Δευτέρα 11 Μαΐου 2015

ΔΗΜΑΡΧΟΣ-ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ (πρώτοι) ΚΑΙ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ (τελευταίος), ΣΥΝΑΝΤΩΝΤΑΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΠΟΛΥΜΕΝΟΥΣ ΟΔΗΓΟΥΣ


Επισπεύσεις - Προκλήσεις

   Βυζαντινά μεγαλεία, γνωρίζει το νεοκλασσικό διώροφο επί της Πλατείας Κεχαγιά στην Άμφισσα, όπου και εδράζεται το Δημαρχείον του Δήμου Δελφών.  Μυστικές συγκεντρώσεις, αναφορές από παρατρεχάμενους, ψίθυροι και κατασκοπείες, με έναν και μοναδικό σκοπό : Την άμεση ενημέρωση του  Δημάρχου για την  περιρρέουσα ανά τον Δήμο φημολογία, για τις όποιες πρωτοβουλίες κοινωνικών ομάδων, προκειμένου να λύσουν κλαδικά ή κοινοτικά προβλήματά τους.  Καθόσον, ως γνωστόν, τον Δήμαρχό μας τον ενδιαφέρουν, οι όποιες πολιτικές επιπτώσεις θα υπάρξουν από αυτά τα προβλήματα των δημοτών.  Στην σταδιοδρομία του...

   Αφορμή για την παραπάνω εισαγωγή μας είναι, η προσπάθεια του Δημάρχου να δηλώσει ''παρών!'', στο πρόβλημα το οποίο έχει προκύψει με τους οδηγούς Δ.Χ. Φορτηγών αυτοκινήτων, οι οποίοι μέχρι πρότινος απασχολούντο στην εταιρεία ''Ευρωπαϊκοί Βωξίτες Α.Ε.'' (το πρόσφατο όνομά της) και πλέον είναι άνεργοι.  Και ενώ το θέμα είναι εξόχως σοβαρό, διότι αφορά περί τις 60 οικογένειες και δεν ενδείκνυται η χρησιμοποίησής του για δημιουργία εντυπώσεων,  εν τούτοις ο Δήμαρχος ''επίσπευσε-προκάλεσε'' μια συνάντηση με αντιπροσωπεία αυτών των ανθρώπων, για να ενημερωθεί και κατά τα συνήθη, ''να ειδεί τι μπορεί να κάνει'' για το θέμα τους και αυτός.  Διότι όπως είναι γνωστό, δεν υπάρχει δυνατότητα παρεμβάσεως από την αυτοδιοίκηση στην πολιτική προσλήψεων και απολύσεων μιας πολυεθνικής εταιρείας.  Αυτά εσυνέβαιναν κατά το πρόσφατο παρελθόν, με αποτέλεσμα την σημερινή κατάντια μας  και είναι από όλους καταδικασμένη  πλέον, η ''πελατειακή'' σχέση εκλεγμένου - ψηφοφόρου.

   Σύμφωνα με ασφαλείς και εξακριβωμένες πληροφορίες μας,  αυτοί οι άνθρωποι, προσπάθησαν να εξασφαλίσουν μια συνάντησή τους με τον Βουλευτή του Νομού, τον κον Ηλία Κωστοπαναγιώτου, προκειμένου να τον ενημερώσουν και να ζητήσουν την βοήθειά του.  Απευθύνθηκαν δε σήμερα το πρωΐ (εχθές Κυριακή), σε συνυποψηφίους του Βουλευτή κατά τις πρόσφατες εκλογές και σε συνεργάτες του, ζητώντας τον τρόπο επαφής και την οριστικοποίηση της συναντήσεώς τους με τον κον Κωστοπαναγιώτου.  Η μεσολάβηση έγινε αμέσως και ορίσθηκε συνάντηση για αύριο (σήμερα Δευτέρα) το πρωΐ στις 12:00' η ώρα.

   Όμως, την προσπάθεια επληροφορήθη (μέσω των ...γνωριμιών του) ο κος Δήμαρχος και παρεμβαίνοντας στην διαδικασία, εζήτησε να τον επισκεφθούν οι οδηγοί, στις 11:00' η ώρα στο Γραφείο του.   Για να τους ακούσει και ''να ειδεί τι μπορεί να κάνει'' για το θέμα τους και αυτός!...  Και για να έχει και επιπλέον βαρύτητα η ενέργειά του, κανόνισε να είναι παρών στην συνάντηση και ο Αντιπεριφερειάρχης.
   Οι άνθρωποι, συμπαραστάτες ήθελαν να έχουν στον αγώνα τους και λογικά αποδέχθηκαν την πρόσκληση του Δημάρχου.  Και καλά έκαναν.
   Όμως, δεν θα ήταν δυνατόν μέσα σε μια ώρα (έως τις 12:00') να έχουν τελειώσει με τον Δήμαρχο, οπότε να πάνε και στον Βουλευτή.  Και για αυτό εζήτησαν από τον κον Κωστοπαναγιώτου, να μεταθέσουν την συνάντησή τους μαζί του, κατά 1 ώρα αργότερα, δηλ. στις 13:00'.
Και ο Βουλευτής, για να μην ''χαλάσει'' την καρδιά κανενός, εδέχθη.

Κατ' εμάς, το ζήτημα είναι να υπάρξει ουσιαστική βοήθεια στο πρόβλημα αυτών των ανθρώπων και όχι δημιουργία εντυπώσεων.  Σημειώνουμε δε ότι, αυτού του είδους η παραπολιτική διπλωματία, είναι ξεπερασμένη από καιρού.  
Ίσως θα ήταν προτιμότερο να παρευρεθούν Δήμαρχος και Αντιπεριφερειάρχης στην συνάντηση αύριο, μαζί με τον Βουλευτή.  Για να δωθεί μια σωστή ενημέρωση και να συζητηθεί ένα κοινό σχέδιο δράσεως.  Ίσως...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου