Δευτέρα 25 Μαΐου 2015

Η ''ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ'' ΤΗΣ ΙΤΕΑΣ : ΤΟ ΠΛΕΟΝ ΦΩΤΟΓΡΑΦΗΜΕΝΟ ΣΗΜΕΙΟ ΤΗΣ ΠΟΛΕΩΣ!...


''Όζουσα πόλις...''

   Και μόνον το ότι η υπάρχουσα κατάσταση δεν μας έχει κάνει να αντιδράσουμε όλοι μας (ΌΛΟΙ!...), αυτό μας έχει καταστήσει όλους (μα ΌΛΟΥΣ!...) συνενόχους στο παρατεταμένο έγκλημα το οποίο συντελείται σε βάρος της πόλεώς μας!  Το ότι δεν έχουμε ακόμη όλοι μας (ΌΛΟΙ!...) εναντιωθεί απέναντι στην ''ραγιαδίστικη'' συμπεριφορά των Τοπικών Αρχών και ανεχόμαστε
αδιαμαρτύρητα τον παραγκωνισμό της άλλοτε απαστράπτουσας πόλεώς μας, σημαίνει ότι :  
- Ή ''βολευτήκαμε'' και συμβιβαστήκαμε με την κάθειρξη της Ιτέας, 
- Ή προσδοκούμε ότι η ανάπτυξη και η ευημερία (προσωπική και κοινωνική), θα έλθει ''κατόπιν ενεργειών'' κάποιου!...


  Κυριακή απόγευμα 24  και Δευτέρα πρωΐ 25 Μαΐου 2015.  Ένα τεράστιο και παλαιάς ''κοπής'' κρουαζιερόπλοιο, αφού αγκυροβόλησε ανοικτά της Μαρίνας στην Ιτέα, αποβίβασε τα ποικίλα και αλλόγλωσσα ''σωθικά'' του στην παραλία  κι ένα πολύχρωμο πλήθος ανθρώπων, άρχισε να περιφέρεται, να επεξεργάζεται και να αποθανατίζει τοποθεσίες και αξιοθέατα της πόλεως.  Από τον παραλιακό πεζόδρομο, την εκκλησία της Μεταμορφώσεως, την παραλία των Φοινίκων, τα ...καφενεία και βεβαίως την ...Ακρόπολη της Ιτέας.
  
Και για τους μη γνωρίζοντες να υπενθυμίσουμε ότι ''Ακρόπολη'' της πόλεως ονομάζουμε την διασταύρωση της Λεωφόρου Ηρώων και Καποδιστρίου.   
Εκεί όπου η Γαλανόλευκος ''σκεπάζει'' τα υψηλότερα επιτεύγματα του τοπικού πολιτιστικού μας επιπέδου.  Εκεί όπου η συσσώρευση του ''πολιτισμού'' μας, συναγωνίζεται την ιλαρότητα των πράξεων της Δημοτικής Αρχής.  Και εκεί όπου ο Κερδώος Ερμής ραντίζει με πτύελα την Ηρώων, την δημόσια υγεία, την πλήρους ενοχών Δημοκρατία μας και βεβαίως την χωλαίνουσα αξιοπρέπειά μας.
  
Έχουμε κι εμείς ''Ακρόπολη'' λοιπόν.  Και όπως και η των Αθηνών, έτσι και η δική μας, είναι το πλέον πολυ-φωτογραφημένο σημείο της πόλεώς μας.  Θα είναι δε ένα από τα αναμνηστικά τα οποία θα πάρουν μαζί τους οι εν λόγω αλλοδαποί επισκέπτες της Ιτέας. Για αυτό και εμείς δημοσιεύουμε τις εχθεσινές κατά την ώρα του δειλινού φωτογραφίες της, καθ' όσον ο χαμηλός φωτισμός, όντως δημιουργεί ειδυλλιακές συνθήκες για τους περιπατητές και τις ...γάτες.
  
Δυστυχώς, δεν είναι δυνατόν μέσα από το κείμενό μας να μεταφερθεί στον αναγνώστη μας και η πολύοσμη ατμόσφαιρα εκείνου του σημείου...

Σ.Σ. : Σήμερα το βράδυ, το θέμα της καθαριότητος της πόλεως, θα συζητηθεί στο Τοπικό Συμβούλιο της Ιτέας.  Όπως είναι γνωστό, οι όποιες αποφάσεις του είναι συμβουλευτικού και εισηγητικού χαρακτήρα προς το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Δελφών και από εκεί εξαρτάται η όποια παρέμβαση για την λύση του προβλήματος.  
Βεβαίως, ο Δήμαρχος Αμφίσσης (...συγνώμην, Δελφών), θα τρέμει στην ιδέα ότι ο Τέντ είναι δυνατόν να αγριέψει και να απαιτήσει (!...) το αυτονόητο :  Την καθαριότητα (τουλάχιστον) της πόλεως.   ''Ούτε ψύλλος στον κόρφο του'' (του Δημάρχου...), κατά το κοινώς λεγόμενον...

7 σχόλια:

  1. ΤΡΕΜΕ ΔΗΜΑΡΧΕ ΕΡΧΕΤΑΙ Ο ΤΕΝΤ ΧΑΧΑΧΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σκουπίδια ξέχυλα μπροστά από το μεγαλύτερο ξενοδοχείο της Ιτέας, από την Λιμενική Υπηρεσία, έναν κύριο δρόμο της αγοράς και ένα τετράγωνο από την παραλία και την αποβίβαση των επισκεπτών.
    Τα πρωινά που έχει καράβι οι Λιμενικοί να παίζουν θέατρο με τους υπόλοιπους Ιτιώτες παριστάνοντας ότι ξέρουμε τον ΚΟΚ και τον σεβόμαστε.
    Οι δημοτικοί υπάλληλοι να κάνουν τους κάδους βόλτες να τους βάλουν σε μέρη που δεν υπάρχει πιθανότητα να τους δουν επισκέπτες.

    Χρειάζεται να υπάρχει κάποια/ος να σαμποτάρει την τουριστική ανάπτυξη της Ιτέας;

    Γιατί είναι φυσιολογικό μια επιχείρηση να κάνει τα σκουπίδια της ότι ένα σπίτι;

    Τα αυτονόητα κάποιος/α πρέπει να τα σκεφτεί. Κανείς δεν ξύπνησε και είπε 'μα αυτό ήταν αυτονόητο".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Το πρόβλημα δεν είναι το supermarket. Με μία καταγγελία αυτό λύνεται...θα μου πεις ποιος την κάνει; Ε, όποιον ενοχλεί ας την κάνει, ολόκληρο ξενοδοχείο είναι απέναντι, εάν δεν ενοχλείται αυτό...Το πρόβλημα είναι ότι οι περισσότεροι Ιτιώτες επαγγελματίες είναι ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟΙ. Για ποιο λόγο να δωθούν 2.000 Ευρώ για αποκατάσταση της παραλίας; Το διαφημίζουμε κιόλας μπας και πιστέψουμε ότι ήταν σωστό!; Οι επαγγελματίες που δεν πληρώνουν καν λιμενικά τέλη, δεν μπορούσαν να φροντίσουν τα μαγαζιά τους; Είναι τυχαίο που σε κάποια μαγαζιά πρέπει να κλείσεις τραπέζι για να φας ή να πιεις καφέ; Ας αξιοποιούνταν αυτά τα χρήματα σε σημεία που δεν μπορεί να επέμβει κάποιος...και τέλος, όσον αφορά την παιδική χαρά, η οποία έχει ημερομηνία λήξης, θα μπορούσε κάποιος να μας αντιστοιχήσει τα τιμολόγια αγοράς του εξοπλισμού με τον αντίστοιχο προϋπολογισμό;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΟΤΙ ΧΘΕΣ ΕΛΗΦΘΗ ΟΜΟΦΩΝΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ ΑΜΕΣΩΣ ΟΙ ΚΑΔΟΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΗΡΩΩΝ ΠΑΡΟΛΗ ΤΗΝ ΑΝΤΙΡΡΗΣΗ ΤΟΥ ΤΕΝΤ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΔΕΝ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όντως υπήρξε ομόφωνη ''Εισήγηση'' του Τοπικού Συμβουλίου, η οποία προέκυψε μετά από πολύ ...αποκαλυπτική, έως και φορτισμένη συζήτηση. Έγιναν όμως επιστολές από τον Τέντ (τουλάχιστον δεσμεύτηκε ότι θα τις επέδιδε σήμερα), πρός την Διεύθυνση του Πολυκαταταστήματος και τους τρίγύρω καταστηματάρχες, με συστάσεις για την χρήση των κάδων. Επίσης μετά από το άδειασμα των κάδων (έγινε Τρίτη πρωΐ), η ''Εισήγηση''-Απόφαση προβλέπει, ότι θα μεταφερθούν και θα επιμεριστούν οι κάδοι επί της Καποδιστρίου, ανατολικά και δυτικά της Λεωφόρου Ηρώων.
      Το ζητούμενο είναι το πώς και πότε θα αντιδράσει η αρμόδια για την καθαριότητα αντιδήμαρχος, η οποία ήδη έχει ειδοποιηθεί και θα πρέπει να οργανωθεί από αυτήν, ομάδα εργασίας για την χωροθέτηση των κάδων σε ολόκληρη την Ιτέα.
      Βεβαίως, το ''κλού'' της βραδιάς ήταν, η διένεξη των Ανδέα Παναγιωτόπουλου - Γιώργου Δρακάκη στο γραφείο του αντιδημάρχου, με τις φωνές, τα χτυπήματα στις πόρτες και το γραφείο, να ακούγονται στα γύρω τετράγωνα!... Αυτή είναι η ...''κατρακυλισμένη ανάπτυξη'' της Ιτέας! Να φτάνουν σε σημείο διαπληκτισμών (παρ' ολίγων χειροδικίες!...) οι εκλεγμένοι του τόπου μας...
      Το δε χειρότερο : Να μην τους ενδιαφέρει το τι συζητείται στην διπλανή αίθουσα και το ότι τους ακούουν ακόμη και οι ...καμπάνες της εκκλησίας και ο υποτίθεται ''αγανακτισμένος'', να περιγράφει την ''γενναιότητά'' του (κατ' αποκλειστικότητα παρακαλώ!...) σε τοπικό blog, θεωρώντας ότι οι επισκέπτες του συγκεκριμένου blog, θα εντυπωσιασθούν από την δράση του...
      Παρ' ότι παρόντες στο Τοπικό Συμβούλιο και αυτήκοες μάρτυρες όλων όσων έγιναν και ελέχθησαν εκεί, εθεωρήσαμε ότι δεν θα πρέπει να ασχοληθούμε άλλο με τα ...σκουπίδια.
      Θα επανέλθουμε όμως για μια Εισήγηση- Απόφαση η οποία ελήφθη επίσης ομόφωνα και η οποία αποτελεί κατά την γνώμη μας, τον αριστοτεχνικά δομημένο φραγμό, στα σχέδια (αντιληπτό από ποιούς) απαξιώσεως της Ιτέας.
      Σύντομα.

      Διαγραφή
  5. ΣΗΜΕΡΑ Η ΑΡΜΟΔΙΑ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΤΟΥ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΥ ΙΤΕΑΣ ΗΘΕ ΣΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΟΥ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΥ ΙΤΕΑΣ ΟΠΟΥ ΠΑΡΕΥΡΕΘΗΣΑΝ Ο ΤΕΝΤ ΚΑΙ Η ΚΑΛΠΟΥΖΟΥ ΚΑΙ ΑΥΡΙΟ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΕΙ ΤΟΥΣ ΚΑΔΟΥΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΗΡΩΩΝ.ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΣΤΕΛΝΕΙ ΣΥΣΤΑΤΙΚΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΑ ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ ΚΑΙ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΕΠΙΣΗΣ ΘΑ ΥΛΟΠΟΙΗΣΕΙ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΤΟΠΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΙΤΕΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σωστά. Την ίδια πληροφόρηση έχουμε κι εμείς, με μια μικρή διαφοροποίηση. Αλλά αυτό δεν έχει καμμιά σημασία. Σημασία έχει ότι υπήρξε αντίδραση της Δημοτικής Αρχής, λόγω των πιέσεων στο Τοπικό Συμβούλιο.

      Διαγραφή