρεωμένος να το κάνεις, γιατί παρά λίγο θα ήσουν Δήμαρχος.
    Εσύ κύριε Δήμαρχε, κύριε Παναγιωτόπουλε, αν είναι αλήθεια ότι συνεχίζεις το έργο των προκατόχων σου στις αναθέσεις, σου υπενθυμίζουμε ότι:
    Οι συνεχείς και χωρίς φραγμό αναθέσεις χαρακτηρίζουν διοίκηση διεφθαρμένη ή ανίκανη να διοικήσει με διαφάνεια. Όλα τα άλλα είναι δικαιολογίες ανίκανων ή διεφθαρμένων.
    Όσο είναι καιρός άλλαξε τακτική γιατί είναι άδικο και εσύ να ακολουθήσεις τα χνάρια του προκατόχου σου που εξαφανίστηκε, άδοξα, από τον πολιτικό στίβο.
    Σε τιμήσαμε και έχεις υποχρέωση να ανταποκριθείς στις ελπίδες των κατοίκων και του ιστορικού τόπου που είσαι Δήμαρχος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΕΝΩ ΕΣΥ ΤΑΓΚΑΛΗ ΘΑ ΤΑ ΕΙΧΕΣ ΚΑΝΕΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ, ΠΙΟ ΔΙΚΑΙΑ ΚΑΙ ΠΙΟ ΝΟΙΚΟΚΥΡΕΜΕΝΑ!
    ΔΕΝ ΠΑΜΕ ΚΑΛΑ!!!
    ΒΡΕΙΤΕ ΜΟΥ ΤΟΙΧΟ ΝΑ ΒΑΡΕΣΩ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΜΟΥ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή